Εξωπραγματικός πύραυλος εξαερωσε τους πάντες .. Δεκάδες νεκροί ΝΑΤΟϊκοί και Ουκρανοί αξιωματικοί – ΒΙΝΤΕΟ

Τρομακτικό κτύπημα σε 120 μέτρα βάθος με ρωσικό υπερ-υπερηχητικό βλήμα Kinzhal στο κέντρο διοίκησης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία!

Ρωσικός υπερ-υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal με ταχύτητας πλήγματος επί του στόχου της τάξης των 12 Mach (δώδεκα φορές η ταχύτητα του ήχου) πέτυχε να πλήξει το κοινό κέντρο διοίκησης, ελέγχου και επικοινωνιών Ουκρανών και ΝΑΤΟ που είχε εγκατασταθεί σε βάθος 120 μέτρων!

Στο υπόγειο στρατηγείο (που είχε κτιστεί σε βάθος 400 ποδών μέσα στo έδαφος) υπηρετούσε αριθμός αξιωματούχων του ΝΑΤΟ και φέρεται να φιλοξενούσε άνω των 300 ατόμων.

Οι Ρώσοι μιλάνε για ανάσυρση 40 νεκρών από τα συντρίμμια του υπόγειου στρατηγείου, μέχρι στιγμής, αλλά οι περισσότεροι δεν θα ανασυρθούν ποτέ καθώς θάφτηκαν από τα συντρίμμια.

Είναι άγνωστο πόσοι Δυτικοί και πόσοι Ουκρανοί σκοτώθηκαν στην επίθεση, αλλά είναι η πρώτη φορά που οι Δυτικοί μετρούν τόσο πολλούς νεκρούς και μάλιστα αξιωματικούς και υπαξιωματικούς.

Οι περισσότεροι είναι Βρετανοί και Πολωνοί, αλλά ανάμεσά τους βρίσκονταν και Αμερικανοί και μέλη ιδιωτικών εταιρειών που υποστήριζαν επικοινωνίες και μετάδοση στοιχείων.

Στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα φανεί από την εξέλιξη των επιχειρήσεων, κατά πόσο θα επηρεάσει την διεξαγωγή επιχειρήσεων των Ουκρανών και των Δυτικών και την προσπάθεια ανάσχεσης της τελικής ρωσικής επίθεσης στο Μπάκχμουτ.

Πάντως είναι το πρώτο μαζικό κτύπημα κατά προσωπικού του ΝΑΤΟ και δεν είναι γνωστό πώς θα αντιδράσουν οι δυτικές πρωτεύουσες, αν και σε περίπτωση αντίδρασης, θα είναι σα να παραδέχονται ενεργό εμπλοκή με προσωπικό στον πόλεμο κατά της Ρωσίας!

 

 

Ο Kh-47M2 Kinzhal, είναι ρωσικός πυρηνικός υπερηχητικός πύραυλος αέρος-εδάφους.

Γνωστός και ως «στιλέτο», έχει ισχυρό βεληνεκές άνω των 2.000 χλμ, ταχύτητα 10 Mach και ικανότητα να εκτελεί ελιγμούς αποφυγής σε κάθε στάδιο της πτήσης του αλλά η διατρητική του ικανότητα σε τέτοιο επίπεδο ήταν κάτι που δεν είχε αποδειχθεί μέχρι στιγμής.

Μπορεί να φέρει τόσο συμβατικές όσο και πυρηνικές κεφαλές και μπορεί να εκτοξευθεί από βομβαρδιστικά Tu-22M3 ή αναχαιτιστικά MiG-31K.

Ο Kinzhal εισήχθη στην ρωσική πολεμική φαρέτρα τον Δεκέμβριο του 2017 και είναι ένα από τα έξι νέα ρωσικά στρατηγικά όπλα που αποκαλύφθηκαν από τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, την 1η Μαρτίου 2018.

Φέρεται να έχει σχεδιαστεί για να υπερνικούν οποιαδήποτε γνωστά συστήματα αεροπορικής ή πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των MIM-104 Patriot , Terminal High Altitude Area Defense και Aegis Combat System.

 

«Αυτή είναι μια επίθεση… Δεν θυμάμαι, για να είμαι ειλικρινής, να έχει ξανασυμβεί πριν.

Είναι η πρώτη φορά που οι Ρώσοι βάλλουν την Ουκρανία με τόσο διαφορετικούς τύπους πυραύλων.

Έριξαν έως και 6 «Kinzhal». Χρησιμοποιήθηκαν επίσης αεροσκάφη MiG-31K», εξήγησε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής αεροπορίας.

Tις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι είχε χαρακτηρίσει τα κτυπήματα εκείνα, «σκληρά» με 81 ρωσικούς πυραύλους να χτυπούν κάθε ουκρανική ειδική εγκατάσταση:

«Μαζική επίθεση με ρουκέτες σε όλη τη χώρα. Κίεβο, περιφέρεια Kirovohrad, περιοχή Dnepropetrovsk, περιφέρεια Οδησσού, περιοχή Kharkiv, Zaporozhye, Lviv περιοχή(το σημείο του χτυπήματος), Ivano-Frankivsk, Zhytomyr, Vinnitsa.

Κατά τη νυχτερινή πυραυλική επίθεση καταγράφηκαν εκρήξεις σε τρεις θερμοηλεκτρικούς σταθμούς της DΤΕΚ. Ο εξοπλισμός του σταθμού υπέστη σοβαρές ζημιές.

Στην περιοχή Krivoy Rog της περιοχής Dnipropetrovsk, δύο εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής δέχθηκαν επίθεση, δήλωσε ο Alexander Vilkul, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης.

 

Επίσης, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης του Κιέβου διευκρίνισε ότι η πρωτεύουσα χτυπήθηκε από έναν υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal, ο οποίος έπληξε μία από τις εγκαταστάσεις υποδομής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ρώσοι αυτή τη φορά χρησιμοποίησαν σχεδόν όλους τους τύπους των αεροπορικών όπλων τους, από τα περιπλανώμενα πυρομαχικά μέχρι ένα ευρύ φάσμα πυραύλων cruise.

Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Ουκρανίας Βαλέρι Ζαλούζνι δήλωσε ότι μεταξύ 8-9 Μαρτίου, οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 81 πυραύλους διαφόρων τύπων ενάντια κρίσιμων εγκαταστάσεων και υποδομών.

Συγκεκριμένα εκτοξεύτηκαν:

28 πύραυλοι cruise αέρος – εδάφους τύπου KH-101 / Kh-555.
20 πύραυλοι cruise επιφανείας – εδάφους τύπου Kalibr.
6 πύραυλοι cruise αέρος – επιφανείας τύπου Kh-22.
6 πύραυλοι cruise αέρος – εδάφους τύπου Kh-47
2 πύραυλοι κατά ραντάρ τύπου τύπου Kh-31P
6 πύραυλοι cruise αέρος – εδάφους τύπου Kh-59.
13 κατευθυνόμενα βλήματα από αντιαεροπορικά συστήματα τύπου S-300.
8 UAV τύπου Shahed-136 με ωφέλιμο φορτίο.

Ωστόσο, οι δυνάμεις αεράμυνας δεν μπόρεσαν να αναχαιτίσουν τους ρωσικούς πυραύλους τύπου Kh-22, Kh-47 και τα βλήματα των ρωσικών S-300, διότι όπως ανέφεραν οι ίδιοι «δεν διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα» για την αποστολή αυτή.

loading...