Γολγοθάς οι επόμενες μέρες για τον Κ. Μητσοτάκη μέχρι το Πάσχα – Κλιμακώνει την κριτική ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπό του

Η εικόνα, ίσως, είναι και χειρότερη από τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν τα αρμόδια επιτελικά στελέχη.
Στο Μαξίμου έπαθαν ένα μεγάλο σοκ για το ρυθμό φθοράς της κυβέρνησης μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Η φθορά

Τη φθορά επέτεινε η αποσπασματική συμπεριφορά κυβερνητικών αξιωματούχων αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού που μιλούσε για «ανθρώπινο λάθος» και «στοχοποίηση του σταθμάρχη». Ο αμερικάνος επικοινωνιολόγος Greenberg θεώρησε ότι ο Πρωθυπουργό πρέπει να βγει και να πάρει την ευθύνη πάνω του γι’ αυτό και στο υπουργικό συμβούλιο, ο ίδιος το διόρθωσε και μίλησε για πολιτική ευθύνη και ότι «όλοι φταίμε».

Το ΠΑΣΟΚ, ο Σπίρτζης και ο Καραμανλής

Τα δε στελέχη της κυβέρνησης Άδωνις-Πλεύρης προσπάθησαν να χρεώσουν στο ΠΑΣΟΚ τον σταθμάρχη και τον επιθεωρητή, στη συνέχεια μίλησαν για την ευθύνη Σπίρτζη στις μετατάξεις υπαλλήλων του ΟΣΕ και στο τέλος την «πλήρωσε» ο Κώστας Καραμανλής που θυσιάστηκε ως Ιφιγένεια όλη της κυβέρνησης.

Λογική η παραίτησή του από τα ψηφοδέλτια

Η συζήτηση που έχει ξεσπάσει μέσα στη ΝΔ για το εάν πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής που μετά από παραινέσεις στελεχών – που τούς έχει βάλει το Μαξίμου- θα καταλήξει στο να οδηγηθεί ο πρώην υπουργός εκτός των ψηφοδελτίων. Την απόφαση θα την πάρει μόνος του, καθοδηγούμενος από το πολύ βαρύ κλίμα εναντίον του.

Θέλει να αλλάξει ατζέντα από Δευτέρα

Η συνέχεια θα είναι η εξής: Το Μέγαρο Μαξίμου θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να αλλάξει την ατζέντα. Την επόμενη εβδομάδα θα ξεδιπλωθεί η θετική ατζέντα της κυβέρνησης. Θα ανακοινωθεί ο νέος κατώτατος μισθός και το επίδομα στους συνταξιούχους που δεν έχουν δει αυξήσεις στη σύνταξή τους.

Εντολή στα στελέχη να βγουν μπροστά

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή σε όλα τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη να βγουν και να υπερασπιστούν την κυβέρνηση με χαμηλούς τόνους καθώς γνωρίζει ότι από Δευτέρα θα υπάρξει κλιμάκωση από τον Αλέξη Τσίπρα για το δυστύχημα στα Τέμπη. Είναι πιθανόν, η σοβαρότητα της κατάστασης να αναγκάσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να άρει την απόσυρση του ΣΥΡΙΖΑ από την Βουλή και να ξεκινήσει σκληρή αντιπολίτευση στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού.

10 επουσιώδη νομοσχέδια

Συγχρόνως, η κυβέρνηση θα φέρει 10 νομοσχέδια τα οποία- ας μη γελιόμαστε- δεν είναι τόσο σημαντικά αλλά περιέχουν κάποιες διατάξεις που είναι υποχρεωτικές για να εκταμιευτούν χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ο ΠΘ θέλει να κερδίσει χρόνο μέχρι το Πάσχα
Όλα δείχνουν ότι ο Πρωθυπουργός θα θελήσει να κερδίσει χρόνο μέχρι το Πάσχα το οποίο ενδεχομένως να ηρεμήσει την άσχημη ψυχολογία του εκλογικού σώματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην χθεσινή μέτρηση της Marc σχεδόν 1 στους 2 νέους ήθελαν να γίνουν εκλογές τώρα και «μαυρίσουν» την κυβέρνηση. Είναι δείγμα πόσο δυσαρεστημένοι είναι οι νέοι απέναντι στην κυβέρνηση.

Γολγοθάς

Συνεπώς, ο Πρωθυπουργός έχει να ανέβει έναν μεγάλο Γολγοθά μέχρι το Πάσχα με σκοπό να καλυτερέψει τα ποσοστά της κυβέρνησης. Το βασικό σκεπτικό είναι ότι το Πάσχα, μέρες κατάνυξης, ο κόσμος θα έχει ξεχάσει το δυστύχημα και θα αποφασίσει για τη ψήφο του με πιο προσωπικά κριτήρια.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

 

loading...