Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Ν.Τραμπ!

– Ρεπουμπλικάνοι: «Ο Τ.Μπάιντεν θα λογοδοτήσει γι΄αυτό»
«Οι Αμερικανοί δεν θα ανεχτούν αυτή την αδικία»

Αποφασίστηκε η ποινική δίωξη από σώμα ενόρκων στη Νέα Υόρκη σε βάρος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για υποτιθέμενη υπόθεση καταβολής 130.000 δολαρίων προκειμένου «να εξαγοραστεί η σιωπή» της πρωταγωνίστριας ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς λίγο καιρό πριν από την εκλογική του νίκη του 2016.

«Αυτός είναι πολιτικός διωγμός και ανάμιξη στις εκλογές στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία», είπε σε ανακοίνωσή του ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ, προεξοφλώντας πως η υπόθεση αυτή θα αποβεί «σε βάρος του Τζο Μπάιντεν».

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος πρώην προέδρου.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες ταραχές στις ΗΠΑ και η χώρα κινδυνεύει με διχασμό που μπορεί να έχει απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Την ίδια στιγμή τα σκάνδαλα του υιού του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ Μπάιντεν, έχουν «καταχωνιαστεί» κάπου στα αρχεία… της Δικαιοσύνης.

Η απόφαση να ασκηθεί ποινική δίωξη στον Αμερικανό πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ «ζημιώνει ανεπανόρθωτα» τις ΗΠΑ, κατήγγειλε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι.

«Ο αμερικανικός λαός δεν πρόκειται να ανεχθεί αυτή την αδικία», είπε ο Μακάρθι διαμηνύοντας πως η Βουλή θα φροντίσει να λογοδοτήσει ο δημοκρατικός και αφροαμερικανός εισαγγελέας Άλβιν Μπραγκ για αυτή την «κατάχρηση εξουσίας άνευ προηγουμένου».

Η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ «αντίκειται προς τις αξίες της Αμερικής», δήλωσε ο εσωκομματικός αντίπαλός του Ρον ΝτεΣάντις, επικρίνοντας την εργαλειοποίηση (τη «μετατροπή σε όπλο», κατά την έκφραση που χρησιμοποίησε) «του κράτους του δικαίου» στη χώρα.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να παραδοθεί οικειοθελώς στη δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης για να του απαγγελθούν κατηγορίες την Τρίτη 4η Απριλίου, δήλωσε δικηγόρος του, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

Η εισαγγελία του Μανχάταν επικοινώνησε με δικηγόρο του Τραμπ για να διευθετηθεί η «παράδοσή του» στη δικαιοσύνη

Η εισαγγελία του Μανχάταν ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το βράδυ ότι επικοινώνησε με δικηγόρο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να οργανωθεί η «παράδοσή του» ενώπιον της δικαιοσύνης της Νέας Υόρκης, επισημοποιώντας με αυτόν τον τρόπο πως πράγματι του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την υπόθεση της πληρωμής σε πορνοστάρ το 2016.

«Επικοινωνήσαμε απόψε με δικηγόρο του κ. Τραμπ για να συντονιστεί η παράδοσή του ενώπιον του εισαγγελέα του Μανχάταν (σ.σ. Άλβιν Μπραγκ) για την απαγγελία κατηγοριών ενώπιον δικαστηρίου» της Νέας Υόρκης, ανέφερε σε λακωνική ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της εισαγγελίας, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατόπιν ψηφοφορίας σώματος ενόρκων.

Το κατηγορητήριο παραμένει για την ώρα «σφραγισμένο» και η ημερομηνία της ακροαματικής διαδικασίας δεν έχει οριστεί ακόμη, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε με σφοδρότητα εναντίον της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του από τη δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης, καθώς πρόκειται για «πολιτικό διωγμό», «κυνήγι μαγισσών» και «ανάμιξη στις εκλογές» του 2024.

Οι κατηγορίες, που προέκυψαν από την έρευνα υπό τον δημοκρατικό εισαγγελέα του Μανχάταν, τον Άλβιν Μπραγκ, αναμένεται να προκαλέσουν πολιτικό διχασμό στις ΗΠΑ και στην αμερικανική κοινωνία.

Ο Ν.Τραμπ είχε ήδη ξεκαθαρίσει προ ημερών πως θα συνέχιζε την εκστρατεία του για να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις εκλογές ακόμη κι αν του ασκείτο ποινική δίωξη.

Πάντως πριν από 13 ημέρες ο Ν.Τραμπ σε μία δήλωση που προκάλεσε αίσθηση ανακοίνωσε ότι αναμένονταν να συλληφθεί στο Μανχάταν δείχνοντας την πλευρά Μπάιντεν ότι κρύβεται πίσω από όλα αυτά.

Η αναφορά του Τραμπ έγινε στην πλατφόρμα Truth Social με τον πρώην πρόεδρο της χώρας να υποστηρίζει πως «χωρίς αποδείξεις και με παράνομες διαρροές, το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν αφήνει να εννοηθεί πως θα με συλλάβουν».
Το “βαθύ κράτος” των ΗΠΑ αποφασίζει να ανασύρει μια παλιά υπόθεση ώστε να πλήξει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών εκ νέου.

Μάλιστα όλα αυτά γίνονται ενώ αποκαλύπτεται ότι προηγείται δημοσκοπικά σε όλες τις πολιτείες και στα χέρια του Μπάιντεν μπορεί να σκάσει η βόμβα των τραπεζών.

loading...