ΑΝ ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ 3 ΔΡΟΜΟΥΣ! ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΕΠΙΘΕΣΗΣ…!!

ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ…

Διαρρέουν σενάρια επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν καθώς το τελευταίο έχει εμπλουτίσει ουράνιο σε καθαρότητα 84%, λίγο πιο κάτω από το 90% που απαιτείται για πυρηνικό όπλο. Ισραηλινοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δεν θα δεχτούν να υπάρξει ιρανική πυρηνική βόμβα. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις κατατείνουν προς έναν επερχόμενο μεγάλο πόλεμο.

Ενδέχεται Ισραήλ και ΗΠΑ να πλήξουν προληπτικά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που κορυφώνεται αφού τον τον Γενάρη οι δυνάμεις ΗΠΑ και Ισραήλ έκαναν τις μεγαλύτερες κοινές ασκήσεις στην ιστορία τους, προσομοιώνοντας πολλά από τα καθήκοντα τα οποία είναι απαραίτητα για την καταστολή του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Αν το Ιράν επιτεθεί στο Ισραήλ αυτό θα γίνει από 3 δρόμους:

  1. Από τα τουρκο-συριακά σύνορα και από το Ιράκ: πολύ δύσκολο καθώς ο τούρκικος και ο ρώσικος στρατός επιτηρούν από πολύ κοντά. Το Ισραήλ ήδη χρησιμοποίησε τον 1ο δρόμο για την καταστροφή έναν πυρηνικό αντιδραστήρα στη Συρία (επιχείρηση Outside Box) το 2007 περνώντας από τα τουρκικά σύνορα (τουρκική συνέργεια;) από τότε αυτή η ζώνη είναι υπό επιτήρηση λόγω του εμφυλίου στη Συρία.
  1. Μέσω των συρο-ιορδανικών συνόρων: το πιο εύλογο σενάριο, ο πιο ενδιαφέρον δρόμος είναι ο 2, ένα μέρος αυτών των συνόρων είναι ελεγχόμενο από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στη Συρία (ψευδοσυριακή αντιπολίτευση-Κούρδοι) όπου το συριακό κράτος έχασε μερικώς την ικανότητα, το ιορδανικό βασίλειο θα κλείσει τα μάτια; To Iράκ δεν ξαναέγινε αξιόμαχο.
  1. Μέσω της Σ Αραβίας. Πιθανόν από τα σύνορα Σ.Αραβίας-Ιορδανίας όλα ,όμως εδώ θα εξαρτηθούν ακόμη από τη συμπεριφορά της Ιορδανίας, ή της Σ Αραβίας που υπέγραψε μια συμφωνία με το Ιράν που δεν θα της επιτρέψει τουλάχιστον να παίξει ένα διπλό παιχνίδι. Σήμερα η Σαουδική Αραβία και το Ιράν είναι σε φάση να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές τους σχέσεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ