Φίμωτρο στους στρατιωτικούς!

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) καταγγέλει με ανακοίνωση της το «φίμωτρο» που προσπαθεί να επιβάλει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ σε στρατιωτικούς για τα εργασιακά τους θέματα. Το κλίμα είχε διαμορφωθεί με έγγραφο-σύσταση του νέου Α/ΓΕΣ που διακίνησαν στο διαδίκτυο από το στενό επιτελείο του κ.Παναγιωτόπουλου.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ:

«Μετά από πολύμηνη, αν όχι πολυετή, αναμονή και πολλές αναβολές έφτασε η ώρα της συζήτησης για το πολυδιαφημισμένο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ. Ωστόσο, η πρώτη μέρα της συζήτησης στη Βουλή δεν μας γέμισε με αισιοδοξία.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) εκφράζει την αντίθεσή της στον αποκλεισμό υγιών φωνών εν ενεργεία στρατιωτικών (εν προκειμένω αστικών σωματείων) από τη συζήτηση με τους φορείς.

Θεωρούμε ότι η Πολιτεία δεν έχει κανένα λόγο να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες, πόσο μάλλον όταν στο διάλογο κλήθηκαν να συμμετάσχουν Ενώσεις Αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας, που θεωρούμε ότι ελάχιστα έχουν να προσφέρουν στην όλη διαδικασία για ένα νομοσχέδιο που αφορά στρατιωτικούς, ήτοι άλλο Υπουργείο.

Κατόπιν των ανωτέρω καλούμε τον κ. Υπουργό να αναθεωρήσει τη στάση του έναντι των αστικών σωματείων και να μεριμνήσει, έστω την ύστατη στιγμή, για την πρόσκλησή τους. Εξάλλου, όπως γνωστοποιήθηκε, η συζήτηση θα διενεργηθεί μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Παράλληλα, η συμμετοχή τους θεωρούμε ότι θα διαλύσει οριστικά διάφορες σκοτεινές φήμες που ακούστηκαν το προηγούμενο (πρόσφατο) χρονικό διάστημα και σχετίζονταν με προσπάθειες περιορισμού θεμελιωδών αστικών δικαιωμάτων των στρατιωτικών, λάθος το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι η Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ δεν υπήρχε καμία περίπτωση να διαπράξει.

Ας μην διαπράξει ούτε αυτό το λάθος του αποκλεισμού από τις θεσμικές διαδικασίες. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα».

loading...