«Τον ρώτησα «τι θα κάνεις με αυτό; Σκοπεύετε να σκοτώσετε τον Ζελένσκι;» .

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ “σπάει” την σιωπή του: Εγώ σταμάτησα τον Πούτιν να μην σκοτώσει τον Ζελένσκι

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ο Πούτιν προσπαθούσε να αφοπλίσει την Ουκρανία και ο Ζελένσκι υποσχέθηκε να μην ζητήσει ένταξη στο ΝΑΤΟ
Οπρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ είπε σε συνέντευξή του ότι τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου έπαιξε ενδιάμεσο ρόλο μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Βολοντιμίρ Ζελένσκι και ισχυρίζεται ότι κατάφερε να κάνει τον ηγέτη του Κρεμλίνου να υποσχεθεί ότι δεν θα σκοτώσει τον Ουκρανό πρόεδρο.

Ο Ναφτάλι Μπένετ ήταν ένας από τους λίγους δυτικούς ηγέτες που συνάντησε τον Πούτιν από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος, με τον ίδιο να πραγματοποιεί μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Μόσχα τον περασμένο Μάρτιο.

Οι προσπάθειές του δεν καρποφόρησαν, ο πόλεμος συνεχίζεται σήμερα αλλά οι αποκαλύψεις του ρίχνουν φως στη διπλωματία των κεκλεισμένων των θυρών, όπως γράφει ο Guardian , αναλαμβάνοντας τη συνέντευξη που έδωσε ο Μπένετ στο πρακτορείο AP.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ αναφέρει ότι ρώτησε τον Πούτιν αν σκόπευε να σκοτώσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας. «Τον ρώτησα «τι θα κάνεις με αυτό; Σκοπεύετε να σκοτώσετε τον Ζελένσκι;» .

Απάντησε «Δεν θα σκοτώσω τον Ζελένσκι» . Τότε του είπα «Πρέπει να μου δώσεις το λόγο σου ότι δεν θα σκοτώσεις τον Ζελένσκι».

«Του απάντησε ο Πούτιν, «Δεν πρόκειται να σκοτώσω τον Ζελένσκι », είπε ο Ναφτάλι Μπένετ.

Λέει ότι στη συνέχεια τηλεφώνησε στον Βολοντιμίρ Ζελένσκι και του είπε για την υπόσχεση του Πούτιν.

« Άκου, έρχομαι μετά από μια συνάντηση με τον Πούτιν – όχι , όχι δεν θα σε σκοτώσει» . Με ρώτησε “είσαι σίγουρος;” . «Του είπα , « 100% δεν θα σε σκοτώσει », είπε ο Μπένετ.

Είπε επίσης ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ο Πούτιν είπε ότι προσπαθούσε να αφοπλίσει την Ουκρανία και ο Ζελένσκι υποσχέθηκε να μην ζητήσει ένταξη στο ΝΑΤΟ.

loading...