Συνελήφθη για οφειλές ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Μπατατούδης

Συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής (10/2) ο Γιώργος Μπατατούδης, μετά από ένταλμα σύλληψης των δικαστικών αρχών της Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρει το TheToc, ο Γιώργος Μπατατούδης εντοπίστηκε στην οδό Θησέως στην Αθήνα από αστυνομικούς που τον αναζητούσαν, καθώς εις βάρος του εκκρεμούσε κάθειρξη 11 ετών για παράβαση του νόμου περί επιταγών και φορολογίας, αλλά και μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπατατούδης απασχολεί τις αρχές.

Τον Ιούλιο του 2001 και ενώ του έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου παρακολουθεί φιλικά του ΠΑΟΚ στη Γερμανία.

Το 2009 πάλι, βρέθηκε στα χέρια των διωκτικών αρχών έπειτα από πολύμηνη αναζήτηση. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του εγχώριου κατασκευαστικού κλάδου, ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθµού και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, συνελήφθη στη Λιβύη όπου και είχε καταφύγει έπειτα από καταδικαστική απόφαση του Τριµελούς Εφετείου Κακουργηµάτων Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2008.

Στον πρώην βασικό μέτοχο των ΕΡΓΑΣ και Intersat είχε επιβληθεί δεκαετής ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή για υπεξαίρεση 7,3 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, τότε σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης και οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν για τη σύλληψη του κ. Μπατατούδη, από το γραφείο της Ιντερπόλ στη Λιβύη.

loading...