Σούνακ: «Άδικο οι τρανς αθλητές να αγωνίζονται σε γυναικεία αθλήματα»

Ο Ρίσι Σούνακ, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε χθες (02.02.2023) στον διάσημο δημοσιογράφο Πιρς Μόργκαν για τις 100 ημέρες στην Ντάουνινγκ Στριτ, δήλωσε μεταξύ άλλων πως… «Παίζει ρόλο το βιολογικό φύλο»


Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Βρετανό δημοσιογράφο, Πιρς Μόργκαν για τα όσα έχει ζήσει έως τώρα στη Ντάουνινγκ Στριτ, ο Ρίσι Σούνακ τόνισε σε σχετικές με το φύλο συζητήσεις, πως γνωρίζει καλά τι σημαίνει γυναίκα.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», όταν ο Μόργκαν τον ρώτησε για τα δικαιώματα των τρανς, ξεκαθάρισε ότι το βιολογικό φύλο έχει ιδιαίτερη σημασία, όταν πρόκειται για την πολιτική στον αθλητισμό και τις φυλακές.

Ωστόσο, είπε πως η κυβέρνηση του Λονδίνου πρέπει να δείχνει «μεγάλη συμπόνια» σε όσους θέλουν να κάνουν μετάβαση φύλου.

«Ξέρω τι είναι γυναίκα, μια ενήλικη γυναίκα», υποστήριξε. «Είμαι παντρεμένος με μία (γυναίκα). Έχω δύο κόρες. Και είναι πολύ σημαντικό να μεγαλώνουν σε μια κοινωνία όπου οι ανάγκες τους να γίνονται σεβαστές, και να ξέρουν να τους φέρονται όταν βρίσκονται στα αποδυτήρια ή σε αθλήματα, αλλά και για την ασφάλειά τους».

Αναφερόμενος στους τρανς αθλητές που αγωνίζονται σε γυναικεία αθλήματα όμως, είπε ότι: «Αυτό δεν φαίνεται δίκαιο στους περισσότερους, σωστά; Γι’ αυτό,

 

loading...