«Σαμποτάζ κατά της Ευρώπης και της Ρωσίας»! Οι Κινέζοι «ΞΕΓΥΜΝΩΣΑΝ» τις ΗΠΑ σε όλον τον πλανήτη

Πύρινες σφαίρες από κινεζικά ΜΜΕ για την επίθεση στον Nord Stream
Αντιμέτωποι με τις «τρομακτικές» λεπτομέρειες της επίθεσης στο Nord Stream, Κινέζοι δημοσιογράφοι είπαν ότι ο κόσμος θα πρέπει να επανεξετάσει τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ σχετικά με το σαμποτάζ. Επικαλούνται την αποκάλυψη του Αμερικανού δημοσιογράφου Seymour Hersh.

Σχολιάζοντας την αποκάλυψη του Αμερικανού ερευνητή δημοσιογράφου Seymour Hersh για το σαμποτάζ του αγωγού Nord Stream, αρθρογράφοι της κινεζικής εφημερίδας Huanqiu ανακοίνωσαν ότι δεδομένης της προφανούς ανάμειξης της Ουάσιγκτον σε αυτό, η παγκόσμια κοινότητα θα πρέπει να επανεξετάσει τον ρόλο των ΗΠΑ στην πολιτική:

«Ειλικρινά, η γενική καχυποψία κατά των ΗΠΑ δεν είναι αβάσιμη, αλλά οι λεπτομέρειες που έχουν βγει στην επιφάνεια εξακολουθούν να προκαλούν ρίγη στην σπονδυλική στήλη».

Όπως διευκρίνισαν περαιτέρω οι συντάκτες του άρθρου, χάρη στον ερευνητή δημοσιογράφο Χερς, η διεθνής κοινότητα είναι υποχρεωμένη να απαντήσει στις λεπτομέρειες της εμπλοκής των αμερικανικών αρχών στο περιστατικό, παρά την αντίθεση ορισμένων κρατών. Οι Κινέζοι δημοσιογράφοι τόνισαν ότι το άρθρο του Χερς αναφέρει ότι η Ουάσιγκτον σχεδίαζε κρυφά την υπόθεση από τα τέλη του 2021, πολύ πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Συνέχισαν:

«Κατά την διάρκεια των εννέα και πλέον μηνών συζήτησης, η ανησυχία της Ουάσιγκτον δεν ήταν αν θα ανατινάξει τους αγωγούς Nord Stream, αλλά πώς να μην αφήσει στοιχεία».

Για τον Λευκό Οίκο, η καταστροφή του ρωσο-γερμανικού έργου έχει τεράστια πολιτική και οικονομική σημασία, ανέφερε. Με την ανατίναξη των αγωγών Nord Stream καταστράφηκε «η μόνη γέφυρα που είχε απομείνει για την οικοδόμηση κοινής ασφάλειας στην Ευρώπη». Αυτό, με τη σειρά του, σημαίνει ότι οι δυτικοευρωπαϊκές χώρες πρέπει να επιλέξουν τώρα «στενούς δεσμούς με τις ΗΠΑ στο σταυροδρόμι της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας».

Μετά τη δημοσίευση του άρθρου, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ ζήτησε εξηγήσεις από την Ουάσιγκτον, λέγοντας ότι εάν τα αποτελέσματα της έρευνας του Χερς ήταν σωστά, η συμπεριφορά των ΗΠΑ θα θεωρούνταν απαράδεκτη.

Νωρίτερα, ο αμερικανός δημοσιογράφος ανέφερε ότι δύτες των ΗΠΑ τοποθέτησαν εκρηκτικά κάτω από το Nord Stream, το οποίο πυροδότησαν οι Νορβηγοί στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022. Η επιχείρηση προετοιμαζόταν κρυφά στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και εννέα μήνες. Το Πεντάγωνο και ο Λευκός Οίκος διέψευσαν αυτές τις πληροφορίες. Κινέζοι ειδικοί ανέλυσαν το υλικό του Hersh και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν αξιόπιστο.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Μόσχα δεν εξεπλάγη από τα συμπεράσματα του δημοσιογράφου ότι η Νορβηγία εμπλέκεται στο σαμποτάζ.

loading...