Σάλος στις ΗΠΑ με τον «Μαύρο Εθνικό Ύμνο» που τραγουδήθηκε πριν το Super Bowl

Ο «μαύρος εθνικός ύμνος» ακούστηκε πριν από το Super Bowl για τρίτη συνεχόμενη φορά, προκαλώντας οργή στα social media.

 

Η Sheryl Lee Ralph, η πρωταγωνίστρια της κωμικής σειράς «Abbott Elementary», ερμήνευσε τον ύμνο την Κυριακή το βράδυ πριν από το Super Bowl LVII μεταξύ των Kansas City Chiefs και των Philadelphia Eagles στο State Farm Stadium στο Glendale της Αριζόνα.

Το τραγούδι έγινε ανεπίσημος «μαύρος εθνικός ύμνος» όταν υιοθετήθηκε από το NAACP το 1917.

Απαγγέλθηκε για πρώτη φορά ακριβώς πριν από 123 χρόνια, το 1900. Οι παραστάσεις έχουν επικριθεί ότι διχάζουν αντί να προωθούν την ενοποίηση της χώρας.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι το τραγούδι του ύμνου είναι μια θετική χειρονομία που αναγνωρίζει τα βάσανα των μαύρων Αμερικανών – ένα βήμα προς την θεραπεία του φυλετικού διχασμού της κομητείας.

 

 

Ο Ραλφ αποκάλυψε ότι θα τραγουδούσε τον ύμνο πριν το Super Bowl σε ένα tweet

 

 

Η Ραλφ ανακοίνωσε ότι τα νέα θα ερμήνευε το τραγούδι στο Twitter: «Πριν από 123 χρόνια, σήμερα, το Lift Every Voice and Sing παρουσιάστηκε δημόσια για 1η φορά. Σήμερα θα το τραγουδήσω για 1η φορά στο πλαίσιο του @SuperBowl pre game show στο γήπεδο!’ έγραψε το πρωί της Κυριακής.

Το τραγούδι τραγουδήθηκε πριν από το Super Bowl LV και το LVI, ερμηνευμένο από την Alicia Keys το 2021 και τη Mary Mary το 2022. Ωστόσο, η Ralph ήταν το πρώτο άτομο που τραγούδησε το τραγούδι στο πραγματικό γήπεδο. Και οι δύο προηγούμενες παραστάσεις μεταδόθηκαν ως προηχογραφημένα κλιπ.

 

loading...