Ρ.Καντίροφ: «Μέχρι το τέλος του χρόνου η Ρωσία θα έχει καταλάβει Χάρκοβο και Οδησσό»

«Προσωπικά θέλω να αποναζιστικοποιήσουμε και την Πολωνία»

Ο Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτης της Τσετσενίας, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η Ρωσία θα επιτύχει τους στόχους της στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του χρόνου και θα έχει καταλάβει το Χάρκοβο και την Οδησσό.

Είπε μάλιστα πως μπορεί να καταληφθεί και το Κίεβο και μετά την Ουκρανία να ακολουθήσει η «αποναζιστικοποίηση» της Πολωνίας!

Πρόσθεσε μάλιστα πως η ρωσική ηγεσία δεν πρέπει να διαπραγματευτεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Β.Ζελένσκι.

Ο Τσετσένος ηγέτης προσδιόρισε ποιο είναι το μίνιμουμ που μπορεί να θεωρήσει η Μόσχα ως επιτυχία στην ουκρανική σύγκρουση.

Θεωρεί ότι μπορεί η Ρωσία να καταλάβει ακόμα και το ίδιο το Κίεβο.

Το Χάρκοβο θεωρείται ότι κατοικείται πλειοψηφικά από ρωσόφωνο πληθυσμό κάτι που συμβαίνει εν πολλοίς και στην Οδησσό.

Όπως δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-1 ο Καντίροφ «η Ρωσία διαθέτει τις δυνάμεις για να καταλάβει την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο και ότι χρειάζεται να καταλάβουν την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο, και το βασικό της λιμάνι, την Οδησσό».

“Πιστεύω ότι, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουμε κατά 100% ολοκληρώσει τον σημερινό μας στόχο”, είπε ο Καντίροφ.

«Τι θα συμβεί αν, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ειδικής επιχείρησης, η Ρωσία αρχίσει να αποναζιστικοποιεί την επόμενη χώρα; Μετά την Ουκρανία, η Πολωνία είναι στον χάρτη! Δεν κρύβω ότι το θέλω!”

Ο Καντίροφ σε ερώτηση για τις ειρηνευτικές συζητήσεις είπε στη δημοσιογράφο “αν καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Ζελένσκι, ναι, θεωρώ ότι θα είναι λάθος”.

Σημειώνεται ότι προχθές ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο επικεφαλής της ρωσικής Oμάδας Wagner, κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε Ρώσο πολεμικό ανταποκριτή, είπε πως για να εκκαθαριστεί το Ντόνμπας χρειάζονται ενάμιση με δύο χρόνια, για να φτάσουν οι Ρώσοι στον Δνείπερο θα χρειαστούν τρία χρόνια και τέλος για να φτάσουν οι ρωσικές δυνάμεις στην Θάλασσα της Μάγχης έχει «το δικό του σχέδιο»!

Φυσικά η τελευταία δήλωση δείχνει σκέψη για προέλαση μέχρι το Καλαί και τη γαλλική Νορμανδία!

Πρώτη φορά ο επικεφαλής της Wagner προχώρησε σε δήλωση που καταδεικνύει ότι στην Ρωσία ετοιμάζονται για έναν συνολικό μεγάλο Πόλεμο, δηλαδή για έναν Γ’ ΠΠ.

Οι δηλώσεις του Πριγκόζιν βέβαια δείχνουν πως πιέζει και την ηγεσία της Μόσχας να αποστείλει μεγαλύτερες δυνάμεις στο Ντόνμπας αν θέλει να τελειώσει τον πόλεμο πολύ νωρίτερα (Θέλει όμως; Αυτό είναι ένα ερώτημα).

Το μόνο που ζήτησε είναι η ηγεσία στη Μόσχα να ξεκαθαρίσει τι θέλει και τι θεωρεί αντικειμενικό σκοπό της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία.

 

loading...