ΠΩΣ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΜΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ
ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ COVID, ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, NORD STREAM
Covid, Ουκρανία, Nord Stream είναι τρεις περιπτώσεις που η αμερικανική προπαγάνδα ξεπέρασε τον εαυτό της: διαστρέβλωσε γεγονότα, έκρυψε αλήθειες, λογόκρινε απόψεις και βάφτισε κάθε διαφωνία ως «απειλή», προκειμένου να φιμώσει τους επικριτές και να παραπλανήσει την κοινή γνώμη….
Τρανταχτά παραδείγματα οι τρεις περιπτώσεις συν, η περίπτωση του περιβόητου υπολογιστή του Hunter Biden. Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, το Κογκρέσο πραγματοποίησε ακρόαση σχετικά με τη λογοκρισία του Twitter στη New York Post και την κάλυψη στο θέμα του φορητού υπολογιστή του Hunter Biden.
Ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής επικεντρώνονταν σε ζητήματα όπως το shadowbanning (λογοκρισία με περιορισμό χρήσης και χρηστών) και η κυβερνητική συμπαιγνία με τις Big Tech, ο βουλευτής Jamie Raskin και άλλοι Δημοκρατικοί υποστήριζαν την αυξημένη λογοκρισία από τις εταιρείες της Silicon Valley, όπως επισημαίνει στην ανάλυσή του το Brownstone Institute.
Ο Raskin υποστήριξε ότι η επιτροπή θα εξυπηρετούσε καλύτερα τον σκοπό της εστιάζοντας στις «πραγματικές απειλές της μαζικής ρωσικής παραπληροφόρησης και της λευκής εθνικιστικής βίαιης υποκίνησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
Όπως ο σφετερισμός της Πρώτης Τροποποίησης από την κυβέρνηση Biden, ο στόχος του Raskin είναι η λογοκρισία και η συνακόλουθη αύξηση της κρατικής εξουσίας, χωρίς να αμφισβητείται η ακρίβεια των επιχειρημάτων ή των ισχυρισμών των αντιπάλων.
loading...