Πρόστιμο για «ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΗ» καύση ξύλων ακόμα και ΠΟΙΝΙΚΕΣ διώξεις

Εφιάλτης ξεκινά από την Βρετανία…
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει πει στις τοπικές αρχές να πατάξουν τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν συγκεκριμένες ξυλόσομπες για να ζεσταθούν με πρόστιμα 300 λιρών ή πιθανές ποινικές διώξεις για όσους αρνούνται συνεχώς να συμμορφωθούν με τις κρατικές κλιματικές επιταγές.

Όπως μεταδίδουν οι «The Times of London»:

«Τα νοικοκυριά που παραβιάζουν τους κανόνες ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις ξυλόσομπες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν επιτόπου πρόστιμα 300 λιρών και να αποκτήσουν ακόμη και ποινικό μητρώο, αφού η κυβέρνηση υποσχέθηκε να καταργήσει τις παλαιότερες και πιο βρώμικες συσκευές.

Οι τοπικές αρχές που είναι αρμόδιες για την επιβολή των κανόνων ελέγχου του καπνού στις αστικές περιοχές δυσκολεύτηκαν να οδηγήσουν τους ανθρώπους στα δικαστήρια και να παράσχουν στοιχεία. Τα αγγλικά συμβούλια έχουν εκδώσει μόνο 17 πρόστιμα σε διάστημα έξι ετών, παρά τις περισσότερες από 18.000 καταγγελίες.

Τώρα η κυβέρνηση έχει δώσει οδηγίες στις τοπικές αρχές να εξετάσουν το ενδεχόμενο χρήσης εξουσιών από τον Νόμο για το Περιβάλλον του 2021 για την έκδοση αστικών κυρώσεων επί τόπου, οι οποίες μπορεί να κυμαίνονται από 175 £ έως 300 £».

Τα τοπικά συμβούλια ενημερώθηκαν επίσης ότι για όσους παραβιάζουν συνεχώς τους κώδικες, θα μπορούσαν να υπάρξουν ποινικές διώξεις και να οδηγήσουν πολίτες στο σταμπάρισμα με ποινικό μητρώο και πρόστιμα 5.000 £ και επιπλέον 2.500 £ για κάθε επιπλέον ημέρα που χρησιμοποιούν ξύλα για την θέρμανση των σπιτιών τους. .

Η Γραμματέας Περιβάλλοντος Thérèse Coffey, η οποία πρωτοστατεί στην καταστολή, ισχυρίστηκε ότι θέλει η κυβέρνηση να υιοθετήσει «μια εκπαιδευτική προσέγγιση» σε ζητήματα που αφορούν παλαιότερες σόμπες και το κάψιμο υγρών ξύλων, λέγοντας: «Θέλουμε οι άνθρωποι να κάνουν το σωστό».

Παραδέχτηκε ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν θα γνωρίζουν για τις επιπτώσεις του καυστήρα τους στο περιβάλλον και είπε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να απαγορεύσει τις ξυλόσομπες ή τις ανοιχτές εστίες, ωστόσο θα ελέγχει τον καπνό ή την παλαιότητα μια σόμπας και αν κρίνει πως υπάρχει πρόβλημα τότε πρόστιμο!!!

Όλα αυτά εν μέσω τεχνητής ενεργειακής κρίσης, κατά την οποία Βρετανοί και άλλοι Ευρωπαίοι κατέφυγαν στα καυσόξυλα!!!

loading...