Προσοχή – Δύση και Ουκρανία σχεδιάζουν το… «δεύτερο μέτωπο»: Θέλουν να σύρουν τη Γεωργία σε πόλεμο με τη Ρωσία

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Irakli Garibashvili, κατήγγειλε ότι οι ουκρανικές αρχές προσπαθούν να επεκτείνουν τον πόλεμο στο έδαφος της χώρας του

Το καθεστώς του Κιέβου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξαπλώσει τον πόλεμο.
Στις 11 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Irakli Garibashvili, κατήγγειλε ότι οι ουκρανικές αρχές προσπαθούν να επεκτείνουν τον πόλεμο στο έδαφος της χώρας του.
Η Ουκρανία προσπαθεί να παρασύρει την Τιφλίδα σε σύγκρουση με τη Ρωσία στο γεωργιανό έδαφος.
«Οι προσπάθειες να εξαπλωθεί με κάποιο τρόπο αυτή η σύγκρουση στη χώρα μας, δυστυχώς, δεν σταματούν.
Ακούσαμε άμεσους ισχυρισμούς από εκπροσώπους των ουκρανικών αρχών σχετικά με αυτό το θέμα.

Το δεύτερο μέτωπο

Στόχος τους ήταν να ανοίξουν ένα «δεύτερο μέτωπο», σημείωσε.
Ωστόσο, το καθεστώς του Κιέβου δεν σταμάτησε στις δηλώσεις και προέβη επίσης σε επιθετικές ενέργειες για να υποκινήσει εχθροπραξίες στο έδαφος της Γεωργίας.
Σύμφωνα με τον Garibashvili, η Ουκρανία έστειλε τον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας Mikhail Saakashvili από το Κίεβο στην Τιφλίδα.
Ωστόσο, ο Saakashvili συνελήφθη και η ουκρανική κυβέρνηση ζήτησε από την Τιφλίδα να τον αφήσει ελεύθερο.
Ο Γεωργιανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το Κίεβο δεν σταματά εκεί τις προκλήσεις του.

Επικίνδυνες προκλήσεις

Ορισμένοι Ουκρανοί πολιτικοί προέβησαν σε επικίνδυνες δηλώσεις υποστηρίζοντας πως η Γεωργία πρέπει να ξεκινήσει πόλεμο και στην πραγματικότητα να θυσιάσει τη δική της ασφάλεια και τη ζωή των στρατιωτών της επ’ ωφελεία της νεοναζιστικής ηγεσίας του Κιέβου.
Για παράδειγμα, στις 12 Σεπτεμβρίου, ο Ουκρανός βουλευτής Fyodor Venislavsky ισχυρίστηκε ότι ο γεωργιανός λαός έχει μια μοναδική ευκαιρία να αναγκάσει τις αρχές να «προχωρήσουν σε συγκεκριμένα βήματα και να απελευθερώσουν την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία», καθώς η προσοχή της Ρωσίας είναι πλέον πλήρως στραμμένη στην Ουκρανία.
Ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Danilov κάλεσε τη Γεωργία να «ξεσηκωθεί και να υπερασπιστεί τη χώρα της».

Ο ύποπτος ρόλος της γεωργιανής αντιπολίτευσης

Το καθεστώς του Κιέβου προσπάθησε να υποκινήσει τον πόλεμο στη Γεωργία, ενεργώντας μαζί με την αντιπολίτευση στην Τιφλίδα.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Γεωργίας υποστήριξε σε ομιλία του στο κοινοβούλιο ότι ουκρανική κυβέρνηση και γεωργιανή αντιπολίτευση είναι στενοί ιδεολογικοί εταίροι.
«Αυτό δεν είναι μυθοπλασία, ούτε κάποιος θρύλος, παραθέτω τα λόγια που είπαν σε συνέντευξη Τύπου.
Εάν αυτοί οι άνθρωποι ήταν σήμερα στην εξουσία, δηλαδή οι εκπρόσωποι των ουκρανικών αρχών και των συμμάχων τους που ήθελαν να ανοίξουν ένα δεύτερο μέτωπο στη Γεωργία, θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον από τους πολίτες μας: έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπήρχε πραγματικά δεύτερο μέτωπο εδώ;» διερωτήθηκε ο Garibashvili.
Τον Σεπτέμβριο 2022, ο πρόεδρος του κόμματος «Γεωργιανού Ονείρου», Irakli Kobakhidze, πρότεινε τη διοργάνωση δημοψηφίσματος για το άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου κατά της Ρωσίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η στάση του πληθυσμού.
Σύμφωνα με τον Kobakhidze, ορισμένοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στην Ουκρανία τον διαβεβαίωσαν ότι θα ήταν πολύ επιθυμητό για τη Γεωργία να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο!
Αργότερα, ο πολιτικός επιχείρησε να ανασκευάσει, λέγοντας πως οι ισχυρισμοί του ήταν ένα αστείο.
Η ηγεσία της χώρας γνωρίζει ότι «η κοινωνία είναι ενάντια στον πόλεμο», διαβεβαίωσε.
Παρ’ όλες τις προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να υποκινήσει έναν άλλο πόλεμο, αφού χάνουν τον δικό τους η γεωργιανή ηγεσία κατάφερε μέχρι στιγμής να αποτρέψει την αιματοχυσία για τη χώρα.

loading...