Προς κ. Colin Stewart και ΟΗΕ στην Κυπριακή Δημοκρατία

Κύριοι των Ηνωμένων Εθνών αρκετά ανεχτήκαμε την ασέβεια σας έναντι του κυριάρχου κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας και του λαού της που σας φιλοξενεί και σας πληρώνει αδρά.

Πιο κάτω στο κατάπτυστο βίντεο που ανεβάσατε στο twitter σας ημερ. 23 Φεβρουαρίου 2023 προβάλλετε τον εκλεγέντα Πρόεδρο (President-elect) της Κυπριακής Δημοκρατίας ως «NIKOS CHRISTODOULIDES» και ως «Mr. Christodoulides». Και υποδεχθήκατε τον de facto εκπρόσωπο του Αττίλα, «Mr. Tatar», με το σήμα πάνω του, που έχει την ψευτο-σημαία που κουκουλώνει την παράνομη κατοχή της μισής μας πατρίδας. Ντροπή σας.

UN Cyprus

@UN_CYPRUS

This morning, @ErsinrTatar and @Christodulides met for the first time under the auspices of the Deputy Special Adviser of the Secretary-General on #Cyprus, Mr. Colin Stewart. #UNCyprusTalks @UNDPPA

https://twitter.com/UN_CYPRUS/status/1628739698087669760?cxt=HHwWgMC9gYiIuZotAAAA

Με δύο λόγια το βίντεο σας εκείνο που προβάλει γυμνά, είναι τον υπονομευτικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών προς την δημοκρατία και ότι προωθείτε ουσιαστικά την νέο-οθωμανική δι-κοινοτικότητα και όλα όσα πάνε μαζί της, περιλαμβανομένης της δι-κοινοτικής, δι-ζωνικής ομοσπονδιακής διαιρετικής βάσης. Το βίντεο προβάλει τον κ. Colin Stewart ως «Τον Αναπληρωτή Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο» ο οποίος, όμως με τις ενέργειες του, δεν στηρίζει το Χάρτη του ΟΗΕ.

Αν τα Ηνωμένα Έθνη δεν είναι ικανά να αναφέρονται στον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο μιας χώρας μέλους των ΗΕ με τον συνταγματικό του τίτλο, ποια ελπίδα υπάρχει για την επικράτηση της δημοκρατίας και το σεβασμό του κράτους δικαίου από μέρους των;

Αυτό όμως δεν τολμάτε να το κάνετε και στην περίπτωση του Πρωθυπουργού του Ισραήλ! Τα ΗΕ επανειλημμένα αναφέρονται σαυτόν με τον ορθό τρόπο ως «Πρωθυπουργό» έστω και αν αναφέρονται σ΄αυτόν στα πλαίσια «ηγετών αμφοτέρων των πλευρών». Βέβαια δεν σηκώνει συζήτηση ότι ουδέποτε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ θα ανέμενε να τον χαρακτηρίζουν οτιδήποτε εκτός από Πρωθυπουργό!

https://press.un.org/en/2023/sc15167.doc.htm

Φανούλα Αργυρού

*Ερευνήτρια/δημοσιογράφος

loading...