Πολιτική πίεση σε Β.Πούτιν από βίντεο που δείχνει Ρώσους να εξοντώνονται από Αμερικανούς μισθοφόρους στο Χάρκοβο – BINTEO

Πρώτα τους εγκλωβίζουν καταστρέφοντας του ΤΟΜΑ BMP-2 που επέβαιναν και εν συνεχεία τους σκοτώνουν σε οδομαχία

Βίντεο που ήρθαν στην δημοσιότητα από ουκρανικές και ρωσικές πηγές απεικονίζουν την εξόντωση ρωσικής ομάδας πεζικού από Αμερικανούς μισθοφόρους στην μεγάλη αντεπίθεση των Ουκρανών το περασμένο φθινόπωρο στην περιοχή Πετροπαβλόφκα του Χαρκόβου.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, κατά την διάρκεια της αντεπίθεσης των Ουκρανών στο Χάρκοβο, ένα ρωσικό ΤΟΜΑ BMP-2 που προσπαθούσε να διαφύγει στις ρωσικές γραμμές οι οποίες βέβαια είχαν καταρρεύσει, εντοπίζεται και δέχεται την επίθεση ενός ουκρανικού κάθετης αποπροσγείωσης τετρακόπτερου UAV με συμβατικές βόμβες ελεύθερης πτώσης, ένας συνδυασμός που χρησιμοποιείται ευρύτατα και από τις αντιμαχόμενες πλευρές στον ουκρανικό πόλεμο.


Οι Ρώσοι στρατιώτες που διασώθηκαν από την ομάδα πεζικού και το πλήρωμα του BMP-2, 4-6 άτομα, διαφεύγουν σε κοντινό κτίριο, αλλά τους ακολουθεί ομάδα Αμερικανών μισθοφόρων, οπλισμένα μάλιστα με αραβίδες M-4 η οποία τους περισφίγγει και τους εξοντώνει έναν-έναν.

Η μάχη γίνεται σε απόσταση λίγων μέτρων και τελειώνει με την άφιξη ομάδας Ουκρανών οι οποίοι επίσης ξεκινούν να βάλλουν κατά των εγκλωβισμένων Ρώσων στρατιωτών.

Απεικονίζεται ο Αμερικανός μισθοφόρος Joshua Lopez να σκοτώνει Ρώσους στρατιώτες, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο.

Κάπως έτσι τελείωσε άδοξα η δεύτερη πολιορκία του Χάρκοβου σε αυτόν τον πόλεμο με τους Ρώσους να υποχωρούν χωρίς πίεση τα τέλη Μαρτίου και τις αρχές Απριλίου και κυνηγημένοι έξι μήνες μετά από τα ουκρανικά και δυτικά μισθοφορικά στρατεύματα τον περασμένο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και αφού είχε μεσολαβήσει νέα διείσδυσή τους στα προάστια του Χάρκοβου τον Μάϊο και τον Ιούνιο.

Περίπου 15.000-20.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε αυτόν τον ένα χρόνο του πολέμου, για τον οποίο ελάχιστοι περίμεναν ότι θα ξεκινούσε και ακόμα πιο ελάχιστοι ότι θα συνεχιζόταν ένα χρόνο μετά.

Οι ουκρανικές απώλειες ξεπερνούν τους 100.000 άνδρες, αλλά στον πόλεμο δεν νικά αυτός που έχει τις λιγότερες απώλειες, αλλά αυτός που αντέχει, γενικά τις απώλειες.


Και μέχρι στιγμής οι Ουκρανοί αντέχουν, έχοντας ανακαταλάβει περισσότερο από 70% των εδαφών που έχασαν τις δύο πρώτες εβδομάδες του πολέμου, μέχρι τις 10 Μαρτίου από το Κίεβο, μέχρι την Χερσώνα.

Το βίντεο έχει προκαλέσει μεγάλη αντίδραση στο εσωτερικό της Ρωσίας τόσο σε επίπεδο κοινής γνώμης, όσο και σε επίπεδο ειδικών αναλυτών για την ανικανότητα της τότε ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τα επίπεδα ευελιξίας της ρωσικής πολιτικής ηγεσίας και του Β.Πούτιν προσωπικά, σε περίπτωση που επιτύχει η εαρινή αντεπίθεση των Ουκρανών με τα δυτικά άρματα μάχης και ΤΟΜΑ…

Εξ ου και η σημερινή «εντολή» του Β.Πούτιν να τελειώνει η κατάληψη ολόκληρου του Ντονμπάς εντός του Φεβρουαρίου.

Πώς; Στο Μπάκχμουτ πολεμούν εδώ και εννέα μήνες χωρίς αποτέλεσμα και αυτό είναι απλά ένα σκαλοπάτι,
Το Σλαβιάνακ η ρωσόφωνη μαρτυρική πόλη που την εγκατέλειψαν εντελώς ανόητα οι Ρώσοι το 2014, ακόμα φαντάζει όνειρο μακρινό και οι ρωσόφωνοι έχουν υποφέρει τα πάνδεινα από τους Ουκρανούς…

loading...