ΠΕΡΙ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Δρ Ευριπίδης Μπίλλης* 

Κύριοι Βουλευτές,,

Πριν λίγες μέρες στην αίθουσα της Βουλής έγινε συζήτηση για τη συνθήκη της Λωζάννης που επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα και ειδικότερα στο ανήκουμε στη Δύση..

Στη συζήτηση μετείχαν ως ομιλητές , η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και η (γνωστή «αριστερή») κ. Σία Αναγνωστοπούλου.

 

Για την τελευταία «αριστερή» Τουρκο-Ανανιακή κτλ «Ευρωπαία» (1ο συνημμένο !!!! δείτε το) και «προδευτικιά» Σία «μας», δεν αξίζει να ασχοληθώ ούτε με όσα είπε ούτε με τις πονηριές της.

Για μένα είναι πλήρως αναξιόπιστη «προοδευτική» ανθελληνίδα

 

Που πονηρά προσπάθησε επίσης, «αντίθετα» με αυτήν την δήθεν ανεξάρτητη να προσβάλει την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, της οποίας γενική υπήρξε η τοποθέτησης της

 

 

Επισημαίνω από τα ακουσθέντα τα κατωτέρω απαράδεκτα του Ευάγγελου Βενιζέλου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπήρξε αναφανδόν της γνώμης ότι θα πρέπει να ήμαστε με τη Δύση. Και εξεθείασε τις «Δυτικές» συμφωνίες του Λονδίνου και της Ζυρίχης για το Κυπριακό.

 

]Που υπήρξαν σε σχέση και με πολλά άλλα που ακλούθησαν, βέτο παντού των τουρκοκυπρίων, σχέδιο Νιχατ Ερίμ για εκτουρκισμό της Κύπρου κτλ Η αιτία όχι μόνον τον δεινών του Ελληνισμού της Κύπρου και τού κινδύνου όλη η Κύπρος να αλωθεί από την Τουρκία. Αλλά και όσων συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα.

 

Ο άνθρωπος όσα είπε δεν τα είπε μόνον ως άσχετος. Που πχ σίγουρα αγνοεί την προσπάθεια του Σοφοκλή Βενιζέλου, να γίνει «Δυτικά» η Κύπρος προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ, δηλαδή της Τουρκία.

 

Ή που αγνοεί την ιστορία του Κυπριακού και Δυτικό σχέδιο Άτσεσον ( 2ο συνημμένο) εκτουρκισμού της Κύπρου. Που μάλιστα γι αυτό είχε συμφωνήσει ο γέρος της «δημοκρατίας» να δώσει στην Τουρκία το Καστελλόριζο (3ο συνημμένο) .

 

Ο άνθρωπος που το παίζει ξερόλας είναι αυτός που αποδέχθηκε κατά την Ελένη Θεοχάρους το τουρκικό «εκλιπούσα» Κυπριακή Δημοκρατία. Και που προκάλεσε την εναντίον του επίθεση της τότε ευρωβουλευτού της Κύπρου Ελένης Θεοχάρους.

 

Θυμίζω από το: Κύπρια ευρωβουλευτής σε Βενιζέλο: Ούτε η Χούντα του ’67 δεν μου έκλεισε το στόμα, https://www.protothema.gr/politics/article/392679/kupria-eurovouleutis-se-venizelo-oute-i-houda-tou-67-den-mou-ekleise-to-stoma/

 

«Η κ. Θεοχάρους επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου Συμβουλίου Σύνδεσης Τουρκίας – ΕΕ, η Τουρκία κατάθεσε έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος – μέλος της ΕΕ, είναι εκλιπούσα, δηλαδή κλινικά νεκρή. Ως εκ τούτου, ρώτησε πώς απάντησε η ΕΕ και η Ελληνική Προεδρία και ειδικά ο παραλαβών το έγγραφο Ευάγγελος Βενιζέλος κτλ»

 

Να θυμίσω επίσης τις «τουρκικές» θέσεις του κ. Βενιζέλου για το Αιγαίο:

Βενιζέλος: «Το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη», https://www.tanea.gr/2022/03/30/politics/venizelos-to-aigaio-den-einai-elliniki-limni/

 

Επίσης υπενθυμίζω την δουλοπρεπή συνημμένη (4ο και 5ο συνημμένα) δήλωση υποταγής του στην Κριστίν Λαγκάρντ για εξόντωση του Ελληνισμού.

 

Και αφού θυμίσω τους κατωτέρω αηδιαστικούς του εναγκαλισμούς του με τον Γιούνκερ και την δουλοπρέπεια του έναντι της Κριστίν Λαγκάρντ επισημαίνω πόσον κατά τη γνώμη είναι επικίνδυνο για την πατρίδα μας να έχουν λόγο άτομα ως ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

 

 

Από τους ακροατές που υπέβαλαν ερωτήσεις ξεχώρισα τον γνωστό και κατά πολλούς «τούρκο», Καθηγητή Ιωακειμίδη του «ΤΟΥΡΚ»-ΕΛΙΑΜΕΠ. Που επισημαίνω την «έξυπνη» και «τουρκική» ερώτηση του στον κ. Βενιζέλο και την «έξυπνη» συμφωνία μαζί του, του κ. Βενιζέλου.

Θυμίζω:

Καθηγητής Παν. Ιωακειμίδης: Υποταχθείτε στην Τουρκία… ΔΕΝ υπάρχει άλλη επιλογή

https://www.defence-point.gr/news/kathigitis-ioakeimidis-ypotachtheite-stin-toyrkia-den-yparchei-alli-epilogi. Και

 

Γιατί στην Άγκυρα αγαπούν τον καθηγητή Ιωακειμίδη. https://slpress.gr/idees/giati-stin-agkyra-agapoyn-ton-kathigiti-ioakeimidi/,

 

Τέλος υπενθυμίζω το κατωτέρω το λεχθέν για την Ελληνική εξωτερική πολιτική από τον αείμνηστο πρέσβη Μιχάλη Δούντα:

loading...