Παρέμβαση Ron Paul Institute – Οι ΗΠΑ λένε ψέματα και υπνοβατούν προς τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, απέναντι στην Ρωσία

Πως μπορεί να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία
Τα ψέμματα πάνω στα οποία στηρίζεται η αμερικανική ελίτ για να κάνει πολέμους σε κάθε γωνιά του πλανήτη αποκαλύπτει το Ron Paul Institute, θεωρώντας πλέον ότι οι ΗΠΑ υπνοβατούν προς τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Όπως συνέβη πριν από είκοσι χρόνια, όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατάφερε τελικά να οδηγήσει με ψέματα στον πόλεμο με το Ιράκ.
Η μια κυβέρνηση μετά την άλλη είχε επιβάλει κυρώσεις, είχε βομβαρδίσει και είχε εισβάλει στη χώρα, αλλά τελικά πριν από 20 χρόνια, τον επόμενο μήνα, η κυβέρνηση Bush εξαπέλυσε το “σοκ και δέος” για να ισοπεδώσει μια χώρα που δεν απειλούσε και δεν μπορούσε να απειλήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μετά από οκτώ χρόνια μάχης στο Ιράκ ίσως και ένα εκατομμύριο αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, είτε άμεσα είτε έμμεσα, από την επιθετικότητα της Ουάσιγκτον.
Κανείς δεν οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου για τα ψέματα και την καταστροφή.
Κανείς δεν ζήτησε καν συγγνώμη.
Η μαριονέτα της Ουάσιγκτον της εποχής, ο Ahmed Chalabi, αντέκρουσε τα ψέματα για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ διακηρύσσοντας ότι οι υποστηρικτές του πολέμου ήταν “ήρωες που έκαναν λάθος”.
Πέτυχαν την αλλαγή καθεστώτος και αυτό ήταν το μόνο που τους ενδιέφερε.

Σύσσωμη η υποστήριξη του πολέμου στο Ιράκ

Η μηχανή προπαγάνδας που προωθούσε τον πόλεμο στο Ιράκ φαινόταν συντριπτική εκείνη την εποχή.
Εκείνη την εποχή αρκετοί βουλευτές άρχισαν να ανοίγουν επικοινωνία πέρα από κομματικές γραμμές για να αναζητήσουν τρόπο να σταματήσουν τον πόλεμο.
Από συντηρητικούς όπως ο αείμνηστος βουλευτής Walter Jones και ο βουλευτής John Duncan, μέχρι προοδευτικούς όπως ο βουλευτής Dennis Kucinich και ο βουλευτής Jim McGovern, και τόσοι άλλοι, άρχισαν να οργανώνονται και να καταστρώνουν στρατηγικές.
Ένα εργαλείο που χρησιμοποίησαν ήταν η ιδέα ενός “απίθανου” συνασπισμού της αριστεράς και της δεξιάς που θα ενώνονταν για να αντιταχθούν στον πόλεμο.
Τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να μην ενδιαφέρονταν για τις αντιπολεμικές απόψεις, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς όταν τους παρουσιάστηκε αυτή η ιστορία “ο άνθρωπος δαγκώνει τον σκύλο”.
Ξανά και ξανά αυτή η ομάδα διοργάνωνε συνεντεύξεις Τύπου, εισήγαγε διάφορα νομοθετικά εργαλεία και επικοινωνούσε παρασκηνιακά για να προσπαθήσει να αναπτύξει το κίνημα κατά του πολέμου στο Ιράκ.
Με την εκλογή του Barack Obama το 2008, ο οποίος κατέβηκε ως αντιπολεμικός υποψήφιος αλλά στη συνέχεια εξαπέλυσε πολυάριθμες στρατιωτικές επιθέσεις στο εξωτερικό, αυτός ο παλιός συνασπισμός διαλύθηκε.
Ορισμένοι προοδευτικοί δικαιολογήθηκαν για τον μιλιταρισμό του Obama και έχασαν το ενδιαφέρον τους για συνεργασία με τους συντηρητικούς.
Κάποιοι συντηρητικοί οδηγήθηκαν από την προσωπική τους αντιπάθεια για τον Obama και έχασαν τον στόχο.

Οι ΗΠΑ υπνοβατούν προς τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ξαφνικά, καθώς οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την κάποτε αδιανόητη προοπτική μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης με την πυρηνικά εξοπλισμένη Ρωσία για την Ουκρανία, ένας συνασπισμός Αριστεράς-Δεξιάς αναδύεται από τον μακρύ λήθαργο.
Αυτή την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου, μια ευρεία και πολύ διαφορετική ομάδα θα συγκεντρωθεί στην Ουάσινγκτον στο Μνημείο Λίνκολν για να καταγγείλει τον υπνοβατισμό της Ουάσινγκτον προς τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το συλλαλητήριο “Οργή κατά της πολεμικής μηχανής” υπόσχεται να είναι η πρώτη μεγάλης κλίμακας συγκέντρωση ενάντια στο επιθετικό πολεμικό λόμπι της Ουάσινγκτον εδώ και πολλά χρόνια.
Πολλοί παρακολουθούν με ανησυχία την κυβέρνηση Biden – με την ενθουσιώδη υποστήριξη πολλών Ρεπουμπλικάνων του Κογκρέσου – να κλιμακώνει συνεχώς την εμπλοκή της στη σύγκρουση Ρωσίας/Ουκρανίας και τώρα βρίσκεται επικίνδυνα κοντά σε έναν άμεσο, θερμό πόλεμο με τη μεγαλύτερη πυρηνική υπερδύναμη του πλανήτη.

loading...