Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα για την τ. Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σ.Νικολάου που αγόρασε μεζονέτα 1.500.000 ευρώ


Η ΝΔ ενοχλήθηκε από την δημοσιοποίηση της διεύθυνσης της πολυτελούς οικίας που αγοράστηκε χωρίς να δικαιολογείται από το πόθεν έσχες του κυβερνητικού στελέχους! – Σ.Νικολάου: «Είναι χρυσαυγιτισμός οι δηλώσεις Π.Πολάκη για την μεζονέτα στο Κολωνάκι»

Ο Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης μετά τη νέα ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για την Σοφία Νικολάου, ζήτησε άμεση παρέμβαση εισαγγελέα για τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο βουλευτής Χανίων.

«Ο Α.Τσίπρας αντιμετωπίζει εσωκομματικό πρόβλημα με την απομάκρυνση Πολάκη από τα ψηφοδέλτια του κόμματος γιατί κατήγγειλε αυτό που όλοι σε δεξιά και αριστερά γνωρίζουν: Το πρόβλημα με την Δικαιοσύνη στην Ελλάδα και την αλλοτρίωση των τηλεοπτικών δημοσιογράφων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Το αίτημα Ραγκούση είναι προς την κατεύθυνση καθησυχασμού των εσωκομματικών και λαϊκών αντιδράσεων» αναφέρει πηγή του κόμματος.

H NΔ για το μόνο που ενοχλήθηκε σε ότι αφορά την νεοαποκτηθείσα βίλα της Σοφίας Νικολάου, ήταν ότι… δημοσιοποιήθηκε η διεύθυνση της βίλας, όπως και στην περίπτωση των υποκλοπών: Δεν την ενδιέφερε πώς έγινε το έγκλημα, αλλά ποιος το έφερε στην δημοσιότητα: «Το να δίνει κάποιος τη διεύθυνση του σπιτιού ενός δημοσίου προσώπου, όπως της κ. Νικολάου, διεγείροντας έμμεσα σε τραμπουκισμούς, είναι καθαρά φασιστική μέθοδος.

Η αντιπολίτευση έχει κάθε δικαίωμα να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο και να ζητάει την παρέμβαση της δικαιοσύνης, όπου κρίνει. Δεν μπορεί όμως να στοχοποιεί πρόσωπα και την οικογένεια τους».

Το να μην έχεις πόθεν έσχες για την αγορά μιας μεζονέτας και να είσαι ύποπτη για κρατική διαφθορά, πώς λέγεται;

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «μετά τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Παύλος Πολάκης για την αγορά πολυτελούς κατοικίας από την πρώην Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Νικολάου πρέπει να γίνει άμεσα παρέμβαση από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος».

Επίσης κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ να πάρουν επίσημη θέση.

Αναλυτικά ο Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε:

«Μετά τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παύλος Πολάκης για την αγορά πολυτελούς κατοικίας από την κ. Σοφία Νικολάου, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ. Η ΝΔ και ο Πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλουν να τοποθετηθούν άμεσα και δημόσια».

Ο Γιάννης Ραγκούσης δεν έκανε πάντως, κάποια αναφορά στην υπόθεση του Παύλου Πολάκη, καθώς είχε τοποθετηθεί νωρίτερα σήμερα για τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΣΑ σε κοινή του δήλωση με τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο. Στην δήλωση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «άδειαζαν» τον Παύλο Πολάκη για την στοχοποίηση δημοσιογράφων και δικαστικών.

H Σ.Νικολάου απάντησε ότι πήρε το σπίτι με «υψηλότατο δάνειο» (σ.σ.!) και κατηγόρησε για «χρυσαυγιτισμό» τον Π.Πολάκη:

«Το προσωπικό μένος του Πολάκη εναντίον μου, δεν σταματά ούτε τώρα που διαγράφεται από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί κατάλαβαν ότι ο χρυσαυγιτισμός του εθνικού πέτσακα δεν έχει τέλος.
Με κατηγορεί γιατί αγόρασα σπίτι επειδή το 2021 και το 2022 γεννήθηκαν τα δύο μου παιδιά και ήθελα μετά από 20 και πλέον χρόνια δικηγορίας να τους εξασφαλίσω μια καλύτερη ζωή.
Αγόρασα αυτό το σπίτι πουλώντας άλλο στο Κολωνάκι και παίρνοντας υψηλότατο δάνειο το οποίο και θα εξυπηρετώ για πολλά χρόνια.
Όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία είναι καταγεγραμμένα στα Πόθεν Έσχες που καταθέτω και που ελέγχομαι γι’ αυτά.
Είμαι πολλά χρόνια επιτυχημένη δικηγόρος, με μεγάλο γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Δεν είχα ούτε έχω ανάγκη το μισθό της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής.
Δόξα τω Θεώ εργάζομαι από 20 ετών και μπορώ με το κεφάλι ψηλά να περπατώ στους δρόμους.
Ο Πολάκης και οι άθλιοι συκοφάντες της ίδιας υποστάθμης θα βρουν στη δικαιοσύνη τις απαντήσεις που τους αξίζουν.
Αν έχει τα κότσια ας έρθει στα δικαστήρια χωρίς την ασυλία του να αναμετρηθούμε. Γιατί τα παντελόνια είναι δύσκολο ρούχο και δεν μπορεί να τα φοράει όποιος δεν τα αντέχει».
nikolaou2
loading...