Ο Παύλος  ξεκαθαρίζει τη θέση του: «Δεν πρόκειται να αναλάβω επίσημο ρόλο στην ελληνική κοινωνία»


Ούτε ο ίδιος, ούτε ο γιος του Κωνσταντίνος θα ασχοληθούν με κάποιο δημόσιο αξίωμα

Όπως είπε και το τήρησε, ο Παύλος μίλησε 40 ημέρες μετά το θάνατο του πατέρα του και ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με τις φήμες που τον ήθελαν να αναλαμβάνει κάποιο δημόσιο αξίωμα στην Ελλάδα απαντώντας αρνητικά και κατηγορηματικά τόσο για τον εαυτό του όσο και για το γιο του Κωνσταντίνο.

Αποσπάσματα της συνέντευξης στο γαλλικό περιοδικό ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο συγγραφέας Ανδρέας Μέγκος.

Είστε ο νέος αρχηγός του βασιλικού οίκου. Πως φαντάζεστε αυτόν τον ρόλο;

Κληρονόμησα τον ρόλο αυτό από τον πατέρα μου, χωρίς να συνδέεται με καμία ευθύνη σε κρατικό επίπεδο, απλώς σε επίπεδο οικογένειας. Ο ρόλος μου θα είναι να διατηρήσω το παράδειγμα της οικογένειας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι και να κρατάμε ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα μας.

Ποια θέση θα επιθυμούσατε να έχετε στην ελληνική κοινωνία;

Την ίδια έως και σήμερα. Δεν θα αλλάξω ποτέ την στάση μου. Ο κόσμος θα με δει όπως είμαι: ο οικογενειάρχης, αλλά είμαι ακόμα ο Παύλος για όλους. Δεν πρόκειται να αναλάβω επίσημο ρόλο, ούτε ο γιος μου Κωνσταντίνος-Αλέξιος. Το μόνο που μπορώ να του προτείνω είναι να ακολουθήσει το παράδειγμα του παππού του, να είναι καλός άνθρωπος, όπως ελπίζω να είμαι και εγώ.

loading...