Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου*

 

Το ART TV (παλαιά ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ και πιο παλαιά THΛE CITY) ήταν ο τηλεοπτικός δίαυλος, προπύργιο του κόμματος Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑΟΣ)! Του κόμματος που ξεκίνησε ως ένα πατριωτικό, αστικό, λαϊκό κόμμα και στην συνέχεια με την προσθήκη σε αυτό του Μάκη Βορίδη, Άδωνη Γεωργιάδη και Θανάση Πλεύρη, μετεξελίχθηκε σε ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα, υπερασπιστή της ΝΤΠ και της Παγκοσμιοποίησης!

Άλλωστε σήμερα οι 3 πρώην Βουλευτές του ΛΑΟΣ είναι Βουλευτές – Υπουργοί της ΝΔ, που κατακερματίζει την ελληνική επικράτεια και δυστυχεί τον ελληνικό λαό! Ο δε “Πρόεδρος” Γιώργος Καρατζαφέρης από την καθημερινή του εκπομπή στο ART TV, προσπαθεί να πείσει τους εναπομείναντες τηλεθεατές του, για το πόσο καλός και χρήσιμος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

 

Άλλο πάλαι ποτέ ζηλωτής, άλλο θιασώτης και άλλο “θεραπαινίδα” του Κυριάκου Μητσοτάκη…

 

Στο τελευταίο όμως χρονικό διάστημα ο Γιώργος Καρατζαφέρης φαντάζει σαν να εκτελεί “συμβόλαια”. Γιατί δεν μπορεί, δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο καλύτερος Πρωθυπουργός του αιώνα.

Βέβαια θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης πάντα ήταν υπέρμαχος θιασώτης της οικογένειας Μητσοτάκη! Έχοντας ιδιαίτερες σχέσεις με τη σύζυγο του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Μαρίκα, αλλά και με την Ντόρα Μπακογιάννη!

Άλλωστε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2002 στην Αθήνα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης παρείχε την υποστήριξη του ΛΑΟΣ στην υποψήφια για τη Δημαρχία της Αθήνας Ντόρα Μπακογιάννη, παρά τις αντιδράσεις επιτελικών στελεχών του κόμματος (μεταξύ αυτών και εμού)!

Επίσης σε αίθουσα των γραφείων του κόμματος είχε δώσει το όνομα της Μαρίκας Μητσοτάκη!

Ωστόσο η πρόσφατη τηλεοπτική παρουσία του Γιώργου Καρατζαφέρη στον ΣΚΑΙ γέννησε πολλά και εύλογα ερωτήματα, αφού ο Γιώργος Καρατζαφέρης ξεπέρασε και τον ίδιο τον εαυτό του, βγαίνοντας από την πολιτική ναφθαλίνη!

Αλλά πριν φτάσουμε εκεί, ας δούμε τι παίχτηκε στον ΣΚΑΙ, ιδιοκτησίας του Γιάννη Αλαφούζου!

Χαρακτήρισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον πιο άρτιο πολιτικό του αιώνα που διανύουμε!!

Λέγοντας:

«Ο Μητσοτάκης έχει ανέβει πολύ ψηλά, στην Ευρώπη συνωθούνται για μια χειραψία μαζί του. Θέλουν να τον “κοντύνουν” για να μπορούν να τον ελέγξουν. Θα εκλεγεί ούτως ή άλλως, θα είναι Πρωθυπουργός το καλοκαίρι.

Δείτε τον Ερντογάν. Για πρώτη φορά χρησιμοποιεί τόσο πολύ το όνομα ενός Έλληνα Πρωθυπουργού. Σημαίνει πως ο Ερντογάν τα έχει βρει δύσκολα μαζί του»!

Από τα παραπάνω εξάγονται τα εξής!

Η ΝΔ και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφουν πολύ χαμηλές πτήσεις και κινδυνεύουν να αγγίξουν τα ποσοστά της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά! Η λαϊκή οργή συνεχώς αυξάνει και η ΝΔ αιμορραγεί από τα δεξιά της και όχι μόνο!

Έτσι ο ΣΚΑΙ, ο μεγαλύτερος υποστηριχτής της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπάθησε μέσω ενός φερόμενου και λεγόμενου πάλαι ποτέ “πατριώτη” Γιώργου Καρατζαφέρη, να βάλλει φραγή στην πολιτική κατρακύλα της ΝΔ!

Γιατί ποιος μπορεί να πιστέψει ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει υποστεί τελευταία, παράκρουση και δεν αντιλαμβάνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο χειρότερος Πρωθυπουργός της Μεταπολιτευτικής Ελλάδας;

Άρα είναι σίγουρο, πως ο πολύ καλός παίχτης της πολιτικής σκακιέρας παίζει άλλου είδους παιχνίδι!

Αντιθεσμικά και προδοτικά ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο…

Ναι ο πάλαι ποτέ Πρόεδρος ενός πατριωτικού κόμματος, έχει μεταβληθεί σε προπαγανδιστή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ναι ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ που επέβαλε στους Έλληνες το επάρατο πρώτο Μνημόνιο, το οποίο ξάφρισε μισθούς και συντάξεις από τον ελληνικό λαό και δημιούργησε τις προϋποθέσεις αρπαγής των οικιών των Ελλήνων, άσχετα αν είναι η πρώτη κατοικία τους!

Αφού αυτοί οι όροι ήταν μνημονιακή υποχρέωση απέναντι στους δανειστές μας!

Αλλ΄ όμως, το ανώτερο θεσμικό Όργανο του κόμματος, το Εκτελεστικό γραφείο (ανώτερο σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα), συν εκλήθη (Μάιος 2010) για να εκτιμήσει και να αποφασίσει αν το κόμμα – ο ΛΑΟΣ – θα συνηγορούσε υπέρ της ψηφίσεως στη Βουλή του πρώτου Μνημονίου με την 15μελή κοινοβουλευτική του Ομάδα (σ.σ. Το Μνημόνιο υιοθετήθηκε το Μάιο του 2010 με τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας υπό την καθοδήγηση του ΔΝΤ. Αυτό το πρώτο Μνημόνιο, έφερε το δεύτερο, κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και το τρίτο, κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Να σημειωθεί πως το πρώτο Μνημόνιο, όπως και τα δυο επόμενα δεν προέβλεπαν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους)!

Το Εκτελεστικό Γραφείο λοιπόν του ΛΑΟΣ, αποφάσισε κατά πλειοψηφία 9 έναντι 2 ψήφων (σ.σ. μειοψήφησαν ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Άδωνις Γεωργιάδης) να καταψηφίσει η 15μελής Κ.Ο. του ΛΑΟΣ, αυτό το πρώτο επαχθές Μνημόνιο!

Δυστυχώς όμως, ο Γιώργος Καρατζαφέρης αγνόησε αυτήν την ιστορική απόφαση του Ε.Γ. του ΛΑΟΣ και γι΄ αυτήν την απόφασή του θα πρέπει να λογοδοτήσει κάποια ημέρα, προς τον ελληνικό λαό και κυρίως στους τότε ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ! Αλλά και όλοι εκείνοι, οι Βουλευτές του κόμματος, που τότε δουλικά ψήφισαν υπέρ του πρώτου Μνημονίου!

Ο πολιτικός κομπάρσος Γιώργος Καρατζαφέρης “επέβαλε” τον Λουκά Παπαδήμο…

Αλλά η προδοσία Καρατζαφέρη κατά της Πατρίδος δεν σταμάτησε στην ψήφιση του πρώτου καταστροφικού για την Πατρίδα και τον λαό της Μνημονίου!

Συνεχίστηκε και αργότερα, όταν συμμετείχε στην τρικομματική κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) του διεθνή τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου (Νοέμβριος 2011 – Μάιος 2012)! Τον οποίο τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο, τον επέλεξαν εκείνη την εποχή για Πρωθυπουργό της Ελλάδος (σ.σ. η κυβέρνηση του καταστροφικού PSI), η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο τότε Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, μετά την πανωλεθρία της Σύσκεψης Κορυφής των Κανών της ΕΕ, όπου ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναγκάσθηκε να αυτό-εξευτελιστεί και να παραδώσει την Εξουσία, παρ΄  ότι είχε εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ με απόλυτη αυτοδυναμία!

Όταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είχαν την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να κάνουν Πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο! Τι χρειαζόταν τότε η 15μελής Κ.Ο. του ΛΑΟΣ;

Μήπως γιατί έπρεπε να “καθαρίσει την μπουγάδα” ο Γιώργος Καρατζαφέρης, από τη στιγμή που τεχνηέντως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, δεν ήθελε να χρεωθεί την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου (όπως και ο Αντώνης Σαμαράς) και πρότεινε για Πρωθυπουργό εκείνης της κυβέρνησης τον τότε Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο;

Αναθέτοντας την πρωτοβουλία επιλογής του ονόματος του Πρωθυπουργού στον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος όλως προσχηματικά δήλωνε εκείνο το βράδυ, πως θα αποχωρούσε εάν δεν γινόταν Πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος!

Υπέρ της συνεκμετάλλευσης του πλούτου του Αιγαίου ο  Γιώργος Καρατζαφέρης…

Ναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης! Ο απάνθρωπος πάλαι ποτέ πρόεδρος πατριωτικού κόμματος, γιατί εν μέσω υγειονομικής κρίσεως και δηλώνοντας λάτρης των εμβολίων Covid19, έλεγε από την καθημερινή του εκπομπή στο ART TV:

«Εδώ εμείς, στην μικρή μας κοινωνία , θα γελάσουμε! Είδες έναν κακό και άγριο πού ήλθε σήμερα το πρωί; Αυτός ήταν πορτιέρης σε νυχτερινό κέντρο. Του είπα. Αδελφούλη, τόσα, και σε χρειάζομαι για τέσσερεις μήνες. Πόσα θες; Πάρτα!

Θα είναι από την πρώτη Σεπτεμβρίου, έξω από την πόρτα και ας μην έχει κάποιος το τεστ. Θα δεις πως θα περνάει μέσα.

Με κλωτσιά! Δεν έχεις κάνει; Τι είπες; Δεν έχεις κάνει; Έλα, σουτ, γκολ!

Ααα, θα είμαι στο παράθυρο και θα το ευχαριστιέμαι. Πιο δυνατά, πιο δυνατά…»!

Ναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης!

Ο οποίος σε προ ημερών κάλεσμά του στο Mega (τυχαίο;;;) στην ερώτηση του δημοσιογράφου:

«…πάντως πολλοί μιλάνε για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Αυτό μπορεί να γίνει;», αυτός απάντησε βαθυστόχαστα:

«Κάτω από κάποιους όρους όλα συζητούνται. Θα ήταν πάρα πολύ εγωιστικό να επιβάλλουμε εμείς σε όλο τον κόσμο, ότι είναι κλειστή λίμνη, δεν νομίζω, υπάρχει χώρος επεξεργασίας…»!

Πρώτα από όλα, είναι η τρίτη φορά που ο Γιώργος Καρατζαφέρης ενεργεί κατά των συμφερόντων της Πατρίδας μας!

Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί οι όροι που δημιουργούν χώρο επεξεργασίας;

Μήπως η διεθνής συνθήκη του Montego Bay, γνωστή ως “Συνθήκη των Θαλασσών” και η οποία προβλέπει όλες οι χώρες να αυξάνουν τα χωρικά τους ύδατα στα 12 ν.μ.; Μήπως η Συνθήκη της Λωζάννης, που ασθμαίνοντας επιζητά την αναθεώρησή της τα τελευταία χρόνια ο Τούρκος Σουλτάνος Ρ. Τ. Ερντογάν;

Αλλά δυστυχώς ο Γιώργος Καρατζαφέρης για μια ακόμη φορά γίνεται “λαγός” του Διεθνούς Συστήματος και ουρά της Ντόρας Μπακογιάννη, που εκπροσωπεί, ακριβώς τις ίδιες αντεθνικές θέσεις!

Θα του προτείναμε να παραχωρήσει στους Τούρκους μέρος της περιουσίας του κι όχι κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας μας, που αποκτήθηκαν με ποτάμι αίματος των προγόνων μας!

Δυστυχώς όμως, τι κι αν ο λύκος γέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του!!

 

loading...