Ο Ζελένσκι προκαλεί τους Έλληνες!

Η 10η Ξεχωριστή Ορεινή Ταξιαρχία Εφόδου του Ουκρανικού στρατού μετονομάστηκε εχθές «τιμητικά» με απόφαση του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σε «Edelweiss»!

Η απόφαση αυτή εκτός από άλλο ένα ναζιστικό παραλήρημα του Κιέβου, συνιστά μία ασύλληπτη πρόκληση κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Η 1η ορεινή μεραρχία «Εντελβάις» της ναζιστικής Γερμανίας ήταν αυτή που κατέγραψε τις μεγαλύτερες σφαγές και θηριωδίες κατά των άμαχων Ελλήνων. Ήταν η διαβόητη Εντελβάις που είχε αιματοκυλίσει την Ήπειρο και Βόρειο Ήπειρο, τη Θεσπρωτία, την Κεφαλλονιά (η σφαγή της ιταλικής μεραρχίας Άκουι) και τα χωριά Μουσιωτίτσα, Kομμένο Άρτας, Λιγκιάδες Ιωαννίνων, Παραμυθιά.

Το βιβλίο του Γερμανού ερευνητή Hermann Frank Meyer, με τίτλο Blutiges Edelweiss (Αιματοβαμμένο Έντελβαϊς) με τα συνταρακτικά στοιχεία που είχε, έπαιξε ρόλο ώστε οι εισαγγελείς στη Γερμανία να τραβήξουν την υπόθεση από τα αρχεία και να καλέσουν σε ανάκριση πάλι, άτομα που είχαν συμμετάσχει στις εγκληματικές πράξεις των ομάδων της Βέρμαχτ στην Ελλάδα.

Η απόφαση αυτή λοιπόν του Ζελένσκι θα έπρεπε ήδη να έχει προκαλέσει την επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τους υμνητές των σφαγέων μας, πόσο μάλλον να τους υποστηρίζουμε.

 

loading...