ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΔΥΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
 Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός
Εισαγωγή
Κίνητρό μου σε αυτή τη μελέτη είναι η αμετακίνητη πίστη μου στην Ειρήνη. Στην Ουκρανία πρέπει να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν εκεχειρία. Μια φανερή ή μυστική Νέα Γιάλτα είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος.
Από την πρώτη ημέρα αυτού του πολέμου, και επί ένα χρόνο, έχοντας συναίσθηση του τι διακυβεύεται όταν συγκρούονται οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις του πλανήτη, αναζήτησα την αλήθεια και μόνο και παρουσίασα μέσα από συνεχόμενα κείμενα και συνεντεύξεις μου περισσότερα από 80 ντοκουμέντα, έγγραφα και χάρτες πολλοί από τους οποίους είναι δικής μου κατασκευής βάσει της Google.com/maps.
Μία από τις πολλές συνεντεύξεις μου δόθηκε την πρώτη ημέρα του πολέμου, 24/2/2022, με τίτλο: «Τι δεν κατάλαβε η Δύση για τη Ρωσία…» και είχε στο You Tube 304.000 προβολές μέσα σε 11 μήνες. Αυτή η ανταπόκριση αποτέλεσε και αποτελεί πρόκριμα για συνέχιση της έρευνάς μου.
Τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία
Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ουσιαστικά ένας «Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος». Ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϋ, Γενικός Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, δήλωσε ότι «στον πόλεμο της Ουκρανίας συμμετέχουν 54 χώρες». Από αυτές 30 χώρες ανήκουν στο ΝΑΤΟ εκ των οποίων οι 3 είναι πυρηνικές δυνάμεις: Αμερική, Γαλλία, Αγγλία.
Στις 20/1/2023, συνεδρίασε στη Γερμανία η «Ομάδα Ramstein», υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, με μοναδικό θέμα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στο (www.ramstein.af.mil/News), την: «Οπλική και οικονομική στήριξη της Ουκρανίας και την με κάθε τρόπο ήττα της Ρωσίας». Συμμετείχαν τα 30 μέλη του ΝΑΤΟ και 50 προσκεκλημένες χώρες, ήτοι 80 χώρες συνολικά. Στο έδαφος της Ουκρανίας πολεμούν στρατιωτικοί πολλών από αυτές τις χώρες, σαν μισθοφόροι. Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, δήλωσε: «Η δουλειά που έχουμε εκτελέσει μαζί σε χρόνο ρεκόρ έχει κάνει τεράστια διαφορά στο πεδίο της μάχης.» Η «Ομάδα Ramstein» ουσιαστικά διοικεί την Ουκρανία. Ως Γενικό Επιτελείο εκπονεί τα σχέδια μάχης του στρατού της και καλύπτει όλα τα θέματα εφοδιασμού, παροχής όπλων, στελεχών, τεχνικής και οικονομικής βοήθειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...