ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ : ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ;

Στην επανάσταση του 1821 μαζεύτηκαν οι οπλαρχηγοί , συζήτησαν και συμφώνησαν οτι πρέπει να αρχίσουν την επανάσταση .
Σήμερα την επανάσταση ενάντια στην Νέα Τάξη λογικά πρέπει να την ξεκινήσουν κάποιοι “οπλαρχηγοί” .


Το 1821 “οπλαρχηγός” ονομαζόταν κάποιος εάν είχε κάποια άξια παλληκάρια που τον ακολουθούσαν .
Σήμερα ποιός μπορεί να ονομασθεί “οπλαρχηγός” ώστε να δικαιούται να καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων ; Κάποιος μπορεί να πεί “Εγώ αφιέρωσα μια ολόκληρη ζωή ( και πολύ χρήμα) στον αγώνα κατά της Νέας Τάξης . Είμαι οπλαρχηγός” . Όμως υπάρχει πληθώρα προσώπων στα ψυχιατρεία που έχουν αφιερώσει χρόνο και χρήμα για να μας πείσουν οτι ο Θεός ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ τους ανέθεσε να σώσουν τον κόσμο . Παρ’ όλα αυτά δεν τους δίνουμε σημασία .
Λοιπόν “οπλαρχηγός” δικαιούται να λέγεται όποιος ακολουθείται απο ΝΕΑΡΑ άτομα που είναι διατεθειμένα να περιοδεύουν και να κηρύττουν τις ιδέες του . Και όχι μόνον να είναι νεαρά αλλά και ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΑ . Διότι ο απλός λαός μαγεύεται απο την εμφάνιση . Οι καλές ιδέες είναι σαν το βλήμα . Εάν δεν υπάρχει το “κανόνι” το βλήμα είναι άχρηστο . Και η ομορφιά είναι το “κανόνι” που θα εκτοξεύσει τις ιδέες .
Κανένα απο τα σημερινά κόμματα δεν έχει στρατό νέων που να διαδίδουν τις ιδέες του ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ . Όλες οι κομματικές νεολαίες παίρνουν κάποιο αντάλλαγμα ( ή περιμένουν διορισμό στο Δημόσιο όταν το κόμμα γίνει κυβέρνηση ) . Η Χρυσή Αυγή και ο Κασιδιάρης έχουν εμφανίσιμους νέους ( υποθέτω οτι δεν πληρώνονται ) αλλά δεν έχουν την ευγλωτία και το θάρρος να βγούν προς τον λαό .
Ο κατασκευαστής των ιδεών δεν πρέπει να λανσάρεται σαν πολιτικός . Δεν μπορείς να τα έχεις όλα . Εάν έχεις την δόξα ( σαν κατασκευαστής των ιδεών ) δεν θα έχεις εξουσία . Εάν έχεις εξουσία δεν θα έχεις την δόξα οτι οι ΔΙΚΕΣ σου ιδέες έσωσαν την χώρα . Όπως ο Καντάφι ( και ο Αγιατολλάχ Χομεϊνί ) επισήμως ήταν απλός πολίτης . Δεν είχε θεσμικό ρόλο . Εξ άλλου εάν δεν έχεις νεαρούς που να πιστεύουν στις ιδέες σου πάει να πεί οτι ιδεολογικά ΑΠΕΤΥΧΕΣ . Οπότε , μην κουράζεσαι να ιδρύεις κόμματα και να κατεβαίνεις στις εκλογές .
Εάν ένας κατασκευαστής ιδεών αρχίσει να πλησιάζει τους νέους και να ρωτά “Θέλεις να ενταχθείς στο Κίνημά μου ;” μάλλον θα θεωρηθεί αφελής . Η νεολαία έχει κάποια “αδράνεια” . Για να σηκωθεί απο τον καναπέ της πρέπει πρώτα οι γκριζομάλληδες να αποδείξουν οτι αξίζουν κάτι . Πώς όμως θα το αποδείξουν ;
ΠΡΟΤΑΣΗ : Όλοι όσοι έχουν ιδέες πρέπει να κάνουν κάποιο συνέδριο . Ένα συνέδριο όπου θα δηλώσουν “Είμαστε η πνευματική ηγεσία των πολεμιστών κατά της Νέας Τάξης” . Ο συνέδριο θα διαφημιστεί πολύ μέσω FACEBOOK και παρόμοιων δικτύων . Ο κάθε συμμετέχων θα έχει μετά το σθένος να πλησιάζει τους νέους και να λέει “Είμαι ένας εκ της πνευματικής ηγεσίας. Θέλεις να ενταχθείς στο δικό μου Κίνημα ;” . Φυσικά συμφέρει στο συνέδριο να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι . Το πλήθος προσδίδει κύρος . Λίγοι όμως θα κατορθώσουν να αναδειχθούν σαν οπλαρχηγοί .
Υ.Γ. Για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου : Κάποιος μπορεί να πληρώσει νέους και εμφανίσιμους για να παριστάνουν οτι είναι οπαδοί του . Τί γίνεται τότε ; Λοιπόν , αν κάποιος το κάνει δεν σημαίνει οτι οι υπόλοιποι θα το χάψουν . Υπάρχουν τρόποι για να γίνει αντιληπτή η κομπίνα .

loading...