Νεραγκούλα | Το ελληνικό λουλούδι που αξίζει χρυσάφι 38.000 ευρώ το στρέμμα

Νεραγκούλα: Το ελληνικό λουλούδι που ξέρουμε από την αρχαία Ελλάδα και τον Ηρακλή και πως οι Τούρκοι προσπαθούν να το κλέψουν και να το παρουσιάσουν ως τουρκικό.
Είναι γνωστό από την αρχαιότητα και την ελληνική μυθολογία όμως οι Τούρκοι το πουλάνε χρυσό για τουρκικό.
Η νεραγκούλα είναι αυτοφυές λουλούδι και το βρίσκει κανείς σε όλη την Ελλάδα και ειδικά την Κρήτη, την Κάρπαθο και τη Ρόδο.
Μάλιστα είναι γνωστό από την αρχαιότητα, καθώς σύμφωνα με επιστήμονες, αυτό ήταν το λουλούδι από τον χυμό του οποίου δηλητηριάστηκε ο χιτώνας του Ηρακλή.
Είναι αλήθεια πως το συγκεκριμένο λουλούδι έχει μία τοξίνη η οποία αν έρθει σε επαφή με το δέρμα μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα.
Παρ’ όλα αυτά, το πανέμορφο αυτό λουλούδι είναι ανάρπαστο στην Ολλανδία και την Γερμανία, απ’ όπου αποστέλλεται σε ολόκληρο τον κόσμο αφού τα προτιμούν ιδιαίτερα να νέα ζευγάρια ως λουλούδια στολισμού στο γάμο τους.
neragkoula-to-elliniko-louloudi-pou-axizi-chrisafi-

Ακόμα και στην Ελλάδα το μπουκετάκι των 6 λουλουδιών πωλείται προς 14.40 ευρώ.

Και εδώ είναι που μπλέκονται οι Τούρκοι.
Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα το λουλούδι νεραγκούλα παράγεται μόνο στην Τουρκία ενώ καλλιεργείται κυρίως στην Αττάλεια της Τουρκίας.
Το συγκεκριμένο λουλούδι είναι ένα χρυσωρυχείο από μόνο του, καθώς ένα κλαδί κάνει από δύο έως πέντε τουρκικές λίρες και κάθε στρέμμα μπορεί να δώσει 150.000 κλαδιά δηλαδή από 15.000 έως 38.000 ευρώ ανάλογα με την τιμή του κλαδιού.
Βέβαια αν διαβάσει κανείς καλά το τουρκικό δημοσίευμα θα διαπιστώσει ότι οι Τούρκοι αναφέρουν πως το συγκεκριμένο λουλούδι καλλιεργείται εδώ και 20 χρόνια στην Τουρκία.
Τα υπόλοιπα χιλιάδες χρόνια είναι αυτοφυές λουλούδι της Ελλάδας.
loading...