ΝΑΤΟ και ΗΠΑ θα υποστούν συντριπτική στρατηγική ήττα από την Ρωσία που στρέφεται σε Κίνα, Ινδία, Ιράν – Στέλνουν ληγμένα στην Ουκρανία

Η Ρωσία όχι μόνο δεν αποδυναμώθηκε εάν αναλογιστούμε ότι ένα μπλοκ 50 χωρών όλες οι χώρες της Δύσης είναι εναντίον της αλλά προέβη στις εξής στρατηγικές κινήσεις
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ που πάσχει από άνοια και οι γιατροί προειδοποιούν ότι δεν μπορεί να προεδρεύει μιας μεγάλης υπερδύναμης, επισκέφθηκε αιφνιδίως την Ουκρανία προσφέροντας ένα ακόμη πακέτο 500 εκατ…
Ο Zelensky έχει ζητήσει 1 τρισεκ. δολάρια για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και μέχρι τώρα έχει λάβει 110 δισεκ. δολάρια πολλά εξ αυτών αφορούν στρατιωτική βοήθεια…
Ο Biden δεν προσκόμισε κανένα νέο μήνυμα… αλλά καλλιέργησε τις ελπίδες στους Ουκρανούς ότι μπορεί να πραγματοποιήσουν αντεπίθεση και άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να χτυπήσουν και την Κριμαία…

Είναι πρωτοφανές αλλά το μεγάλο θύμα είναι ο Ουκρανικός λαός, οι αμερικανοί χρησιμοποιούν την μαριονέτα τους τον Zelensky για να αποδυναμώσουν την Ρωσία… αλλά μέχρι τώρα η Ουκρανία έχει καταστραφεί, οικονομικά, στρατιωτικά ενώ πάνω από 260.000 Ουκρανοί έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί…

Η Ρωσία όχι μόνο δεν αποδυναμώθηκε εάν αναλογιστούμε ότι ένα μπλοκ 50 χωρών όλες οι χώρες της Δύσης είναι εναντίον της αλλά προέβη στις εξής στρατηγικές κινήσεις

Όλο και πιο βαθιά στο Ουκρανικό έδαφος

1)Ως απάντηση στην ποταπή στρατηγική των αμερικανών που τροφοδοτούν την Ουκρανία με όπλα και χαράσσουν την στρατηγική του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας αλλά και την στρατηγική των Ουκρανών αφού οι αμερικανοί σχεδιάζουν την νέα αντεπίθεση των Ουκρανών με νέα οπλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι αυτό θα υποχρεώσει την Ρωσία να αυξήσει τα κατακτημένα εδάφη…
Τι σημαίνει αυτό;
Ότι ενώ οι ρώσοι σχεδίαζαν να κατακτήσουν όλη την περιφέρεια του Luhansk και Donetsk, την Zaporizhia και Kherson για να αποτρέψουν χτυπήματα στην Ρωσία… θα υποχρεωθούν να συνεχίσουν την προέλαση τους ίσως και πέρα από τον Δνείπερο ποταμό…
Ο πόλεμος θα παραταθεί και ο μεγάλος χαμένος θα είναι η Ουκρανία…το ΝΑΤΟ που υποστηρίζει ένα καταδικασμένο πόλεμο και τους αμερικανούς που ψεύδονται ότι δίνουν μάχη για την δημοκρατία, ο στόχος τους είναι ένας να αποδυναμώσουν την Ρωσία…
Ο Putin στο μήνυμα του στις 21 Φεβρουαρίου 2023 τόνισε ότι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι στρατιωτικά δεν μπορεί να νικηθεί η Ρωσία… είναι μια στρατιωτική υπερδύναμη και η πρώτη πυρηνική δύναμη του κόσμου με τα καλύτερα πυραυλικά συστήματα στον κόσμο.

Τα πυρηνικά ξανά στο επίκεντρο εξαιτίας των αμερικανών

2)Η Ρωσία που παίζει σκληρό παιχνίδι στην παγκόσμια σκακιέρα δήλωσε ότι παγώνει την New Start δηλαδή την συμφωνία για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων.
Οι ευρωπαίοι αμέσως πανικοβλήθηκαν και κάλεσαν αμέσως την Ρωσία να επανέλθει στην συμφωνία.
Η Ρωσία όσο παραμένει εχθρικό το κλίμα με τις ΗΠΑ θα διατηρήσει στο οπλοστάσιο παγωμένη την συμφωνία New Start…
Εν τω μεταξύ ο κόσμος θα ξαναμπεί σε αγώνα δρόμου για τα πυρηνικά… οπότε οι αμερικανοί είναι χαμένοι αφού σε επίπεδο πυρηνικών πυραύλων διαθέτουν τους περισσότερο απαρχαιωμένους.
Επίσης εξαιτίας των αμερικανών ο πλανήτης μπαίνει ξανά σε μια επικίνδυνη κούρσα εξοπλισμών…εκεί που τα πυρηνικά ήταν περίπου ξεχασμένα… τα πυρηνικά είναι ξανά στο επίκεντρο… η λάθος στρατηγική των αμερικανών είναι πασιφανής…

Προς στρατηγική συνεργασία Ρωσία με Κίνα… ότι απεύχονταν οι ΗΠΑ

3)Η Ρωσία και η Κίνα έχουν καλές δυνατότητες να συνεχίσουν και να αυξήσουν την στρατηγική συνεργασία και τις επαφές για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους, δήλωσε ο Διευθυντής του Γραφείου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κίνας Wang Yi.
«Νομίζω ότι σήμερα έχουμε πολύ καλές δυνατότητες να συνεχίσουμε τον στενό στρατηγικό διάλογο και τις επαφές μας για να υπερασπιστούμε τα κοινά στρατηγικά μας συμφέροντα», είπε σε συνάντηση με τον Γραμματέα του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Patrushev.

Ο Wang Yi σημείωσε ότι ο Patrushev καταβάλλει προσπάθειες για στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών εδώ και πολλά χρόνια.
«Έχετε διεξαγάγει 15 γύρους στρατηγικών διαβουλεύσεων για την ασφάλεια με την κινεζική πλευρά.
Συμβάλλουμε σοβαρά στην ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας και της πολιτικής αμοιβαίας εμπιστοσύνης.
Σας εκτιμούμε ιδιαίτερα» τόνισε ο Κινέζος αξιωματούχος.
«Οι σχέσεις Κίνας-Ρωσίας έχουν ώριμο χαρακτήρα και είναι σταθερές, θα σταθούν στις δοκιμασίες της μεταβαλλόμενης διεθνούς κατάστασης», πρόσθεσε ο Wang Yi.
Και όλα αυτά την στιγμή που οι αμερικανοί ανησυχούν ότι οι Κινέζοι θα δώσουν όπλα στην Ρωσία για να χτυπήσει την Ουκρανία…
Το παράδοξο είναι ότι οι αμερικανοί και άλλες 50 χώρες μπορεί να δίνουν όπλα στην Ουκρανία αλλά οι τρίτες χώρες που δεν συμπορεύονται με τους αμερικανούς… δεν επιτρέπεται… να προμηθεύουν όπλα τους ρώσους…

Ηχηρή απάντηση των Κινέζων… οι αμερικανοί δεν έχουν το δικαίωμα να δίνουν εντολές

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken, η Κίνα ήδη βοηθά τον ρωσικό στρατό με την παροχή μη θανατηφόρου στρατιωτικής βοήθειας και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους οι Αμερικανοί, ενδέχεται να αρχίσει να προμηθεύει θανατηφόρα όπλα σύντομα.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, η Κίνα είναι «ήδη ένα βήμα μακριά από την έναρξη των παραδόσεων οπλικών συστημάτων στην Ρωσία».
Απαντώντας στις κατηγορίες των ΗΠΑ… η Κίνα απάντησε ξεκάθαρα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν διαλέξεις για πιθανές προμήθειες όπλων στη Ρωσία.
Αυτή είναι η πρώτη τόσο σκληρή απάντηση της Κίνας προς τις ΗΠΑ εν μέσω της ουκρανικής κρίσης, η οποία καταδεικνύει ξεκάθαρα την πολιτική της Κίνας ως απάντηση στις πολεμικές προκλήσεις των ΗΠΑ.
Οι αποκαλύψεις των αμερικανών στοχεύουν και πάλι στη δημόσια άσκηση διπλωματικής πίεσης στην Κίνα.
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin απάντησε στις δηλώσεις των ΗΠΑ:
«Τα όπλα στο πεδίο της μάχης παρέχονται συνεχώς από τις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι από την Κίνα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν το δικαίωμα να δίνουν εντολές και διαλέξεις στην Κίνα και επίσης δεν θα δεχτούμε ποτέ οδηγίες, ακόμη και απειλές και πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τις ρωσο-κινεζικές σχέσεις», τόνισε ο διπλωμάτης.
Ο Wenbin επεσήμανε ότι η πολιτική της Κίνας στοχεύει στην ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης και στη διευκόλυνση των διαπραγματεύσεων. Κ
άλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να επανεξετάσουν την πολιτική τους, να καταβάλουν περισσότερες ειρηνικές προσπάθειες για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης και να σταματήσουν να μεταθέτουν την ευθύνη για τις πολεμικές ενέργειές τους.
Κίνα κάλεσε επίσης τη Δύση να σταματήσει να κάνει φασαρία του τύπου «σήμερα είναι η Ουκρανία, αύριο η Ταϊβάν».
Η Κίνα συνέστησε στην παγκόσμια κοινότητα να καταλάβει ξεκάθαρα ποιος ζητά πραγματικά μια ειρηνική διέξοδο από την όξυνση της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης και ποιος «ρίχνει λάδι στη φωτιά, ενθαρρύνοντας ενεργά την αντιπαράθεση».

Βαθύτερη στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας με Ιράν

4)Στις 20 Φεβρουαρίου, ένα IL-76TD της ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε από την Τεχεράνη στη Μόσχα.
Τις τελευταίες 10 ημέρες, αυτή είναι η 4η επίσκεψη αυτού του αεροσκάφους μεταφορών στη ρωσική πρωτεύουσα.
Νωρίτερα, ένας άλλο ιρανικό αεροπλάνο Boeing-747 της Saha Airlines, πέταξε προς την Ρωσία.

Το φορτίο στο ιρανικό αεροσκάφος παραμένει μυστικό.
Ωστόσο, η κίνηση των φορτηγών αεροπλάνων της ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας που πετούν προς την Ρωσία έχει αυξηθεί πρόσφατα.
Το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Ιράν και Ρωσίας αυξάνεται σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του στρατού.

Τα UAV Geran-2 της Ρωσίας, που θεωρούνται ότι είναι το ιρανικό drones Shahed-136, έχουν ήδη αποδείξει την υψηλή τους αποτελεσματικότητα στο πεδίο της μάχης κατά τη διάρκεια των μαχών στην Ουκρανία.
Το ίδιο το Ιράν αρνείται τη σύνδεση μεταξύ Geran και Shahed.
Αν και, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, η Ρωσία έχει αγοράσει περίπου 2.600 UAV δηλαδή drones από το Ιράν.
Νωρίτερα, στις 12 Φεβρουαρίου, η εφημερίδα The Guardian ανέφερε, επικαλούμενη πηγές της, ότι από τον Νοέμβριο του 2022 το Ιράν φέρεται να έχει παραδώσει 18 επιθετικά UAV νέου τύπου στη Ρωσία, που περιλαμβάνουν 12 Shahed-129 και Shahed-191, καθώς και 6 Mohajer-6.
Τα περισσότερα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη φέρεται να μεταφέρθηκαν μέσω της Κασπίας Θάλασσας, όπου επαναφορτώθηκαν από τα ιρανικά πλοία στα ρωσικά.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής η αναφορά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Πριν από λίγους μήνες, Ρωσία και Ιράν κατέληξαν σε συμφωνία για την ανταλλαγή τεχνολογιών για την παραγωγή διαφόρων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού.
Έτσι, το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα απέκτησε πρόσβαση στην ανάπτυξη αναλόγων ιρανικών UAV – drones.

Σε αντάλλαγμα, η ιρανική βιομηχανία έλαβε τις ρωσικές τεχνολογίες που περιλαμβάνουν ελικόπτερα και αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.
Αναφέρθηκε επίσης ότι 24 μαχητικά Su-35, που προορίζονταν για την Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία, θα παραδοθούν στο Ιράν.

Ρωσία και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν την εμπειρία και τις τεχνολογίες τους στην παραγωγή βομβών και πυραύλων υψηλής ακρίβειας για UAV και επιθετικά αεροσκάφη.

Η Ρωσία υπέγραψε επίσης συμφωνία για την αγορά πάνω από 100.000 τεμαχίων πυροβολικού και πυρομαχικών όλμων από το Ιράν, το οποίο διαθέτει μεγάλα αποθέματα βλημάτων 122 mm για οβίδες D-30 και BM-21 Grad MLRS.
Υπάρχουν ενεργές διαπραγματεύσεις για την προμήθεια βλημάτων πυροβολικού των 152 mm.
Η αμοιβαία επωφελής συνεργασία επέτρεψε στον ρωσικό και τον ιρανικό στρατό να αποκτήσουν πρόσβαση στις απαραίτητες τεχνολογίες εν μέσω των δυτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στους στρατιωτικούς τομείς και των δύο χωρών.

Τα ληγμένα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ…

5)Οι αμερικανοί στέλνουν ληγμένα όπλα στην Ουκρανία

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αποκάλυψαν ότι ο ουκρανικός στρατός προμηθεύτηκε ληγμένα πυρομαχικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πρόσφατα φωτογραφία ενός στρατιώτη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) δείχνει ένα βλήμα 120 χιλιοστών κατασκευής ΗΠΑ.
Η σήμανση του επιβεβαίωσε ότι είχε ήδη παροπλιστεί από τον αμερικανικό στρατό.
Ρωσικές πηγές αποκάλυψαν ότι σύμφωνα με τη σήμανση των πυρομαχικών, η Ουάσιγκτον προμήθευε παροπλισμένα δηλαδή ληγμένα όπλα στους Ουκρανούς.

Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου, τα πυρομαχικά αυτά αναφέρονται ως αποστρατιωτικοποιημένα.
Σημαίνει ότι τα περισσότερα από αυτά τα πυρομαχικά πιθανότατα δεν περιλαμβάνονταν επίσημα σε κανένα πακέτο της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία.

Είναι από καιρό γνωστό ότι η Δύση έχει μετατρέψει την Ουκρανία σε πεδίο μάχης χρησιμοποιώντας όλα τα παροπλισμένα και ληγμένα όπλα.

Με τη σειρά του, το καθεστώς του Κιέβου δεν πτοείται από τα ληγμένα όπλα και τα πυρομαχικά των «δυτικών εταίρων» του.
Στις 20 Φεβρουαρίου, ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Ισραήλ δήλωσε ότι η Ουκρανία δεν θα λάβει παροπλισμένα αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων Hawk από το Ισραήλ.
Τα συστήματα αεράμυνας που παροπλίστηκαν στο Ισραήλ πριν από δέκα χρόνια δεν θα μεταφερθούν στην Ουκρανία, επειδή βρίσκονται σε ανεπαρκή κατάσταση.
«Δηλαδή, ο στρατιωτικός ακόλουθος πήγε, το άγγιξε με τα χέρια του και επιβεβαίωσε ότι, δυστυχώς, δεν μπορούν να αγοραστούν. Είναι 60 ετών και μόλις παροπλίστηκαν.
Στην Ουκρανία μεταφέρονται σκουπίδια…
Η ανάπτυξη παροπλισμένου στρατιωτικού εξοπλισμού είναι μια πολύ επικερδής συμφωνία για τους δυτικούς εταίρους της Ουκρανίας.
Οι Ουκρανοί «πατριώτες» συνεχίζουν να πιστεύουν σε μια ισχυρή φιλία μεταξύ της Ουκρανίας και των χωρών του ΝΑΤΟ, πιθανότατα μη συνειδητοποιώντας ότι χρησιμοποιούνται ως τροφή για κανόνια και η ζωή τους δεν έχει καμία αξία.

Τα σκάνδαλα του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας

Ένα άλλο σκάνδαλο ξέσπασε στην Ουκρανία το 2021, ένα χρόνο αφότου το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας αγόρασε παροπλισμένα σοβιετικά πυρομαχικά από τη Βουλγαρία, την Τσεχία και τη Σλοβακία, τα οποία βρίσκονται σε αποθήκες εδώ και 35 χρόνια.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας υπέγραψε σύμβαση αξίας 1,74 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά πυρομαχικών που δεν πληρούσαν καμία απαίτηση ασφαλείας.
Τα εν λόγω πυρομαχικά ήταν σοβιετικής κατασκευής οβίδες UOF-12 που κατασκευάστηκαν το 1986-1988.
Η απάτη με την αγορά παροπλισμένων πυρομαχικών φέρεται να ήταν πρωτοβουλία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Alexander Mironyuk.
Επιχείρησε να κρύψει τις τιμές και να νομιμοποιήσει κεφάλαια που αποκτήθηκαν με εγκληματικά μέσα.
Για να το κάνει αυτό, δημιούργησε μια αλυσίδα εφοδιασμού στην οποία συμμετέχουν τρεις ιδιωτικοί φορείς στη Βουλγαρία, τη Σλοβακία και την Τσεχική Δημοκρατία.

Μέχρι στιγμής, τίποτα δεν έχει αλλάξει στην Ουκρανία.
Ομάδα ελεγκτών από τρεις αμερικανικές υπηρεσίες έφτασε στην Ουκρανία εν μέσω μιας σειράς σκανδάλων διαφθοράς υψηλού προφίλ και παραιτήσεων κορυφαίων αξιωματούχων από την ομάδα του Zelensky.
Αναμένεται να εξετάσουν τον μηχανισμό διανομής βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία.
Ληγμένα ξένα όπλα σε υπηρεσία για τις ουκρανικές δυνάμεις αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για το διεφθαρμένο καθεστώς της Ουκρανίας

Παρά τις πολυάριθμες προσπάθειες δημοσίων σχέσεων που ξεκίνησαν από τους αμερικανούς και τους εταίρους της σε μια προσπάθεια να προωθήσουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό τους στις παγκόσμιες αγορές, μέχρι στιγμής, τα όπλα που παρέχονται στον ουκρανικό στρατό δεν είχαν σημαντικό αντίκτυπο στις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στην πρώτη γραμμή.
Η αποτελεσματικότητα μάχης των Stingers, Javelins, Bayraktars, HIMARS και άλλων παρόμοιων συστημάτων αποδείχθηκε χαμηλή στο πεδίο της μάχης της Ουκρανίας.

Οι ψευδαισθήσεις για τη δυτική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένων των Ουκρανών, καταστράφηκαν επίσης σοβαρά από την απροθυμία των ευρωπαϊκών χωρών να στείλουν τον σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό τους.

Ωστόσο, η Ουκρανία έχει ήδη αγοράσει παλιά, αναποτελεσματικά δυτικά όπλα αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και οι παραδόσεις τους συνεχίζονται εν μέσω υποσχέσεων ότι θα εφοδιάσουν την Ουκρανία με τον απαραίτητο εξοπλισμό για να κερδίσει τους Ρώσους.
Ως αποτέλεσμα, οι Ουκρανοί στρατιώτες, που δεν είχαν εκπαιδευτεί στη χρήση ξένων όπλων και που κινδυνεύουν να σκοτωθούν από τα ληγμένα πυρομαχικά, δεν μπαίνουν στον κόπο να πάρουν τα ξένα «δώρα» όταν υποχωρούν κακήν κακώς από τις στρατιωτικές τους θέσεις, και έτσι περνάνε στον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων….
Ωστόσο πολλά από τα «δώρα» της Δύσης πωλούνταν στην μαύρη αγορά….
Javeline_sale-1-768x577.jpg
ammo.jpg

www.bankingnews.gr

loading...