Μυστικός Δείπνος Μητσοτάκη – Σαμαρά;

Είναι δεδομένο πως η συμπεριφορά του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είναι “μια κρύο και μια ζέστη”. Και αν αναρωτιούνται πολλοί, διαβάστε παρακάτω το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, όπως το παρουσιάζει το ειδησεογραφικό πόρταλ   elliniko-fenomeno.gr του φίλου Θεσσαλονικιού δημοσιογράφου Νίκου Βάνη:

Η ανακοίνωση για την πρόθεση Σαμαρά να στηρίξει Μητσοτάκη θα γίνει μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές.

Όμως τώρα, ο πρώην πρωθυπουργός δεν πρόκειται να κάνει το ίδιο λάθος. Έχει εκτοξεύσει τις τροχιοδεικτικές βολές και περιμένει στην γωνία. Δεν πρόκειται να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εάν ο τελευταίος δεν βγει δημόσια και δεν προαναγγείλει ότι θα προτείνει τον Αντώνη Σαμαρά για την προεδρία της Δημοκρατίας. Πριν από τις εθνικές εκλογές, ώστε να μην μπορεί έπειτα να υπαναχωρήσει.

Το αγαπημένο παιδί του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έγινε αυτός που του χρέωσε πως τον έριξε από την κυβέρνηση.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε, όμως, ότι χωρίς τη στήριξη του Α. Σαμαρά στον νυν Πρωθυπουργό το 2016, δεν θα είχε καταφέρει να κερδίσει την ηγεσία της ΝΔ. Ειδικότερα, σε εκείνη την εσωκομματική μάχη μεταξύ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κ. Μητσοτάκη που “κονταροχτυπήθηκαν” στον πρώτο γύρο για τον “γαλάζιο θρόνο” μαζί με τους Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη, είχε πάρει ως γνωστόν κεφάλι ο Βαγγέλης με 39,8% έναντι του Κυριάκου που βρέθηκε πίσω του με πλέον των δέκα μονάδων (28,5%) διαφορά.

Ωστόσο το “χαρτί” γύρισε στον δεύτερο γύρο, καθώς τα ισχυρά εσωκομματικά ερείσματα που είχε – και συνεχίζει να έχει – ο Μεσσήνιος πολιτικός έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Κυριάκου και το τελικό σκορ στον β΄ γύρο ήταν 52,43% για τον σημερινό Πρωθυπουργό και 47,57% για τον Βαγγέλη.

Όμως, με την αναρρίχηση του Κυριάκου στην εξουσία, διαταράχθηκαν οι σχέσεις και το κλίμα μεταξύ των δυο ανδρών, καθώς είχε δοθεί η υπόσχεση στον Α. Σαμαρά ότι θα λάμβανε ισχυρή υποστήριξη από το Μέγαρο Μαξίμου για την κατάληψη υψηλής θέσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάτι που δεν τηρήθηκε και την θέση τελικά πήρε ο Μαργαρίτης Σχοινάς που έγινε αντιπρόεδρος στο θεσμικό όργανο της Ε.Ε.

Ακολούθησε το επεισόδιο με την προεδρία της Δημοκρατίας, όταν – όπως έλεγαν οι γνωρίζοντες – ο πρώην Πρωθυπουργός ήθελε να προταθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάλι δεν του έκανε την πολιτική χάρη και πρότεινε μετά από συστάσεις του Υπουργού Επικρατείας Γεραπετρίτη την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την ημέρα της εκλογής της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στη Βουλή για την προεδρία της Δημοκρατίας ο Σαμαράς είχε επιλέξει να λείπει σε οικογενειακό ταξίδι στις ΗΠΑ.

Με αυτό τον τρόπο ο πρώην Πρωθυπουργός θέλησε να δείξει ότι είναι δυσαρεστημένος με την επιλογή του Κυριάκου.

Ακολούθως, οι σχέσεις Μητσοτάκη-Σαμαρά βρίσκονταν σε πολύ κακό επίπεδο και υπήρχε μια ψυχρότητα που είχε επιδεινωθεί περαιτέρω εξαιτίας δημόσιων τοποθετήσεων του πρώην Πρωθυπουργού για τα εθνικά θέματα και τις πολιτικές εξελίξεις!!

Ο Άρειος Πάγος άνοιξε κερκόπορτα στους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους…

Τελειωμό δεν έχουν οι ανακοινώσεις για την παρανοϊκή απόφαση του Αρείου Πάγου να στραφεί κατά των δανειοληπτών και υπέρ των Fund s!

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα Λ.Ε.Π.ΕΝ του κ. Χρήστου Ρήγα:

Η κατοικία  συνδέεται  στενά με τον ψυχικό κόσμο του Έλληνα, με την οικογενειακή και την κοινωνική ζωή του και αποτελεί έκφραση του πολιτισμού του. Οι μετακατοχικές και μετεμφυλιακιές γενιές, έχοντας ζήσει την φτώχεια και την ερήμωση αφιέρωσαν την ζωή τους στην απόκτηση μιας στέγης για το παιδί τους. Για πολλές δεκαετίες μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, η µμόνη µμακροπρόθεσμη προστασία απέναντι στον πληθωρισμό ήταν η επένδυση σε οικόπεδα και σπίτια. Έτσι σήμερα το 81,8% των περιουσιακών τους στοιχείων είναι σε ακίνητα. Η άμεση σχέση του Έλληνα µε την κατοικία φαίνεται και από το πολύ υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης: 80,1%. Μάλιστα στις αγροτικές περιοχές, το ποσοστό αυτό φτάνει και το 97%.

Μέχρι τώρα σε μια ιστορική περίοδο, και ΜΟΝΟ σε αυτήν, συνέβη το να χαθούν περιουσίες σε μια νύχτα ,κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής,  τότε πραγματοποιήθηκαν τεράστιες ανακατατάξεις στην οικονομική και κοινωνική δομή της Ελλάδος, γεγονός που είχε άμεσο αντίκτυπο και αναφορικά με μεταβολές στις περιουσίες, κινητές και ακίνητες, των πολιτών. Λόγοι επιβίωσης, εκείνο τον καιρό, επέβαλαν σε πολλούς να πουλήσουν τις ακίνητες περιουσίες τους για να επιβιώσουν, πολλές φορές σε  εξευτελιστικές τιμές, καθώς η ανέχεια ήταν μεγάλη και η επιβίωση δύσκολη.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να βιώσει μια δεύτερη κατοχή ο μέσος Έλληνας, μόνο που τα στρατεύματα κατοχής είναι πλέον οι πολιτικάντηδες που τον κυβερνούν τις τελευταίες δεκαετίες!

Για να καταλαβαίνει ο πολίτης τι συμβαίνει ας εξηγήσουμε τι είναι αυτά τα περίφημα Fund s που θα του πάρουν τα σπίτια.. Οι εταιρείες αυτές ειδικεύονται στην αναζήτηση και αγορά περιουσιακών στοιχείων και δανείων από ιδιώτες και επιχειρήσεις που βρίσκονται υπό πίεση και αναγκάζονται, έτσι, να ξεπουλήσουν σε χαμηλότερη τιμή. Δεν είναι τυχαίο ότι η ονομασία τους είναι «distress Fund s» που σε κυριολεκτική μετάφραση σημαίνει «επενδυτικά κεφάλαια δυστυχίας», και εννοείται της ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ!

Η στόχευσή των Fund s είναι να πάρουν τα χρήματά τους σύντομα. Προτείνουν ρυθμίσεις στις οποίες οι πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Δεν τους ενδιαφέρει να ρυθμίσουν. Κινούνται επιθετικά, στη λογική ό,τι εισπράξουν μέσω πλειστηριασμών.

Από το 2015 και μετά ψηφίστηκε μια σειρά νόμων που ξήλωσαν την προστασία της πρώτης κατοικίας και διευκόλυναν παράλληλα τη διενέργεια των πλειστηριασμών. Παράλληλα με το σταδιακό ξήλωμα της πρώτης κατοικίας ψηφίστηκαν κι άλλοι νόμοι που διευκόλυναν την εκτέλεση των πλειστηριασμών και αφαίρεσαν τα νομικά όπλα άμυνας των οφειλετών. Με νόμο του 2017 οι πλειστηριασμοί γίνονται ηλεκτρονικά για να αποφεύγονται τα μπλόκα που έστηναν οι οργανώσεις και οι δανειολήπτες. Την ίδια χρονιά περνάει τροπολογία με την οποία θεσμοθετείται η αυτεπάγγελτη δίωξη για τους πολίτες που εμποδίζουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Σήμερα λοιπόν ο Α(Χ)ΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους για την εξαύλωση της περιουσίας του μέσου Ελληνα!Και σκέπτεσαι ότι πως είναι δυνατόν η “ΕΛΛΗΝΙΚΗ” δικαιοσύνη να πηγαίνει με τα νερά των τοκογλύφων!

Για ποια δικαιοσύνη μιλάμε όταν πολλοί που κρατούν θέσεις κλειδιά, ακόμα και βουλευτές (ΠΑΤΣΗΣ) είναι στο κόλπο. Πού να βρεις το δίκιο σου, όταν ο γιός του ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ είναι δικηγόρος που προωθεί τους πλειστηριασμούς, που να αποτανθείς όταν οι αντιλαϊκοί αυτοί νόμοι ψηφίζονται εν κρυπτώ και βιαστικά στο κοινοβούλιο!

Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών οιωνών αλλά η κοινωνική αναστάτωση που θα έρθει, σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο δέσιμο του Έλληνα με την εστία του, θα φέρει κοσμογονικές αντιδράσεις σε μια κοινωνία που ήδη βράζει, με απρόβλεπτες συνέπειες!

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ! ΤΩΡΑ! ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΑΙ!!

Άλλο ένα ολισθηρό εθνικό ατόπημα της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη…

Στις 28 Οκτωβρίου 2018 οι στρατοχωροφύλακες του καθεστώτος Έντι Ράμα στην Αλβανία δολοφόνησαν τον Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνο Κατσίφα, επειδή γιόρταζε την εθνική εορτή του λαού μας και του Έθνους μας!

Ενώ λοιπόν στο πρόσφατο ταξίδι του στην Βόρειο Ήπειρο ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για τον ήρωά μας, προχθές ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (πρώην ΚΚΕς) Τάκης Θεοδωρικάκος, στην πραγματοποίηση κοινής άσκησης αστυνομικής συνεργασίας των δυο χωρών, είπε τα παρακάτω:

«Τέτοιου είδους δράσεις και η συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών, αυξάνουν τη μαχητική ικανότητα των στελεχών αμφοτέρων των Μονάδων, ενισχύουν τη διαλειτουργικότητα και την ικανότητα συνέργειας σε περίπτωση διασυνοριακής συνεργασίας, ενώ επιτυγχάνεται μεγάλος βαθμός ετοιμότητας για την αντιμετώπιση προκλήσεων του σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος. Οι προσπάθειες αυτές είναι καθοριστικές για την εν γένει ενίσχυση και ενδυνάμωση της εσωτερικής ασφάλειας στις δύο χώρες.»!

Έτσι αυτή η συνεργασία έριξε λήθη στο εγκληματικό παρελθόν της στρατοχωροφυλακής Ράμα!!

loading...