Μητέρα μηνύει δημοτικό σχολείο επειδή αναγκάζει τον 4χρονο γιο της να συμμετάσχει σε παρέλαση LGBTQ

Μητέρα μήνυσε ένα δημοτικό σχολείο στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού ο 4χρονος γιος της αναγκάστηκε να συμμετάσχει σε παρέλαση gay pride, όπως καταγγέλλει η ίδια.


Η μήνυση, που άσκησε η 38χρονη Izzy Montague, είναι η πρώτη του είδους της στην χώρα και υπογραμμίζει πόσο βαθιά η LGBT κατήχηση έχει διεισδύσει στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Το Δημοτικό Σχολείο Heavers Farm στο Νότιο Νόργουντ, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, έστειλε μια επιστολή στους γονείς τον Ιούνιο του 2018 καλώντας τους να συμμετάσχουν στην πορεία «υπερηφάνειας» και να «γιορτάσουν τις διαφορές που κάνουν αυτούς και την οικογένειά τους ξεχωριστούς».

Στην συνέχεια, η Montague επικοινώνησε με το σχολείο και τους είπε ότι δεν ήθελε το παιδί της να «εμπλακεί σε μια δημόσια επίδειξη προσκόλλησης σε απόψεις που εκείνη δεν αποδέχτηκε».

Η διευθύντρια Susan Papas απάντησε αρνούμενη το αίτημα, λέγοντας στην Montague ότι ο γιος της θα πρέπει να λάβει μέρος στην εκδήλωση.

Η Montague είπε στο δικαστήριο πώς ανακάλυψε ότι τα παιδιά στην τάξη τους είπαν να διαβάσουν από ένα «βιβλίο με οικογένειες του ίδιου φύλου» καθώς και από άλλο υλικό με θέμα LGBT.

Η μητέρα εξήγησε επίσης πώς θεωρεί ότι το σχολείο προσπαθεί «να μας κατηχήσει με τέτοια θέματα, χωρίς να είναι μέρος του νόμου ή μέρος των βρετανικών αξιών ή μέρος του εθνικού προγράμματος σπουδών».

Η Montague υποστηρίζεται από το Χριστιανικό Νομικό Κέντρο και μηνύει το σχολείο με το σκεπτικό της «άμεσης και έμμεσης διάκρισης, θυματοποίησης και παράβασης του νόμιμου καθήκοντος βάσει του νόμου περί εκπαίδευσης του 1996 και του νόμου περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων του 1998», αναφέρει η Daily Mail .

loading...