Μεντβέντεφ: Αν η Ρωσία τερματίσει τη σύγκρουση χωρίς νίκη τότε θα ΔΙΑΛΥΘΕΙ


Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ σχολίασε εκτενώς τις τελευταίες εξελίξεις με αφορμή την απόφαση Πούτιν για τη Συνθήκη New START για τα πυρηνικά και το…ταξίδι Μπάιντεν σε Κίεβο-Βαρσοβία.

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμά του:

1.Χθες υπήρξε μήνυμα του Προέδρου της Ρωσίας προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση, στο οποίο, μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε η αναστολή της συμμετοχής μας στο START-3. Μια εκπρόθεσμη απόφαση, το αναπόφευκτο της οποίας διαπίστωσα πέρυσι. Μια απόφαση που ωθήθηκε από τον πόλεμο που κήρυξαν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ στη χώρα μας. Μια απόφαση που θα έχει τεράστια απήχηση στον κόσμο γενικότερα και στις Ηνωμένες Πολιτείες ειδικότερα. Άλλωστε, το αμερικανικό κατεστημένο έχει σκεφτεί ως εδώ: θα σας σκάσουμε παντού και σε όλα, θα προμηθεύσουμε τεράστιες ποσότητες όπλων στο καθεστώς του Κιέβου, θα εργαστούμε για να νικήσουμε τη Ρωσία, θα σας περιορίσουμε και θα σας καταστρέψουμε, αλλά Η στρατηγική ασφάλεια είναι ένα ξεχωριστό θέμα. Δεν σχετίζεται με το γενικό πλαίσιο των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας. Είναι σχεδόν μια ιερή αγελάδα.

Αυτό το συμπέρασμα είναι χειρότερο από έγκλημα – είναι ένα χονδροειδές λάθος των Αμερικανών. Ένα λάθος που γεννήθηκε από τη μανία τους. Το αίσθημα ανωτερότητας και ατιμωρησίας τους. Άλλωστε, είναι προφανές σε όλες τις λογικές δυνάμεις ότι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να νικήσουν τη Ρωσία, τότε βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας παγκόσμιας σύγκρουσης. Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να νικήσουν τη Ρωσία, τότε έχουμε το δικαίωμα να αμυνθούμε με οποιοδήποτε όπλο, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών.

Και όπως πολύ σωστά είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν: «Είναι αδύνατο να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης». Αυτός είναι ο λόγος της αναστολής (προς το παρόν) του START-3. Αφήστε τις ελίτ στις Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, να σκεφτούν τι πέτυχαν.

Θα παρατηρήσουμε επίσης την αντίδραση άλλων πυρηνικών δυνάμεων που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ: της Γαλλίας και της Βρετανίας. Οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις τους συνήθως δεν περιλαμβάνονταν στην ισορροπία των πυρηνικών κεφαλών και των φορέων κατά την προετοιμασία συμφωνιών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της ΕΣΣΔ (Ρωσία) και είναι καιρός να γίνει αυτό.

2.Ο Μπάιντεν απευθύνθηκε στον ρωσικό λαό μπροστά σε πλήθος Πολωνών. Μάλιστα, έδωσε ένα κήρυγμα με τον παραδοσιακό μεσσιανικό τρόπο για την Αμερική, προσαρμοσμένο στη γεροντότητα. Συσσώρευσε υψηλά λόγια για το πόσο σημαντικό είναι να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να επιτεθούν στη Ρωσία. Φαινόταν άδικο και γελοίο. Ποιος είναι αυτός ο παράξενος παππούς, που μιλάει με μπερδεμένο βλέμμα από την Πολωνία; Γιατί απευθύνεται στους ανθρώπους μιας άλλης χώρας σε μια εποχή που έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα; Γιατί να φοβόμαστε να ακούσουμε έναν πολιτικό από ένα εχθρικό κράτος που αποπνέει μίσος για την πατρίδα μας; Γιατί να πιστέψουν οι Ρώσοι πολίτες τον ηγέτη των Ηνωμένων Πολιτειών, που εξαπέλυσαν τους περισσότερους πολέμους τον 20ο και τον 21ο αιώνα, αλλά να μας κατηγορήσουν με επιθετικότητα; Ένα άτομο που κατευθύνει όλες τις εξασθενημένες πνευματικές του δυνατότητες μόνο για να διασφαλίσει ότι η Ρωσία θα υποστεί μια «στρατηγική ήττα».

Κι αλλα. Για να παραφράσουμε μια πολύ γνωστή έκφραση, ο Μπάιντεν είπε στη Βαρσοβία: “Εάν η Ρωσία σταματήσει την εισβολή της, θα τελειώσει αμέσως ο πόλεμος. Εάν οι Ουκρανοί σταματήσουν να αμύνονται, θα είναι το τέλος της Ουκρανίας”.

Αυτό είναι ένα εκλεπτυσμένο ψέμα. Η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική:

“Εάν η Ρωσία σταματήσει την Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση, χωρίς να πετύχει τη νίκη, δεν θα υπάρχει Ρωσία, θα διαλυθεί. Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες σταματήσουν να παρέχουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου, ο πόλεμος θα τελειώσει”».

loading...