Μεγάλη ρωσική νίκη, περικύκλωσαν τους Ουκρανούς σε Bakhmut και Ugledar – Ανάρπαστα τα Kalashnikov–ΑΚ12 και εκτός Ρωσίας

Η καταστροφή του οχυρού Bakhmut θα αναγκάσει τον ουκρανικό στρατό να υποχωρήσει δεκάδες χιλιόμετρα πίσω προς τα δυτικά και να ενισχύσει μια νέα άμυνα κατά μήκος της γραμμής Slavyansk-Kramatorsk.
Μια μεγάλη νίκη πέτυχαν οι ρωσικές δυνάμεις στο Donbass αφού σε όλα τα μέτωπα έχουν την πρωτοβουλία και κατέφεραν να επιτύχουν επιχειρησιακή περικύκλωση στο Bakhmut την πόλη σύμβολο της Ουκρανικής αντίστασης ενώ και στο Ugledar συνεχίζεται η ρωσική προέλαση…
Μάλιστα ο Zelensky αναγνώρισε ότι στο Bakhmut η κατάσταση είναι δραματικά δύσκολη, ουσιαστικά αναγνώρισε ότι η Ουκρανία έχασε το Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις στις κατευθύνσεις Svatove, Kreminna και Bilohorivka συγκεντρώνουν εξοπλισμό και εφεδρεία.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 25 και 26 Φεβρουαρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν προόδους σ νότια του Vuhledar ή Ugledar.
Ρωσική πηγή ισχυρίζεται ότι στοιχεία των ρώσων πεζοναυτών πολεμούν προς το Vuhledar από το Mykilske, ακριβώς νοτιοανατολικά του Vuhledar.

Zelensky: Ολοένα και πιο περίπλοκη η κατάσταση στο Bakhmut

Στο Bakhmut, στο Donbass, «η κατάσταση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι «το ταμπού των ουρανών με τους εταίρους μας θα ξεπεραστεί» και επανέλαβε το αίτημα για μαχητικά αεροσκάφη.

Μεγάλη ρωσική νίκη… περικύκλωσαν το Bakhmut

Ο ρωσικός στρατός ελέγχει πλέον όλους τους δρόμους προς το Artyomovsk, (ουκρανική ονομασία – Bakhmut) οι προμήθειες στις ουκρανικές δυνάμεις διεκόπησαν.
Οι ρωσικές δυνάμεις διέκοψαν όλες τις προμήθειες στις ουκρανικές δυνάμεις στο Bakhmut και όλοι οι δρόμοι προς την πόλη είναι υπό τον έλεγχο των Ρώσων…
Το Bakhmut έχει περικυκλωθεί.
Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν τους δρόμους που οδηγούν στην πόλη.
Η παροχή πυρομαχικών στην ουκρανική φρουρά έχει διακοπεί.
Η εναλλαγή αναπλήρωση ανθρώπινου δυναμικού έχει σταματήσει.
Η Ουκρανία έχασε αυτόν τον κρίσιμο κόμβο υλικοτεχνικής υποστήριξης και μαζί με αυτό, χιλιάδες στρατιώτες και μισθοφόρους και μεγάλη ποσότητα στρατιωτικού εξοπλισμού.

Το Bakhmut βρίσκεται στο ελεγχόμενο από την Ουκρανία τμήμα του Donetsk.
Υπήρξε σημαντικός κόμβος μεταφορών για την παράδοση προμηθειών του ουκρανικού στρατού στο Donbass.
Στις 16 Φεβρουαρίου, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Donetsk, Denis Pushilin, ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν καταλάβει όλα τα κύρια ύψη που περιβάλλουν το Bakhmut.

O καταλυτικός ρόλος των Wagner για την κατάληψη του Bakhmut

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, δεν έχουν γίνει ακόμη βήματα προς την ειρηνευτική διαδικασία από τις εμπόλεμες πλευρές.
Οι πρώτες γραμμές στην ανατολική και νότια Ουκρανία φλέγονται από βαριές μάχες και έντονες μονομαχίες πυροβολικού, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από χώρες του ΝΑΤΟ προσπαθούν να σταματήσουν τη ρωσική προέλαση.

Η πόλη Bakhmut παραμένει ένα από τα κύρια σημεία του πολέμου στην Ουκρανία, όπου μαχητές Wagner έχουν περικυκλώσει μια μεγάλη στρατιωτική δύναμη του Ουκρανικού στρατού.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποχωρούν βιαστικά από τις στρατιωτικές τους θέσεις στα βορειοδυτικά του Bakhmut και οι Wagner έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τα χωριά Yagodnoye και Dubovo-Vasilevka.
Σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τις ρωσικές δυνάμεις να εισέλθουν στην πόλη Bakhmut από τη δυτική κατεύθυνση και να επιβραδύνουν την προέλασή τους από τα βόρεια, οι ουκρανικές δυνάμεις ανατίναξαν ένα φράγμα κοντά στο χωριό Khromovo.
Ωστόσο, μια τέτοια απόφαση επέδρασε στους ελιγμούς του ίδιου του ουκρανικού στρατού.

Με τη σειρά τους, οι προελαύνοντες μαχητές Wagner δεν βιάζονται να εισβάλουν στο Bakhmut από τη δυτική κατεύθυνση μέχρι να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους στα περίχωρα και να κόψουν τον τελευταίο δρόμο που οδηγεί στην πόλη από τα νοτιοδυτικά.
Από τις θέσεις τους στην Berkhovka, οι μονάδες επίθεσης Wagner προχωρούν προς τα νότια.
Οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή της δεξαμενής νερού.
Οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν το χωριό Bogdanovka που βρίσκεται στα βόρεια προάστια του Chasov Yar.

Εν τω μεταξύ, στα ανατολικά του Chasov Yar, οι μαχητές Wagner κατάφεραν να ανακαταλάβουν μερικές από τις πρόσφατα χαμένες θέσεις κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Bakhmut-Konstantinovka κοντά στο χωριό Ivanovskoe, γνωστό και ως Krasnoe.
Αυτό το χωριό είναι ένα στρατηγικά σημαντικό οχυρό, ο έλεγχος του οποίου θα επέτρεπε στις ρωσικές δυνάμεις να ενισχύσουν τα πυρά τους στον τελευταίο δρόμο που οδηγεί στο Bakhmut.

Σκληρές μάχες συνεχίζονται στην πόλη Bakhmut.
Στις βόρειες συνοικίες, οι μονάδες Wagner προχωρούν προς το εργοστάσιο επεξεργασίας μετάλλων Artemovsky.
Στα ανατολικά της πόλης, οι Wagner πλησιάζουν ήδη τον ποταμό Bakhmutka και έχουν αποκτήσει βάση σε κατοικημένες περιοχές στην οδό Cooperativnaya.

Η καταστροφή του οχυρού Bakhmut θα αναγκάσει τον ουκρανικό στρατό να υποχωρήσει δεκάδες χιλιόμετρα πίσω προς τα δυτικά και να ενισχύσει μια νέα άμυνα κατά μήκος της γραμμής Slavyansk-Kramatorsk.
Αυτές είναι οι τελευταίες μεγάλες πόλεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, όπου το καθεστώς της Ουκρανίας διατηρεί υπό τον έλεγχο του…

Οι ρωσικές δυνάμεις… διεισδύουν στο Ugledar

Στρατιώτες της ρωσικής 155ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του Ειρηνικού μοιράστηκαν ένα βίντεο, που δείχνει τις επιχειρήσεις επίθεσης στα περίχωρα του Ugledar.
Αεροπορία, βαρύ πυροβολικό και συστήματα φλογοβόλων υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή Ugledar.

Η πόλη Ugledar παραμένει υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων.
Μετά την πρόσφατη επιθετική απόπειρα του ρωσικού στρατού, οι μάχες μετατράπηκαν σε μάχες θέσης.
Μετά τη ρωσική νίκη στην περιοχή Nikolsky dachas που βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης, οι δυνάμεις της 72ης ξεχωριστής κινητοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανών πέρασαν σε άμυνα και οι Ρώσοι πεζοναύτες της 155 ταξιαρχίας του Στόλου του Ειρηνικού πολεμούν πλέον κοντά στο Ugledar.
Η πόλη Ugledar και τα περίχωρά της υφίστανται μεγάλες ζημιές λόγω των συνεχών βομβαρδισμών.

Σημαντικά κέρδη των ρώσων στην περιοχή Avdeyevka στο Donbass

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν σημειώσει σημαντικά κέρδη στην περιοχή Avdeyevka στο Donbass, δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk Denis Pushilin.
«Η Avdeyevka είναι μια σημαντική περιοχή στην κατεύθυνση του Donetsk.
Οι μονάδες του 1ου σώματος στρατού εκπληρώνουν τους στόχους τους εκεί, προχωρούν και βελτιώνουν τις θέσεις τους, έχουμε δει μεγάλα κέρδη εκεί».

Η Avdeyevka με πληθυσμό περίπου 30.000 ατόμων βρίσκεται βόρεια του Donetsk.
Η πόλη φιλοξενεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο οπτάνθρακα και χημικών στην Ευρώπη.
Ο ουκρανικός στρατός έχει μετατρέψει την πόλη σε προπύργιο του κατά την περίοδο της σύγκρουσης στο Donbass.
Από την Avdeyevka, τα ουκρανικά στρατεύματα βομβαρδίζουν το Donetsk και άλλες περιοχές.

Οι ρώσοι χτύπησαν το κέντρο ηλεκτρονικών πληροφοριών του ουκρανικού στρατού στο Κίεβο

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το κέντρο ηλεκτρονικών πληροφοριών του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Κιέβου κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
«Στην περιοχή του οικισμού Brovary στην περιοχή του Κιέβου, χτυπήθηκε το κέντρο ραδιοηλεκτρονικών πληροφοριών του ουκρανικού στρατού».
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό της Ουκρανίας στην περιοχή Kupyansk, σκοτώνοντας περίπου 70 στρατιώτες..
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μονάδες του ουκρανικού στρατού στην περιοχή Krasny Liman, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας περίπου 140 Ουκρανούς.
Οι ρωσικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από μαχητικά αεροσκάφη, πυροβολικό και βαριά συστήματα φλογοβόλων σκότωσαν πάνω από 250 Ουκρανούς στρατιώτες στο Donetsk.
Στην περιοχή Bakhmut, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών της 72ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού.
Επίσης, στην περιοχή του οικισμού Novomarkovo στο Donetsk, οι ρώσοι κατέστρεψαν ένα αμερικανικό ραντάρ AN/TPQ-37.
«Στην περιοχή Kherson, 60 ουκρανικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, τέσσερα μηχανοκίνητα οχήματα και δύο οβίδες D-30 καταστράφηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις.
Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών της 63ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού κοντά στην κοινότητα Snigiryovka στην περιοχή Nikolayev,

Συνολικά, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν 390 ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη, 211 ελικόπτερα, 3.248 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 406 συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος, 8.058 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.045 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, 18 εκτοξευτές πυραύλων, και 8.574 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Ανάρπαστα τα Kalashnikov

Οι ξένοι πελάτες έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον τους για το επιθετικό τουφέκι Kalashnikov AK-12 στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων της πραγματικής χρήσης του στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Από το 2019, το Kalashnikov AK-12 έχει γίνει το κύριο επιθετικό τουφέκι συνδυασμένων όπλων του ρωσικού στρατού.
Ο όγκος των παραδόσεων που εκτελούνται τώρα προς το συμφέρον του Υπουργείου Άμυνας και οι αλλαγές με βάση τα αποτελέσματα της πραγματικής επιχείρησης προσελκύουν ξένους πελάτες σε μεγαλύτερο βαθμό.
Το όπλο δοκιμάζεται σε πραγματικό πόλεμο.
Με βάση το AK-12, η εταιρεία έχει αναπτύξει μια σειρά όπλων για διαμετρήματα ΝΑΤΟ 5,56×45 mm και 7,62×51 mm, καθώς και 7,62×39 mm, στη Μέση Ανατολή.

Το τυφέκιο εφόδου Kalashnikov AK-12 που αναπτύχθηκε από την Kalashnikov έχει διαμέτρημα 5,45 mm, έχει αυξημένη ακρίβεια και ακρίβεια βολής.
Διαθέτει πολλές ράγες Picatinny για την τοποθέτηση πρόσθετου εξοπλισμού: σκοπευτικά, μπροστινή λαβή, φακός, σήμανσης λέιζερ.

Επικοινωνιακό show… των Ουκρανών ότι μπορεί να καταλάβουν την Κριμαία

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, δήλωσε ότι οι αναφορές του Ουκρανού προέδρου Zelensky ότι η Ουκρανία προετοιμάζει στρατιωτικές επιχειρήσεις για την κατάληψη της Κριμαίας δεν είναι παρά ένα διαφημιστικό κόλπο ένα επικοινωνιακό show.
Μοιάζει περισσότερο με μια προσπάθεια να ανυψωθεί το ηθικό των ένοπλων σχηματισμών της Ουκρανίας αλλά είναι απίθανο να επιτεθούν στην Κριμαία.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Peskov δήλωσε ότι η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία είναι αδύνατη καθώς η χερσόνησος είναι αναπόσπαστο μέρος της Ρωσίας.
Μετά το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου 2014 στην Ουκρανία, οι αρχές της Κριμαίας διεξήγαγαν δημοψήφισμα για την επανένωση με τη Ρωσία.
Οι περισσότεροι ψηφοφόροι υποστήριξαν την ιδέα (96,7% στην Κριμαία και 95,6% στην πόλη της Σεβαστούπολης), με τη συμμετοχή να αγγίζει το 80%.
Τον Μάρτιο του 2014, ο Ρώσος πρόεδρος Putin υπέγραψε μια συνθήκη για την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία στις 18 Μαρτίου 2014, η οποία επικυρώθηκε από την Ομοσπονδιακή Συνέλευση στις 21 Μαρτίου 2014.
Παρά το συντριπτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, η Ουκρανία αρνήθηκε να αναγνωρίσει την Κριμαία ως μέρος της Ρωσίας.

Οι Ουκρανοί χρειάζονται απεγνωσμένα F-16

Ο στρατηγός Valerii Zaluzhnyi, αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, συναντήθηκε με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των Ηνωμένων Πολιτειών, στρατηγό Mark Milley, στον οποίο επανέλαβε το αίτημα για F16.
Είναι απόλυτα απαραίτητα για να κερδίσουν ανέφερε ο στρατηγός Valerii Zaluzhnyi

Yellen: Σοβαρές συνέπειες για την Κίνα… εάν παραβιάσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

«Είμαστε εξαιρετικά ξεκάθαροι ότι δεν θα ανεχθούμε συστηματικές παραβιάσεις από καμία χώρα των κυρώσεων που έχουμε θέσει, οι οποίες αποσκοπούν να στερήσουν τη Ρωσία από την πρόσβαση σε στρατιωτικό εξοπλισμό για τη διεξαγωγή αυτού του πολέμου». Αυτό δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen, η οποία έφτασε αιφνιδιαστικά στο Κίεβο για να συναντήσει τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky.

Η ρωσική αεροπορική άμυνα επιστρέφει υπό τη διοίκηση του στρατηγού Surovikin

Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας επιστρέφουν υπό τη διοίκηση του στρατηγού Surovikin
Οι δυνάμεις αεράμυνας δεν υπάγονται πλέον στις χερσαίες δυνάμεις αλλά έχουν επιστρέψει υπό τη διοίκηση των αεροδιαστημικών δυνάμεων.
Από το 2017, υπενθυμίζουν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, οι αεροδιαστημικές δυνάμεις ηγούνται από τον Surovikin.
Ο ίδιος ο στρατηγός είχε διοριστεί τον Οκτώβριο του 2022 ως διοικητής του πολέμου στην Ουκρανία.
Υπό την ηγεσία του ξεκίνησαν μαζικές αεροπορικές επιδρομές σε πόλεις και υποδομές της Ουκρανίας και η Ρωσία έχασε την Kherson.
Τον Ιανουάριο, η διοίκηση των επιχειρήσεων στην Ουκρανία δόθηκε στον αρχηγό του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου στρατηγό Valery Gerasimov.
27february2023_Ukraine_Bakhmut_Map-2-768x535.jpg

257february2023_Ukraine_map-768x543.jpg

Kharkiv_Battle_Map_Draft_February_27_2023.png
Donetsk_Battle_Map_Draft_February_27_2023.png

www.bankingnews.gr

loading...