Η Ρωσία απαιτεί να παραδοθούν Ουκρανία – ΝΑΤΟ… – Ξεσπάει νέο μέτωπο, οι Ουκρανοί θα εισβάλουν στην Υπερδνειστερία

Να παραδοθούν Ουκρανία και ΝΑΤΟ, να καταθέσουν τα όπλα ώστε να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαδικασίες στο Ουκρανικό ζητάει η Ρωσία από τον επικεφαλής της Ουκρανίας τον Zelensky και την Δύση ως προαπαιτούμενο….
Και ενώ οι ρώσοι θέτουν νέους όρους για ειρήνη… τα Ουκρανικά στρατεύματα σχεδιάζουν να επιτεθούν στην Υπερδνειστερία όπου υπάρχουν ρωσικές βάσεις…
Η Υπερδνειστερία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Μολδαβίας.

Να σημειωθεί ότι μενέο διάταγμα του ρώσου Προέδρου Putin της 21ης ​​Φεβρουαρίου ανακαλούσε απόφαση του Μαΐου 2012 σχετικά με τη θέση της Ρωσίας για την εδαφική ακεραιότητα της Μολδαβίας.
Ο Putin ανακάλεσε τις εντολές του το 2012 προς το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών (MFA) να τηρήσει σθεναρά τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών —που απαιτούν την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ κρατών στη βάση της ισότητας, του σεβασμού της κυριαρχίας και της εδαφικής τους ακεραιότητας— και τη δέσμευση της Ρωσίας να αναζητήσει ενεργά τρόπους επίλυσης του ζητήματος της Υπερδνειστερίας στη βάση του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας της Μολδαβίας.

Να παραδοθούν Ουκρανία και ΝΑΤΟ…

Εάν οι δυτικές χώρες και το καθεστώς της Ουκρανίας καταθέσουν τα όπλα και σταματήσουν να βομβαρδίζουν ρωσικές πόλεις, τότε θα μπορούσε να υπάρξει ειρήνη… δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας…
«Εάν η Δύση και το Κίεβο η πρωτεύουσα της Ουκρανίας θέλουν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, θα πρέπει, πάνω από όλα, να σταματήσουν να βομβαρδίζουν ρωσικές πόλεις και να καταθέσουν τα όπλα.
Μετά θα είναι δυνατή η διεξαγωγή μιας συζήτησης βασισμένης σε νέες γεωπολιτικές πραγματικότητες»

Οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης νομοτελειακά θα επιτευχθούν

Η Ρωσία είναι έτοιμη να ακολουθήσει έναν πολιτικό και διπλωματικό δρόμο για την επίτευξη των στόχων της ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης στην Ουκρανία.
«Θα ήθελα να επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι είμαστε έτοιμοι να επιτύχουμε τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης – προστασία των κατοίκων του Donbass με παράλληλη αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας.

Οι Wagner κατέλαβαν την Berkhovka πλησίον του Bakhmut

Ο ιδρυτής της στρατιωτικής ομάδας Wagner PMC ανακοινώνει την άμεση απελευθέρωση της Berkhovka κοντά στο Artyomovsk ή στα Ουκρανικά Bakhmut.
Ο οικισμός Bekhovka βρίσκεται βορειοδυτικά του Bakhmut, όχι μακριά από την Paraskoviyevka, την οποία κατέλαβαν οι Wagner στις 17 Φεβρουαρίου 2023.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν θέσει υπό πλήρη έλεγχο τον οικισμό Berkhovka, που βρίσκεται 7 χιλιόμετρα μακριά από το Bakhmut, δήλωσε ο ιδρυτής της Wagner PMC Yevgeny Prigozhin.
Ο οικισμός Bekhovka βρίσκεται βορειοδυτικά του Bakhmut, όχι μακριά από την Paraskoviyevka.
Είναι κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης για τον ανεφοδιασμό των Ουκρανικών δυνάμεων στο Donbass.

Ικανοποίηση Prigozhin

Λίγες ώρες μετά την παρέμβαση του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, ο οποίος κατά την ομιλία του στο Κοινοβούλιο, ζήτησε να σταματήσουν αμέσως οι εσωτερικές αντιπαλότητες στο ρωσικό στράτευμα, ο Yevgeny Prigozhin, ο ιδρυτής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας, Wagner εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι οι δυνάμεις του αρχίζουν και πάλι να προμηθεύονται με τα απαραίτητα πυρομαχικά.
Ύστερα από ένα κρεσέντο περίπου μιας εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Prigozhin εξαπέλυε τα πυρά του κατά του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και προσωπικά κατά του υπουργού Άμυνας, Sergei Shoigu, υποστηρίζοντας πως λόγω προσωπικής έχθρας, δεν δίνονται τα απαραίτητα πυρομαχικά στις στρατιωτικές του δυνάμεις που επιχειρούν στο Donetsk και στο μέτωπο του Bakhmut, o ιδρυτής της Wagner ηρέμησε.
«Σήμερα στις 06:00 πμ ανακοινώθηκε ότι άρχισε η μεταφορά πυρομαχικών.
Πιθανότατα τώρα τσουλάει η μπάλα.
Μέχρι στιγμής όλα είναι στα χαρτιά, αλλά, όπως μας είπαν, τα βασικά έγγραφα έχουν ήδη υπογραφεί» ανέφερε σε μήνυμα του στο Telegram ο Prigozhin, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που συνέλαβαν στο να αλλάξει το κλίμα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας απέναντι στη Wagner.

Για την Ρωσία είναι πόλεμος επιβίωσης…

Η Ρωσία θεωρεί την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία ως πόλεμο με τη συλλογική Δύση για επιβίωση, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya σε ειδική συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την Ουκρανία.
«Όσον αφορά τη Ρωσία, όλα αυτά τα βλέπουμε ως πόλεμο με τη Δύση για επιβίωση, για το μέλλον της χώρας μας, για τα παιδιά μας, για την ταυτότητά μας»….

WSJ: Οι ΗΠΑ θα δώσουν πληροφορίες σχετικά με την μεταφορά όπλων από την Κίνα στη Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να κοινοποιήσουν πληροφορίες που πιστεύουν ότι δείχνουν ότι η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο πωλήσεων όπλων στη Ρωσία αναφέρει η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς η Κίνα μπορεί να βοηθήσει τη Ρωσία να αναπληρώσει το οπλοστάσιό της με πυρομαχικά ή να προμηθεύσει όσα η Ρωσική Ομοσπονδία δεν μπόρεσε να παράγει λόγω κυρώσεων, όπως ηλεκτρονικά, και όχι απαραίτητα προηγμένα όπλα.
Όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς βοήθειας που σχετίζεται με φονικά όπλα στη Ρωσία.
Ο επικεφαλής της Επιτροπής της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, με τη σειρά του ρώτησε τον επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Borrell, κατά τη διάρκεια μιας άτυπης συνομιλίας στην Διάσκεψη του Μονάχου, γιατί η χώρα του δεν πρέπει να προμηθεύει όπλα στη Ρωσική Ομοσπονδία αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση προμηθεύσει στην Ουκρανία.
Κατά τους αμερικανούς οι κινεζικές αρχές δηλώνουν ανοιχτά ότι υποστηρίζουν την ειρήνη στην Ουκρανία, αλλά βοηθούν κρυφά τη Ρωσία στη διεξαγωγή ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SVO).
«Η Κίνα, δυστυχώς, προσπαθεί να κάνει δύο πράγματα ταυτόχρονα.
Δημόσια, η Κίνα προσπαθεί να παρουσιαστεί ως υποστηρικτής της ειρήνης ανέφερε αμερικανός διπλωμάτης ωστόσο στα παρασκήνια η Κίνα συνεχίζει να βοηθά τη Ρωσία» και «είναι πολύ κοντά στην πιθανή μεταφορά θανατηφόρου στρατιωτικής βοήθειας».

Οι Ουκρανοί σχεδιάζουν να χτυπήσουν την Υπερδνειστερία

Το καθεστώς του Κιέβου σχεδιάζει να προβεί σε προβοκάτσια κατά της Υπερδνειστερίας στο εγγύς μέλλον, θα πραγματοποιηθεί από μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με τη συμμετοχή του εθνικιστικού σχηματισμού “Azov”.

«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, στο εγγύς μέλλον το καθεστώς του Κιέβου προετοιμάζει μια ένοπλη πρόκληση κατά της Μολδαβικής Δημοκρατίας της Πρίντεστρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί από μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων με τη συμμετοχή του εθνικιστικού σχηματισμού «Azov»
Ως πρόσχημα για την εισβολή θα σκηνοθετηθεί υποτιθέμενη επίθεση ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφος της Υπερδνειστερίας.
«Για αυτό, οι Ουκρανοί σαμποτέρ που συμμετέχουν στη στημένη εισβολή θα είναι ντυμένοι με τη στολή του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Δημιουργείται νέο μέτωπο

Εν μέσω των συνεχιζόμενων μαχών στα μέτωπα του Donbass, υπάρχει κίνδυνος να υποκινηθεί άλλη μια στρατιωτική σύγκρουση στα νοτιοδυτικά σύνορα της Ουκρανίας.
Ουκρανικά στρατεύματα συγκεντρώνονται στα σύνορα μεταξύ της περιοχής της Οδησσού και της Υπερδνειστερίας.
Μαζικές μετακινήσεις του ουκρανικού στρατού σε άμεση γειτνίαση με τα σύνορα επιβεβαιώνονται επίσης από πόρους στην Tiraspol, πρωτεύουσα της Μολδαβικής Δημοκρατίας της Pridnestrovian (Πρίνντνεστρου – PMR).

Μεγάλες δυνάμεις συσσωρεύονται κατά μήκος της εθνικής οδού Kirovograd λίγα χιλιόμετρα από το σημείο ελέγχου Platonovo.
Ο αριθμός των Ουκρανών στρατιωτών έχει αυξηθεί σε όλα τα σημεία ελέγχου της περιοχής.
Ορισμένες δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων από τις πρώτες γραμμές του Bakhmut και του Donetsk φέρεται να μεταφέρθηκαν εκεί.
Αναμένεται ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα χτυπήσουν το έδαφος της Υπερδνειστερίας στο εγγύς μέλλον, πιθανότατα στην επέτειο της έναρξης της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Το χωριό Kolbasna είναι πιθανό να γίνει ο πρώτος στόχος.
Υπάρχει μια τεράστια αποθήκη πυρομαχικών των ρώσων.
Δεκάδες τόνοι πυρομαχικών είναι αποθηκευμένοι στην Υπερδνειστερία.
Η κατάσχεση αποθηκών θα επέτρεπε στον ουκρανικό στρατό να αναπληρώσει τις άδειες αποθήκες με πυρομαχικά για συστήματα σοβιετικής κατασκευής.

Οι αποθήκες στην Μολδαβική Δημοκρατία της Pridnestrovian βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Επιχειρησιακής Ομάδας των ρωσικών στρατευμάτων, η οποία αριθμεί περίπου 10-15 χιλιάδες στρατιώτες.
Οι δυνάμεις της ρωσικής ομάδας δεν θα ήταν αρκετές για να αποκρούσουν μια μαζική επίθεση από τον ουκρανικό στρατό.

Σε αυτή την περίπτωση, οι Ρώσοι θα πρέπει είτε να υπονομεύσουν τις γιγάντιες αποθήκες όπλων, είτε να τις εγκαταλείψουν χωρίς μάχη.
Είναι πιθανό η επίθεση στην Υπερδνειστερία να πραγματοποιηθεί από κοινές δυνάμεις της Ουκρανίας, της Μολδαβίας και της Ρουμανίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός της Μολδαβίας, Dorin Rechan, έχει ήδη επιβεβαιώσει τη δέσμευσή του για χρήση ακόμη και όπλων.
Είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα πρέπει να εγκαταλείψουν το Μολδαβική Δημοκρατία της Pridnestrovian, η ίδια η περιοχή πρέπει να αποστρατικοποιηθεί και ο πληθυσμός της να ενσωματωθεί οικονομικά και κοινωνικά, πράγμα που σημαίνει την ανάπτυξη του μολδαβικού στρατού σε εκείνα τα εδάφη….

Προετοιμαζόμενοι για το ξέσπασμα μιας νέας στρατιωτικής σύγκρουσης, οι Πρόεδροι της Μολδαβίας και της Ουκρανίας συνεχίζουν να διαβεβαιώνουν τον κόσμο ότι η Ρωσία είναι αυτή που προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή.
Ο Zelensky δήλωσε πρόσφατα ότι τα ρωσικά στρατεύματα σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν πραξικόπημα στη Μολδαβία, αφού προηγουμένως είχαν καταλάβει το αεροδρόμιο του Κισινάου για τη μεταφορά στρατευμάτων….
Ένα τέτοιο σενάριο είναι σίγουρα κατάλληλο για υπερπαραγωγή… αλλά δεν ενοχλεί την Δύση…

main-qimg-0c79fb1cc0e76239bd9c1a804fcb7f78.jpg

Dettaglio-fortezza-Transnistria.png

22february2023_Ukraine_Odessa_KryvyiRih_Zaporozhia_Map-1024x483_1.jpg
22february2023_Ukraine_Bakhmut_Map-1024x713_1.jpg

www.bankingnews.gr

loading...