Η πιθανότητα (νέων) εθνικών εκλογών στην Ελλάδα το 2024, μαζί με τις ευρωεκλογές

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Εκείνοι που θεωρούν ότι, με τις διπλές ή… περισσότερες κάλπες της άνοιξης και του καλοκαιριού που έχουμε μπροστά μας, το θέμα της πολιτικής διακυβέρνησης του τόπου θα τακτοποιηθεί, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. Και, σε κάθε περίπτωση, να εντάσσουν στην ανάλυσή τους περισσότερες σύνθετες παραμέτρους.

Τα δεδομένα που διαμορφώνονται στη χώρα, με την κοινωνία να βρίσκεται σε σημείο… εσωτερικού βρασμού, περίπου προδικάζουν ότι η πλειοψηφία η οποία θα προκύψει από τις κάλπες των επόμενων μηνών θα είναι θνησιγενής. Τόσο σε επίπεδο κοινοβουλευτικών… κουκιών, όσο κυρίως σε επίπεδο κοινωνικής στήριξης.

Τα προβλήματα για την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, θα είναι μπροστά. Και όσο θα περνάει ο καιρός, θα μεγεθύνονται. Πρώτη στάση… εκτόνωσης της κοινωνικής αναστάτωσης θα είναι οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, για τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Και μετά αρχίζουν τα… δύσκολα και ενδιαφέροντα. Την άνοιξη του 2024 θα διεξαχθούν ευρωεκλογές, κάλπες κατεξοχήν πολιτικές, που θα στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα για το κατά πόσο η πλειοψηφία η οποία θα έχει προκύψει από τις εθνικές εκλογές του 2023 θα… στέκεται ή όχι.

Και καθώς τον Νοέμβριο του 2024 έχουμε προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, η διαδρομή προς τις οποίες επηρεάζει πάντοτε, παραδοσιακά, τις εξελίξεις στο σύνολο του πλανήτη, πολύ περισσότερο σε… αδύναμους κρίκους, όπως εξελιχθεί η Ελλάδα των διαδοχικών κρίσεων της τελευταίας δεκαετίας, εύλογα μπορεί να προδικάσει κανείς ότι, μέσα στο καλοκαίρι του 2024 θα είναι εξαιρετικά πιθανές οι νέες, εθνικές εκλογές στη χώρα μας.

Προσδεθείτε, λοιπόν…

 

ysterografa.gr/

loading...