Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ (ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ) ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

Η ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΧΡΟΝΗΣ “ΙΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ” ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΑΝΟΙΑΚΟΥ ΜΠΙΝΤΕ…
Ο “πρόεδρος” των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 14 Ιουνίου 2021. Φωτογραφία: AFP / Brendan Smialowski
Σύμφωνα με τον “Πρόεδρο” των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η δέσμευση της Αμερικής στον Οργανισμό Βορειοατλαντικής Συνθήκης είναι «ιερή».
Για να είμαστε δίκαιοι, το ΝΑΤΟ έχει αποδειχθεί μια από τις πιο διαρκείς πολυμερείς στρατιωτικές συμμαχίες στην ιστορία. Ωστόσο, η αποστολή για την οποία σχεδιάστηκε, για να υπερασπιστεί τη Δυτική Ευρώπη από μια σοβιετική εισβολή κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, έχει τελειώσει εδώ και δεκαετίες.
Όπως και οι περισσότερες γραφειοκρατίες, ωστόσο, το ΝΑΤΟ δεν αποχώρησε όταν βοήθησε να επιτευχθεί μια εκπληκτικά αναίμακτη νίκη στον Ψυχρό Πόλεμο. Αντίθετα, όπως οι περισσότερες γραφειοκρατίες, μεταλλάχθηκε και επεκτάθηκε.
Η σοβιετική απειλή εξαφανίστηκε μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, ωστόσο η αβεβαιότητα για μια νέα Ρωσία παρέμενε. Αλλά ποια ήταν η έκταση και η φύση αυτής της απειλής;
Λοιπόν, αν το ΝΑΤΟ ήθελε να συνεχίσει να αναπτύσσεται, η Ρωσία πιθανότατα θα ήταν αντίθετη. Έτσι, η γραφειοκρατία του ΝΑΤΟ έπρεπε να άρει όλα τα εμπόδια για τη συνέχιση της ύπαρξής της.
Η μικρότερη, λιγότερο ικανή Ρωσική Ομοσπονδία που αντικατέστησε τη Σοβιετική Ένωση θα γινόταν ο νέος (παλιός) εχθρός της Ευρώπης που θα δικαιολογούσε την επέκταση του ΝΑΤΟ.
Και το ΝΑΤΟ, όντας αυτή η ιερή, οιονεί θρησκευτική στρατιωτική συμμαχία, θα προκαλούσε ακόμη και έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο για την αποδοχή νέων κρατών όπως η Ουκρανία στη συμμαχία του για τις σκληρές αντιρρήσεις της Μόσχας.
loading...