Η ΑΕΚ… πάτησε τον Ολυμπιακό – ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-0: Δικέφαλος – φωτιά για τελικό!

Η ΑΕΚ… πάτησε τον Ολυμπιακό, εκμεταλλεύτηκε τα «ερυθρόλευκα» λάθη και με το 3-0 από τα 2 γκολ του Λιβάι Γκαρσία (το 2ο με πέναλτι) και το αυτογκόλ του Σαμασέκου έκανε το μεγάλο βήμα προς τον τελικό του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος!

Η ΑΕΚ υποδέχτηκε μετά από 20 χρόνια τον Ολυμπιακό στη Φιλαδέλφεια και -αξιοποιώντας και τα λάθη του- επικράτησε επιβλητικά με 3-0! Δύο δοκάρια ο Γκάρι, ένα ο Μάνταλος. Μεγάλη ένταση στο φινάλε.

Το ματς:
Με μικρή καθυστέρηση λόγω της χαμηλής ορατότητας από τα καπνογόνα αλλά και ενός πανό (που κατέβηκε) άρχισε η αναμέτρηση.

Καυτή εκκίνηση από την ΑΕΚ στο ματς -ακριβώς όπως ονειρεύεται κάθε προπονητής από την ομάδα του σε ντέρμπι- με γκολ μόλις στο 3′: Διαδοχικά λάθη από τους φιλοξενούμενους (κατά σειρά από Παπασταθόπουλο, Βρουσάι και Ντόη), με τον Τσούμπερ να κερδίζει έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, να σπάει εντός αυτής στον Λιβάι, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά πάνω από τον Τζολάκη. Και… κόλαση στην OPAP Arena!

Η ΑΕΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ. Βέβαια, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν γρήγορα να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο, κάνοντας όμως ταυτόχρονα αρκετά λάθη. Ωστόσο, έφτασαν μια ανάσα από την άμεση ισοφάριση, στο 14′. Ο Ελ Αραμπί έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Γκάρι Ροντρίγκες που έφυγε πολύ γρήγορα στην κόντρα από τα αριστερά, συνέκλινε και έπιασε δυνατό σουτ που κατέληξε στο δοκάρι του Στάνκοβιτς. Στη συνέχεια, το σουτ του Βρουσάι έφυγε έξω.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βρουν λύσεις απέναντι στο ενισχυμένο κέντρο των Πειραιωτών με κάποια βαθιά γεμίσματα, τα οποία πραγματοποιούνταν και από τους δεύτερους. Στο 25′ ο Ελ Αραμπί έβγαλε για τον Μπιέλ, τον οποίο πρόλαβε ο Στάνκοβιτς και απομάκρυνε με τα πόδια.
Για να φτάσουμε στο 28′, όταν η ΑΕΚ αξιοποίησε ακόμα ένα λάθος των αντιπάλων της, εκμεταλλευόμενη βέβαια και τη δική της μεγάλη ποιότητα. Ο Τσούμπερ έκανε εξαιρετική κίνηση από τα δεξιά στην περιοχή με διαδοχικές τρομερές προσποιήσεις, ο Μάνταλος βρήκε την μπάλα με το γόνατο και -εκεί που έδειχνε να σβήνει η φάση- ο Σαμασέκου έκανε κεφαλιά για να διώξει σε κόρνερ, αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μπαίνοντας στις καθυστερήσεις ξέσπασε τεράστια ένταση! Ο Πινέδα έφευγε ολομόναχος και ο Νίκολα Νταμπάνοβιτς σταμάτησε το παιχνίδι, αφού ο Βαλμπουενά που είχε περάσει προσωρινά εκτός, επανήλθε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς εντολή. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες αλλά και αψιμαχίες μεταξύ παικτών και των μελών της αποστολής των δύο ομάδων, με τη… φωτιά ευτυχώς να σβήνει.
Η ΑΕΚ πήρε ώθηση, απείλησε αρχικά με τον Γκατσίνοβιτς κι εν συνεχεία ο ίδιος παίκτης στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων κέρδισε καθαρό πέναλτι από τον Ντόη. Ο Νταμπάνοβιτς χρειάστηκε το VAR, έδωσε την παράβαση, με τον Λιβάι να εκτελεί εύστοχα για το τελικό 3-0.

 

loading...