ΔΕΝ υπάρχει τίποτα που να έγινε κατά την “πανδημία” και να αποδείχτηκε επιστημονικά ορθό. Μιλάμε για την μεγαλύτερη μαζική ψύχωση και προπαγάνδα στην σύγχρονη ιστορία που κατέληξε σε υποχρεωτικότητες, ποινές και καταναγκασμούς….

2 νέες μεταμελέτες σε τεράστιο δείγμα μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων

η βιταμίνη D κόβει (έκοβε) τον κίνδυνο θανάτου στο μισό και τον κίνδυνο ΜΕΘ κατά 72%

οι μάσκες έχουν “ελάχιστη έως καθόλου” προστασία από την μετάδοση, δηλαδή μάλλον ΜΗΔΕΝ

Η βιταμίνη D μειώνει στο μισό τον κίνδυνο θανάτου από COVID-19, σύμφωνα με νέα μελέτη. Γιατί λοιπόν δεν συνιστάται;

Η βιταμίνη D μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από COVID-19 κατά 51% και τον κίνδυνο εισαγωγής στη ΜΕΘ κατά 72%, έδειξε μια μετα-ανάλυση τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών. Η νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Pharmaceuticals , έχει τον τίτλο «Προστατευτική επίδραση του συμπληρώματος βιταμίνης D στη νοσηλεία και τη θνησιμότητα εντατικής θεραπείας που σχετίζεται με τον COVID-19: οριστικά στοιχεία από μετα-ανάλυση και δοκιμαστική διαδοχική ανάλυση». Ακολουθεί η περίληψη, συνοψίζοντας τη μέθοδο και τα αποτελέσματα της μελέτης.

Ιστορικό : Η πανδημία COVID-19 αντιπροσωπεύει μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις στον κόσμο για την παγκόσμια δημόσια υγειονομική περίθαλψη. Διάφορες μελέτες έχουν βρει μια συσχέτιση μεταξύ σοβαρής ανεπάρκειας βιταμίνης D και εκβάσεων που σχετίζονται με τον COVID-19. Η βιταμίνη D παίζει καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού και στη φλεγμονή. Πρόσφατα δεδομένα έχουν προτείνει έναν προστατευτικό ρόλο της βιταμίνης D στα αποτελέσματα υγείας που σχετίζονται με τον COVID-19. Ο σκοπός αυτής της μετα-ανάλυσης και της δοκιμαστικής διαδοχικής ανάλυσης (TSA) ήταν να εξηγήσει καλύτερα τη δύναμη της συσχέτισης μεταξύ του προστατευτικού ρόλου των συμπληρωμάτων βιταμίνης D και του κινδύνου θνησιμότητας και εισαγωγής σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) σε ασθενείς με COVID- 19.

Μέθοδοι : Αναζητήσαμε τέσσερις βάσεις δεδομένων στις 20 Σεπτεμβρίου 2022. Δύο αναθεωρητές εξέτασαν τις τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές (RCT) και αξιολόγησαν τον κίνδυνο μεροληψίας, ανεξάρτητα και εις διπλούν. Τα προκαθορισμένα αποτελέσματα ενδιαφέροντος ήταν η θνησιμότητα και η εισαγωγή στη ΜΕΘ.

Αποτελέσματα : Εντοπίσαμε 78 βιβλιογραφικές παραπομπές. Μετά τον έλεγχο από τους αναθεωρητές, μόνο πέντε RCT βρέθηκαν να είναι κατάλληλα για την ανάλυσή μας. Πραγματοποιήσαμε μετα-αναλύσεις και στη συνέχεια TSAs. Η χορήγηση βιταμίνης D οδηγεί σε μειωμένο κίνδυνο θανάτου και εισαγωγής στη ΜΕΘ (τυποποιημένη μέση διαφορά (95% CI): 0,49 (0,34–0,72) και 0,28 (0,20–0,39), αντίστοιχα). Η TSA του προστατευτικού ρόλου της βιταμίνης D και της εισαγωγής στη ΜΕΘ έδειξε ότι, εφόσον η συγκέντρωση των μελετών έφτασε σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος δείγματος, η θετική συσχέτιση είναι πειστική. Το TSA του προστατευτικού ρόλου της βιταμίνης D στον κίνδυνο θνησιμότητας έδειξε ότι η καμπύλη z ήταν εντός των ορίων άλφα, υποδεικνύοντας ότι τα θετικά αποτελέσματα χρειάζονται περαιτέρω μελέτες.

Συζήτηση : Τα αποτελέσματα των μετα-αναλύσεων και των αντίστοιχων TSA υποδηλώνουν μια οριστική συσχέτιση μεταξύ του προστατευτικού ρόλου της βιταμίνης D και της νοσηλείας στη ΜΕΘ.

Παρά αυτά τα εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα, οι τελευταίες επίσημες οδηγίες από το NICE εξακολουθούν να αναφέρουν ότι η βιταμίνη D δεν συνιστάται για την πρόληψη του COVID-19. (Η NICE επίσης δεν συνιστά τη χρήση ιβερμεκτίνης ή βουδεσονίδης .) Ωστόσο, η ρεμδεσιβίρη συνιστάται παρά το γεγονός ότι ο ΠΟΥ διαπίστωσε μικρή ή καθόλου επίδραση. Θα ενημερώσει τώρα το NICE τις οδηγίες του; Δεν θα το υπολόγιζα.

Ο Δρ. John Campbell συζητά τη νέα μελέτη σε ένα πρόσφατο βίντεο , υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία για τη βιταμίνη D είναι πλέον οριστικά και αναρωτιέται γιατί δεν προωθείται επίσημα η επαρκής λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το γεγονός ότι το MHRA χρηματοδοτείται κατά 86% από τη βιομηχανία μπορεί κάτι να κάνει με αυτό, προτείνει.

ΠΗΓΗ – https://dailysceptic.org/2023/02/03/vitamin-d-cuts-covid-19-risk-of-death-in-half-new-study-finds-so-why-isnt-it-recommended/

 

Οι μάσκες δεν λειτουργούν, καταλήγει η ανασκόπηση των δεδομένων δοκιμής Gold Standard

Τι είναι η Βιβλιοθήκη Cochrane;

Η Βιβλιοθήκη Cochrane περιέχει υψηλής ποιότητας, ανεξάρτητα στοιχεία για την ενημέρωση της λήψης αποφάσεων για την υγειονομική περίθαλψη. Περιλαμβάνει αξιόπιστα στοιχεία από το Cochrane και άλλες συστηματικές ανασκοπήσεις, κλινικές δοκιμές και άλλα. Οι κριτικές Cochrane σάς παρουσιάζουν τα συνδυασμένα αποτελέσματα των καλύτερων ιατρικών ερευνητικών μελετών στον κόσμο και αναγνωρίζονται ως το χρυσό πρότυπο στην υγειονομική περίθαλψη που βασίζεται σε στοιχεία.

 

Η Βιβλιοθήκη Cochrane εξετάζει τη χρήση φυσικών παρεμβάσεων για τη διακοπή ή τη μείωση της εξάπλωσης των αναπνευστικών ιών από το 2010. Με τον όρο σωματικές παρεμβάσεις, εννοούνται μάσκες, ασπίδες, ρόμπες, πλύσιμο χεριών κ.λπ.

Δεν πρόκειται για κάποιο βραχυπρόθεσμο έργο, αλλά για μια μακροπρόθεσμη, σοβαρή ανασκόπηση μετα-ανάλυσης. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι κριτικές του Cochrane θεωρούνται το χρυσό πρότυπο για φορείς και επαγγελματίες υγείας. Όταν η σύζυγός μου Τζιλ και εγώ παρακολουθήσαμε την υποτροφία μας στο Χάρβαρντ στην Παγκόσμια Κλινική Έρευνα, η μεθοδολογία Cochrane για τη μετα-ανάλυση ιατρικής έρευνας διδάχθηκε ως η προτιμώμενη μέθοδος.

Ιστορικό

Οι ιογενείς επιδημίες ή οι πανδημίες οξειών αναπνευστικών λοιμώξεων (ARI) αποτελούν παγκόσμια απειλή. Παραδείγματα είναι η γρίπη (H1N1) που προκλήθηκε από τον ιό H1N1pdm09 το 2009, το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS) το 2003 και η νόσος του κοροναϊού 2019 (COVID-19) που προκλήθηκε από SARS-CoV-2 το 2019. Τα αντιιικά φάρμακα και τα εμβόλια μπορεί να είναι για την πρόληψη της εξάπλωσής τους. Αυτή είναι μια ενημέρωση μιας ανασκόπησης Cochrane που δημοσιεύτηκε τελευταία φορά το 2020. Περιλαμβάνουμε αποτελέσματα από μελέτες από την τρέχουσα πανδημία COVID-19. …

Συμπεράσματα των συγγραφέων

Ο υψηλός κίνδυνος μεροληψίας στις δοκιμές, η διαφοροποίηση στη μέτρηση του αποτελέσματος και η σχετικά χαμηλή συμμόρφωση με τις παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια των μελετών εμποδίζουν την εξαγωγή σταθερών συμπερασμάτων. Υπήρχαν πρόσθετες RCT [τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές] κατά τη διάρκεια της πανδημίας που σχετίζονται με φυσικές παρεμβάσεις, αλλά μια σχετική σπανιότητα δεδομένης της σημασίας του ζητήματος της κάλυψης και της σχετικής αποτελεσματικότητάς της και των συνακόλουθων μέτρων προσκόλλησης της μάσκας που θα ήταν εξαιρετικά σχετικά με τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας. ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και στα μικρά παιδιά.

Υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τις επιπτώσεις των μασκών προσώπου. Η χαμηλή έως μέτρια βεβαιότητα των αποδεικτικών στοιχείων σημαίνει ότι η εμπιστοσύνη μας στην εκτίμηση του αποτελέσματος είναι περιορισμένη και ότι η πραγματική επίδραση μπορεί να είναι διαφορετική από την παρατηρούμενη εκτίμηση της επίδρασης.

Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των RCTs δεν έδειξαν σαφή μείωση της ιογενούς λοίμωξης του αναπνευστικού με τη χρήση ιατρικών/χειρουργικών μασκών. Δεν υπήρχαν σαφείς διαφορές μεταξύ της χρήσης ιατρικών/χειρουργικών μασκών σε σύγκριση με τους αναπνευστήρες N95/P2 σε εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης όταν χρησιμοποιούνται σε συνήθη φροντίδα για τη μείωση της αναπνευστικής ιογενούς λοίμωξης. Η υγιεινή των χεριών είναι πιθανό να μειώσει μέτρια την επιβάρυνση της αναπνευστικής νόσου και παρόλο που αυτή η επίδραση ήταν επίσης παρούσα όταν η ILI και η εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη αναλύθηκαν ξεχωριστά, δεν βρέθηκε να είναι σημαντική διαφορά για τα δύο τελευταία αποτελέσματα. Οι βλάβες που σχετίζονται με τις σωματικές παρεμβάσεις δεν διερευνήθηκαν επαρκώς.

Υπάρχει ανάγκη για μεγάλα, καλά σχεδιασμένα RCT που να αντιμετωπίζουν την αποτελεσματικότητα πολλών από αυτές τις παρεμβάσεις σε πολλαπλά περιβάλλοντα και πληθυσμούς, καθώς και τον αντίκτυπο της τήρησης στην αποτελεσματικότητα, ειδικά σε εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο από ARI [οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις].

Οι Jefferson et al. 2023 (η έμφαση προστέθηκε)

Αυτή η μεγάλη ομάδα διεθνών ερευνητών εξέτασε δεκάδες αυστηρά σωστές, τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές «φυσικών παρεμβάσεων» κατά των αναπνευστικών ασθενειών. Αυτές οι ασθένειες περιελάμβαναν τη γρίπη και το COVID-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και αυτοί οι ερευνητές δεν κατάφεραν να βρουν ούτε μια «μέτρια επίδραση» στα ποσοστά μόλυνσης ή ασθένειας από οποιοδήποτε τύπο μάσκας.

Επιπλέον, οι επιπτώσεις που έχει η κάλυψη στην υγεία, την ανάπτυξη της παιδικής ηλικίας, την ανάπτυξη του λόγου κ.λπ. είναι άγνωστες και δεν έχουν διερευνηθεί επαρκώς. Άρα – οι κυβερνήσεις δεν χρηματοδοτούν αυτήν την έρευνα. Χωρίς κρατική χρηματοδότηση, η απάντηση στη ζημιά που έχει προκληθεί δεν θα απαντηθεί ποτέ.

Λοιπόν, εδώ είμαστε στο 2023. Γιατί έχει σημασία αυτό; Οι εντολές μάσκας έχουν φύγει, σωστά;

Νομίζεις ότι αυτό τελείωσε;

Όχι για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Η ζημιά που έχει γίνει είναι συνεχής και πραγματική.

Σε μπλε πολιτείες, όπως η Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ, η Μασαχουσέτη, η Πενσυλβάνια, η Ουάσιγκτον και η Καλιφόρνια, οι μάσκες στα σχολεία εξακολουθούν να απαιτούνται συχνά .

Απλώς δείτε τους πρόσφατους τίτλους:

Το CDC εξακολουθεί να  συνιστά κάλυψη σε περιοχές με «υψηλά» επίπεδα μετάδοσης και επίσης συνιστά κάλυψη εσωτερικών χώρων για την προστασία των επαφών υψηλού κινδύνου σε «μεσαίες» κομητείες. Επί του παρόντος, αυτό σημαίνει το 27% όλων των κομητειών στις ΗΠΑ.

Ο επιστημονισμός έχει αντικαταστήσει την επιστήμη.

Ευτυχώς, όλο και περισσότεροι Αμερικανοί δεν πίνουν το Kool-Aid. Μόνο το 15,5% των Αμερικανών έχει λάβει το  δισθενές πρόσφατο ενισχυτικό .

Το CDC έχει πλέον αφαιρέσει την κατηγορία των «έξι μηνών έως κάτω των πέντε ετών» στη σελίδα παρακολούθησης εμβολίων, αλλά τα δεδομένα μπορούν να βρεθούν σε μια βαθιά κατάδυση. Φαίνεται ότι είναι περίπου το 8% εμβολιασμένο για αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Το μήνυμα βγαίνει.

Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα παιδιά μας και την υγεία μας.

Τώρα είναι καιρός να απαλλαγούμε από τις εντολές μάσκας και την ικανότητα του CDC να επιβάλλει ξανά προϊόντα ή μαζικές καραντίνες. Είναι καιρός να ανακτήσουμε τις προσωπικές ελευθερίες που χάθηκαν.

Ο Dr. Robert W. Malone είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος επιστήμονας και ιατρός και ο αρχικός εφευρέτης του εμβολιασμού mRNA και DNA ως τεχνολογίας, όντας κάτοχος πολυάριθμων θεμελιωδών εγχώριων και ξένων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Έχει συμμετάσχει ή έχει υπηρετήσει ως πρόεδρος σε επιτροπές υγείας και άμυνας των ΗΠΑ και επί του παρόντος συμμετέχει ως μέλος χωρίς δικαίωμα ψήφου στην επιτροπή NIH ACTIV, η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση κλινικής έρευνας για μια ποικιλία θεραπειών φαρμάκων και αντισωμάτων για τον COVID-19. Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη σελίδα του Substack

Masks Don’t Work, Gold Standard Review of Trial Data Concludes

loading...