Αυτη η πιπιλα με την “κλιματικη αλλαγη”πρωην”υπερθερμανση του πλανητη”εχει καταντησει μια σκετη αηδια

Αυτα αρχισαν 3-4 δεκαετιες πριν απο τους νεοταξιτες οι οποιοι εχουν τους δικους τους στοχους και τα δικα τους κερδη απο ολο αυτο το παραμυθι.
Ειδικος δεν ειμαι,απλοικες σκεψεις κανω …αλλα…..

Ας μην ξεχναμε οτι ολοι αυτοι που μιλανε για κλιματικη αλλαγη ειναι οι πρωτοι που μολυνουν τον πλανητη με καθε μικρο τους βημα,αλλα πως αντιδρουν?

Ζητουν απο τους υπολοιπους……εμας δηλαδη να σταματησουμε να κανουμε συνηθισμενα πραγματα που ελαχιστο αντικτυπο εχουν σε ολο αυτο που μας παραμυθιαζουν.

Γιατι…ποσο να μολυνει τον πλανητη ο καθημερινος ανθρωπος σε σχεση με αυτους που για να μετακινηθουν απο εδω εως το Παγκρατι χρησιμοποιουν ιδιωτικο αεροπλανο,ποσο μολυνω εγω τον πλανητη που οπου παω θα παω με τα ποδοα η με μεσα μαζικης μεταφορας;

 

Μα θα μου πειτε…εσυ εισαι ενας,βαλε 8 δις κοσμο και μετα μιλας.

Κι αυτοι χιλιαδες ειναι,και μολυνει ο καθενας τους μεσα σε εναν χρονο οσο μολυνει μια ολοκληρη πολη και ακομα περισσοτερο.

Και φυσικα οταν λενε οτι θα σταματησουμε π.χ. τα κινουμαστε με αυτοκινητα η αεροπλανα δεν εννοουν οτι το ιδιο θα κανουν και αυτοι,δειτε τι συμβαινει,συνεχομενες συναντησεις,συνεδρια,φορουμ,σε αυτα δεν παω εγω,αυτοι πανε κατα χιλιαδες με τα Λιαρ Τζετ τους,δεν μπορουν να τα συζητησουν ολα αυτα με τηλεδιασκεψη?

Και να χασουν την προβολη και την εντυπωση οτι κατι κανουν?

Ο Πλανητης στις χιλιετιες που εχουν περασει αλλαζει,το κλιμα δεν ειναι σταθερο,παντα εκλαναν τα κοτοπουλα και παντα ρευοντουσαν οι αγελαδες,τωρα ξαφνικα οταν ρευονται ανοιγει η τρυπα του οζοντος.

Μετα….η τεραστια υποκρισια,μην χρησιμοποιειται πλαστικο λενε…ποιοι?

Αυτοι και οι χωρες που το εχουν σκορπισει παντου,εμεις βγαλαμε τις πλαστικες συσκευασιες?

Δηλαδη με το να μας βαζουν να πληρωνουμε για το κυπελλακι του καφε και την τσαντα του Σουπερ Μαρκετ δεν μολυνουμε?

Ολα τα ειδη τροφιμων που συσκευαζονται με πλαστικο δεν επιβαρυνουν?

Εμεις επιλεγουμε τις συσκευασιες?

Μαλακιες,κοροιδευουν για να πετυχουν τον στοχο τους.

Παρτε παραδειγμα τους δικους μας,αγορασαν αεροπανα για να μετακινουνται,παει Καλαματα ο Κουλης και το παιρνει βολτα κι αυτο,οπου και να πανε χρησιμοποιουν στολους αυτοκινητων με την συνοδεια τους,αλλους στολους με τα ματ και τους αστυνομικους που τους προστατευουν απο την αγαπη μας,αλλα αν πιεις εσυ τον καφε με καλαμακι μολυνεις το περιβαλλον.

 

Επομενη ηλιθιοτητα,βρεχει το ονομαζουν καταιγιδα,χιονιζει μας τρελλαινουν με ονομασιες….δωσαμε κι εμεις ονομασιες τωρα,συντομα ερχεται η Μπαρμπαρα,μετα θα ερθει η Ζακλιν και μετα η Νανσυ,κανει 40 βαθμους τον Αυγουστο….καιγομαστε,μα παντα ετσι ηταν,τωρα εγινε αυτο?

 

Δεν αντιλεγω οτι πρεπει να κανουμε λιγο κρατει,κατ αρχην να συσκευαζονται να προιοντα με οικολογικες συσκευασιες,οχι το 10% σαν ενα απορρυπαντικο που λεει ψευδως οτι κατασκευαζεται απο ανακυκλωσιμο υλικο ενω γραφει μονο στο 10%,να γινουν λιγοτερο ρυπογονες οι βιομηχανιες,να βρουν τροπους να μειωθει η ρυπανση του περιβαλλοντος,η χωρα ειναι γεματη απο χωματερες,το καλαμακι του καφε τους πειραξε.

Τις αποφασεις αυτοι τις βγαζουν οχι εμεις.

 

Μια προπαγανδα που μαζι με το σχεδιο της Μεγαλης επανεκκινησης στοχευει μονο σε ενα πραγμα,τον περιορισμο τον δικο μας,οχι οσων αποφασιζουν,την αλλαγη του τροπου ζωης σε μια απανθρωπη κλιμακα,τον εγκλεισμο μας σε περιορισμενους χωρους χωρις δυνατοτητες μετακινησης,και την επιβολη νεων φορων ωστε να μην αφησουν ουτε σεντς στις τσεπες μας.

 

Μεγαλο μερος της αντιμετωπισης του προβληματος αυτου πρεπει να το δουμε κι εμεις,δεν μπορει σε μπλε καδους να πεταμε μη ανακυκλωσιμα υλικα,αλλα αληθεια,που ανακυκλωνονται ολα αυτα,τα περισσοτερα εργοστασια ανακυκλωσης εχουν καταστραφει τα τελευταια χρονια,ο Δημος Αθηναιων στην γειτονια μου ξερει οτι ο καδος ο ΕΝΑΣ που εχει και ειναι μπλε ειναι γεματος απο οτιδηποτε εκτος απο ανακυκλωσιμα υλικα,κι ομως δεν εχουν ενδιαφερθει να φερουν εναν πρασινο,κι οι γειτονες χεστηκαν και τα πετανε ολα στον μπλε,δεν το ξερουν στον Δημο?

 

Οσο για την κλιματικη αλλαγη ειναι ενα ματσο φουμαρα,εχω ζησει χειροτερες κακοκαιριες απο αυτες των τελευταιων χρονων,αυτες που πλημμυριζε η Πειραιως και ειχαν φτιαξει μια σιδερενια πορτα για να μην βγαινουν τα νερα και κλεινει ο δρομος,χιονια και νερα εως το γονατο,ας φτιαξουν πρωτα την αποχετευση ομβριων στις πολεις ωστε να φευγει το νερο και μετα απαγορευουν τα καλαμακια,αφησαν τις πολεις ανοχυρωτες εκτισε ο καθενας οπου ηθελε και τωρα το ριχνουν στην κλιματικη αλλαγη.

Φυσικα υπαρχουν και οι ηλιθιοι,παντα υπηρχαν,που θα δουν δυο η τρεις καδους και θα ριξουν τα σκουπιδια τους οπου ναναι,η ακομα καλυτερα θα τα πεταξουν εξω απο αυτους,ποσες φορες εχετε δει απο αυτοκινητα να πετανε οτι σκουπιδι εχουν στον δρομο,δειτε τις εγινε με τις μασκες προστασιας στην πανδημια,γεμισε παντου με πεταμενες μασκες,παντου.

Αλλα,,,,δεκαετιες ξερουμε οτι οταν στην Ελλαδα….

Χιονιζει;

Μπλοκαρουν οι δρομοι,επειδη χιονιζει μερα κατα τον Κουλη.

Βρεχει;

Σταματαει η κυκλοφορια,πλημμυριζουν τα παντα,εχουν πνιγει ανθρωποι.

Ποιος εκτισε πανω σε ρεματα,ποιος εδωσε αδειες να συμβει αυτο,ποιος καταπατησε;

Κανει ζεστη;

Καιγεται το συμπαν και το αφηνουν να καιγεται,ξεχασατε την Ευβοια,την Παρνηθα,την Πεντελη,την Αχαια,την Ηλεια?

Καηκε η Πεντελη και μετα εμφανιστηκε σαν οικισμος το Ντραφι και ολα τα γυρω του.

Ποιοι επιτρεπουν να κτιζονται αυθαιρετες βιλες,οι παραγκες ομως γκερμιζονται.

Ποιοι επιφανεις εχουν κτισει παλατια πανω στον Αιγιαλο και ζουν και βασιλευουν;

Φταιει ο στρατηγος ανεμος και το μαυρο τους το χάλι,αλλα ποτέ αυτοι οι ιδιοι.

Δεκαετιες γινεται αυτο.

Τωρα φταιει η κλιματικη αλλαγη ενω φταιει η πληρης ανικανοτητα τους

 

https://harrytsopanos.blogspot.com/2023/02/blog-post_4.html

loading...