ΑΚΚΕΛ: Ο ιπτάμενος κουβάς F-35, ο Κατοχικός Διοικητής Blinken και η φιλοτουρκική συμμόρφωση που επέβαλε

 

Μέσα στις συνθήκες διαναζιστικής κατοχής που έχει επιβάλει στην Ελλάδα το βαθύ κράτος των ΗΠΑ και Βρετανίας είχαμε την άφιξη στην Ελλάδα (ως κατοχικού διοικητή και επιθεωρητή) του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken. Οι δοσίλογοι κρατικοί αξιωματούχοι με πρώτον από όλους τον Μητσοτάκη και τον απόφοιτο του Αμερικανικού Κολλεγίου που υποδύεται τον Υπουργό Άμυνας, όπως επίσης και οι άλλοι στα καθεστωτικά media, έβαλαν πάλι τη γνωστή κασέτα να παίζει στο κασετόφωνο για αναβάθμιση της Ελλάδας, καθοριστικό ρόλο της Αλεξανδρούπολης, στήριξη της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας στην Ουκρανία (ενώ η ναζιστικά κατεχόμενη Ελλάδα χρησιμοποιείται κατά της Ρωσίας), κατατρόπωση της Τουρκίας με τα F-35 κλπ.

Ενώ όλα όσα έλεγαν υπέρ της Ελλάδας και κατά της Τουρκίας έχουν αποδειχθεί αισχρά ψέματα δήθεν π.χ. ότι οι ΗΠΑ θα δώσουν “μάθημα” στην Τουρκία, τα σκυλάκια του (Αμερικανού) Παβλόφ τρέχουν πίσω από το αφεντικό τους και γαβγίζουν στον ρυθμό του μαγνητοφώνου. Τώρα μας λένε ότι ο απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου που υποδύεται τον Υπουργό Άμυνας αποφάσισε να αγοράσουμε αεροσκάφη F-35, αυτά ακριβώς τα αεροσκάφη από την αρχή η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας δεν τα ήθελε με τίποτα και χαϊδευτικά μερικοί αεροπόροι τα χαρακτήριζαν “κουβάδες υψηλής τεχνολογίας”. Το κατοχικό καθεστώς Μητσοτάκη και οι απόφοιτοι Αμερικανικών εκπαιδευτικών “ιδρυμάτων” χωρίς διαγωνισμό, χωρίς τίποτα και χωρίς όφελος για την ελληνική αμυντική βιομηχανία, απλώς ανακοίνωσαν ότι αποφασίσανε και διαταράσσουν την αγορά ιπτάμενων κουβάδων.

Αυτό που συνειδητά και δόλια κρύβουν όσοι προωθούν το αεροσκάφος F-35 (και είναι το μακροχρόνιο θεμέλιο της απόρριψής του από την Πολεμική Αεροπορία όταν ακόμη κατασκευαζόταν) είναι ότι οι Τούρκοι το γνωρίζουν τεχνολογικά πολύ καλύτερα από όσο οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν σε εμάς να το μάθουμε. Όταν το Κατάρ επέτρεψε στην Τουρκία να εξετάσει τα καταριανά Rafale, στην Ελλάδα αυτό θεωρήθηκε μεγάλο πρόβλημα και ουσιαστικά προδοσία από την πλευρά του Κατάρ, διότι οι Τούρκοι θα γνωρίζουν κάτι το οποίο σε άλλες συνθήκες θα τους ήταν Άγνωστο. Με την περίπτωση όμως του F-35 η Τουρκία από την αρχή ως μέλος του κατασκευαστικού ομίλου είχε πλήρη πρόσβαση σε εξαιρετικά μεγαλύτερο και σημαντικότερο αριθμό και είδος δεδομένων για κάθε πτυχή του αεροσκάφους από ότι η Ελλάδα. Το γεγονός ότι η Τουρκία φαίνεται να έχει “εκδιωχθεί” από αυτόν τον κατασκευαστικό όμιλο δεν επηρεάζει στο ελάχιστο τη γνώση της Τουρκίας για το συγκεκριμένο αεροσκάφος που μάς φορτώνουν οι Αμερικανοί χωρίς διαγωνισμό και χωρίς όφελος για την Ελλάδα. Και η υποτιθέμενη εκδίωξή της είναι παραμύθι διότι όταν φτάσει το συμφωνημένο σημείο για να τα “χαλάσει” με την Ρωσία θα την ξαναπάρουν πίσω στον Όμιλο μετά βαΐων και κλάδων.

Αυτή ακριβώς η αναλυτική γνώση της Τουρκίας για το συγκεκριμένο αεροπλάνο που μας πασάρει το βαθύ κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών και η απόλυτη εξάρτηση της Ελλάδας από την Βρετανία και τις ΗΠΑ για να γνωρίσουμε εμείς το F-35, καθιστούν το αεροσκάφος ως “τεχνολογικό κουβά”, δηλαδή που μπορεί να έχει μία χρησιμότητα που έχει ο κουβάς, αλλά οι άλλοι που τον ξέρουν καλύτερα, μπορούν να σου τον γυρίσουν και να σε κάνει μούσκεμα και φυσικά να τα κάνεις μούσκεμα σε μία στρατιωτική επιχείρηση. Απλά πράγματα. Το θέμα είναι ποιοι κάνουν την προδοτική ενέργεια και φορτώνουν στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία κάτι το οποίο οι Τούρκοι το ξέρουν πολύ καλύτερα; Και γιατί οι υπόλοιποι να το ανεχθούμε; Ακόμη χειρότερα, για να ξυπνήσουν ορισμένοι, η Τουρκία έχει φαινομενικά και μόνο αποκλειστεί από την προμήθεια F-35 αλλά μόνο ως μέλος του ομίλου κατασκευής. Πριν ακόμη δημοσιοποιηθεί αυτό το γεγονός, υπήρχαν ήδη αναφορές ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για την Τουρκία διότι μπορεί να προμηθευτεί τα F-35 ως εξωτερικός πελάτης από την Βρετανία (που ανήκει στον όμιλο κατασκευής του αεροσκάφους) και το πολύ-πολύ για τους τύπους να παρουσιαστεί ως πώληση … μεταχειρισμένων F-35. Συνεπώς εντός της δεκαετίας, ίσως και σε λίγα χρόνια, η Τουρκία θα έχει και αναβαθμισμένα F-16, F-35 και ό,τι άλλο τούς δώσουν οι ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία μέσα στο θέατρο των υποτιθέμενων τιμωριών της Τουρκίας σε ένα προσυμφωνημένο σενάριο.

Ο άλλος τομέας προδοτικής παραπλάνησης τα τελευταία χρόνια αφορά την υποτιθέμενη αναβάθμιση της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Αλεξανδρούπολης στην οποία προχωρεί το καθεστώς των ΗΠΑ και μας το παρουσιάζουν ως έμπρακτη απόδειξη αγάπης και φιλελληνισμού. Και οι Ναζί κινούνταν το ’40 για την αναβάθμιση και ενίσχυση της κατεχόμενης Ελλάδας αλλά όμως μόνο για να τους είναι χρήσιμη στον πόλεμο. Άλλωστε ο Γερουσιαστής Μενέντεζ ανοιχτά δήλωσε για την Αλεξανδρούπολη (και ισχύει αναλογικά για όλη την Ελλάδα) ότι λειτουργεί ως σημαντικός αμυντικός κόμβος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και τώρα μετατρέπεται, επίσης, σε ενεργειακό κόμβο με μια νέα εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου. Δηλαδή ΜΟΝΟ το βαθύ κράτος ΗΠΑ-Βρετανίας κερδίζει με το κατεχόμενο ελληνικό έδαφος να το χρησιμοποιούν ως βάση κατά της Ρωσίας και ως κόμβο πώλησης του δικού τους ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΥ φυσικού αερίου.

 

loading...