Χειμώνας, τέλος! – Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη την χώρα – Διαψεύστηκαν οι «τερατολόγοι-μετεωρολόγοι» για ακόμα μία φορά!

Ένας εξαιρετικός καιρός και αύριο Δευτέρα (20.02.2023), σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, με την Αττική και την Θεσσαλονίκη να φτάνουν ή να ξεπερνούν τους 18 βαθμούς σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών!

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα πρόσκαιρα 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις κατά διαστήματα.

Το ίδιο θα συμβεί και τις επόμενες δέκα ημέρες με τον χειμώνα να τελειώνει με πολύ καλές θερμοκρασίες για την εποχή, να διαψεύδονται για άλλη μια φορά οι «τερατολόγοι-μετεωρολόγοι» που προέβλεπαν «πολικό ψύχος» και άλλες τέτοιες αντιεπιστημονικές ανοησίες.

Αν συνεχιστούν αυτές οι θερμοκρασίες και τον Μάρτιο θα πρόκειται για τον πιο ζεστό χειμώνα της τελευταία πενταετίας.

Η ορατότητα έως το πρωί αύριο, αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου, θα είναι τοπικά περιορισμένη, συμπληρώνει το Meteo.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 17, στη Θεσσαλία από 5 έως 18, στην Ήπειρο από 2 έως 16, στην Στερεά από 3 έως 18, στην Πελοπόννησο από 2 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 16, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 16, στις Κυκλάδες από 11 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 5 έως 16 και στην Κρήτη από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό και στις Σποράδες θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 Μποφόρ. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ.

Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ, όμως από το πρωί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 Μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα πρόσκαιρα θα γίνουν πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 3 έως 5 Μποφόρ και στα βόρεια 4 έως 6 Μποφόρ.

loading...