Τζο Μπάιντεν για τα άγνωστα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν στη βόρειο Αμερική: «Ακόμη δεν ξέρουμε τι ήταν»

Έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμα απευθύνει ο Αμερικανός πρόεδρος για τα άγνωστα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν πάνω από τη βόρεια Αμερική τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναφερθεί στα τρία αντικείμενα που καταρρίφθηκαν από μαχητικά f-22 και F-16 πάνω από την Αλάσκα, πάνω από την πόλη Γιούκον του Καναδά και πάνω από τη λίμνη Χούρον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι τα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί!) καθώς τα αναζητούν ακόμη αλλά το πιθανότερο είναι να ανήκουν, όπως είπε σε «κάποιες ιδιωτικές εταιρείες».

«Δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή που να υποδηλώνει ότι τα αντικείμενα αυτά σχετίζονταν με το πρόγραμμα κατασκοπευτικών αερόστατων της Κίνας ή ότι υπήρχαν οχήματα παρακολούθησης από οποιαδήποτε άλλη χώρα», είπε πιο ειδικά ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε: «Η τρέχουσα εκτίμηση των μυστικών υπηρεσιών είναι ότι αυτά τα τρία αντικείμενα ήταν πιθανότατα αερόστατα που συνδέονταν με ιδιωτικές εταιρείες, ψυχαγωγικά ή ερευνητικά ιδρύματα».

Πάντως, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι χρειάζεται να ενισχυθεί η στρατηγική αντιμετώπισης και να προσαρμοστεί στις νέες εξελίξεις.

«Να είστε σίγουροι: Αν ένα αντικείμενο αποτελεί απειλή για τον αμερικανικό λαό, θα το καταρρίψω», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ακόμη τα… ψάχνουν!

Ο Μπάιντεν συνέχισε λέγοντας ότι ο αμερικανικός και ο καναδικός στρατός εξακολουθούν να ανακτούν τα συντρίμμια για να μάθουν περισσότερα για τα τρία αντικείμενα και ότι εξακολουθούν να αξιολογούν τα αντικείμενα και να τον ενημερώνουν καθημερινά.

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν ακόμη τι ακριβώς είναι αυτά τα αντικείμενα, αλλά τίποτα δεν υποδηλώνει ότι προέρχονται από το πρόγραμμα κατασκοπευτικών αερόστατων της Κίνας.

Στη συνέχεια, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τα μέτρα που θα λάβει για να διατηρηθεί η ασφάλεια στους ουρανούς των ΗΠΑ και η ασφάλεια του αμερικανικού λαού, όπως είπε.

Ο Μπάιντεν είπε ότι η κυβέρνηση έχει τρεις στόχους που θα βοηθήσουν να γίνει ασφαλέστερος ο εναέριος χώρος της Αμερικής.

Πρώτον, ο Μπάιντεν είπε ότι θα δημιουργήσουν μια καλύτερη απογραφή των μη επανδρωμένων αντικειμένων πάνω από τις ΗΠΑ και ότι αυτή θα είναι προσβάσιμη και ενημερωμένη.

Δεύτερον, ότι θα εντοπίζουν καλύτερα τα μη επανδρωμένα αντικείμενα στον αμερικανικό εναέριο χώρο.

Τρίτον, θα επικαιροποιήσουν τους κανονισμούς για τα μη επανδρωμένα αντικείμενα πάνω από τις ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν είπε ότι ζήτησε από την κοινότητα πληροφοριών του να προβεί σε μια ευρύτερη αξιολόγηση των αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενων αντικειμένων.

 

loading...