Σε πανικό η Ισπανία: Εντοπίστηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα του ιού Μάρμπουργκ – Εξίσου θανατηφόρος με τον Έμπολα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ισπανία για το πρώτο ύποπτο κρούσμα του ιού του Μάρμπουργκ, μιας ιδιαίτερα μολυσματικής ασθένειας που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό και είναι σχεδόν εξίσου θανατηφόρα με τον Έμπολα.
Το κρούσμα του ιού του Μάρμπουργκ εντοπίστηκε στην περιοχή της Βαλένθια σε 34χρονο, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ισημερινή Γουινέα της κεντρικής Αφρικής, που έθεσε πρόσφατα μια ολόκληρη επαρχία της σε καραντίνα για να περιοριστεί η επιδημία.

Σε μονάδα απομόνωσης αυτού του νοσοκομείου της Βαλένθια μεταφέρθηκε ο 34χρονος με το ύποπτο κρούσμα του ιού του Μάρμπουργκ

Ο 34χρονος μεταφέρθηκε από ιδιωτικό νοσοκομείο σε μονάδα απομόνωσης στο νοσοκομείο La Fe της Βαλένθια, ενώ διεξάγονται εξετάσεις, όπως ανακοίνωσαν οι περιφερειακές υγειονομικές Αρχές.

Ισημερινή Γουινέα: 9 νεκροί από τον ιό του Μάρμπουργκ -Επαρχία τέθηκε σε καραντίνα
Το ποσοστό θνησιμότητα του ιού του Μάρμπουργκ μπορεί να φθάνει έως και το 88% σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ενώ δεν υπάρχουν εγκεκριμένα εμβόλια ή αντιικές θεραπείες για την αντιμετώπισή του.

Οι Αρχές στην Ισημερινή Γουινέα έθεσαν σε καραντίνα πάνω από 200 άτομα και περιόρισαν στις 13 Φεβρουαρίου της μετακινήσεις στην επαρχία Κίε Ντεμ, όπου πρωτοεντοπίστηκε ο αιμορραγικός πυρετός. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί εννέα θάνατοι και 16 ύποπτα κρούσματα στη μικρή αυτή χώρα με τα συμπτώματα να περιλαμβάνουν πυρετό, κόπωση, αιμορραγικό πυρετό και διάρροια, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, που αυξάνει την επιδημιολογική παρακολούθηση στην Ισημεριινή Γουινέα.

Στις 13 Φεβρουαρίου οι Αρχές στο Καμερούν εντόπισαν δύο ύποπτα κρούσματα του ιού του Μάρμπουργκ στην Ολάμζε, μια κοινότητα στη μεθόριο με την Ισημερινή Γουινέα και έκτοτε περιόρισαν τις συνοριακές διελεύσεις για να αποφύγουν τη μετάδοση.

loading...