Ποιος είναι ο λόγος που φορούσαν οι γυναίκες ζώνη αγνότητας;

Κείμενα του 15ου και 16ου αιώνα αναφέρουν τα μεταλλικά εσώρουχα που εμπόδιζαν τη σεξουαλική επαφή των γυναικών, αλλά σύγχρονοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι …οι περιγραφές ήταν περισσότερο χιουμοριστικές και δεν μιλούσαν για πραγματικές καταστάσεις. Πολύ πιθανόν όμως να συνέβαινε κ αυτό σε κάποιες περιοχές της πολιτισμένης Ευρώπης..

Πολλές ζώνες αγνότητας που χρονολογούνταν από το Μεσαίωνα, επανεξετάστηκαν και αποδείχθηκε ότι κατασκευάστηκαν τον 19ο αιώνα. Οι γυναίκες του 19ου αιώνα φορούσαν τις ζώνες για ορισμένες ώρες κάθε μέρα, κυρίως γι να προφυλαχθούν απ’ τους βιασμούς.

Ήταν η εποχή της βιομηχανικής επανάστασης και πολλές γυναίκες βρίσκονταν μόνες τους σε εργοστάσιο, ανάμεσα σε δεκάδες άντρες. Η ζώνη χρησιμοποιούνταν και για να αποτρέπει αγόρια και κορίτσια από το να αυνανιστούν, καθώς η πουριτανική κοινωνία του 19ου αιώνα θεωρούσε τον αυνανισμό ανήθικο. Το βέβαιο είναι ότι κ το μεσαίωνα δεν απέτρεψαν τις ερωτικές επαφές όσων γυναικών ήταν ανήσυχες και φυσικά, τον 19ο αιώνα δεν κατάφεραν να νικήσουν τις νεανικές ορμόνες.

https://www.xorisorianews.gr/

loading...