Ο Χαράρι παραδέχτηκε τι έρχεται  – Τεράστια «ΒΟΜΒΑ» μπροστά στην Λαγκάρντ, vid

Νέα απόσπασμα από την άκρως σημαντική συζήτηση της Κριστίν Λαγκάρντ με τον «προφήτη» των διεθνιστών, Νώα Χαράρι, το 2018, κομμάτια της οποίας σας δίνει αποσπασματικά το ΕΛ, καθώς ειπώθηκαν σχεδόν τα πάντα για αυτά που ζούμε τώρα και θα ζήσουμε!!!

Η ανεργία μεγαλώνει και ο κόσμος, όπως έχει αναφέρει γνωστός Γερμανός τραπεζίτης, θα εκβιαστεί για να πάρει το λεγόμενο «χάραγμα» για να του δίνουν ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, κάτι για το οποίο ο Λιακόπουλος είχε προειδοποιήσει εξαρχής εδώ και χρόνια.

Ακολουθεί ο εξής διάλογος:

(Lagarde) Ελάχιστο εγγυημένο βοήθημα κι όχι εισόδημα. Το ‘χετε γράψει και το ‘χουμε αναλύσει σε προηγούμενο συνέδριο. Αυτό είναι το μέλλον των γιατρών;
(Χαράρι) Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Δεν ξέρω.
(Lagarde) Αλλά θα μπορούσε. Πολλές θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν. Επειδή ο συνδυασμός τεχνολογίας και βιοτεχνολογίας θα ξεριζώσει πολλές απ’ τις σημερινές ανθρώπινες δεξιότητες. Αυτοί οι άνθρωποι θα χρειαστεί να επαναπροσδιοριστούν και να εκπαιδευτούν κι αυτό απαιτεί χρήματα και κάποια υποστήριξη. Τι διαφορά έχει το βοήθημα από το εισόδημα; Πρόκειται περισσότερο για βοήθημα ή εισόδημα;
(Χαράρι) Είναι διαφορετική προσέγγιση. Αν δίνεις σε κάποιον ένα μάτσο χρήματα και τα κάνει ό,τι θέλει ή αν εσείς αποφασίζετε ποιες είναι οι βασικές του ανάγκες που θα τους τι καλύπτετε δωρεάν αλλά δεν αποφασίζει εκείνος ποιες είναι οι βασικές ανάγκες!!!! (σ.σ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΥΣΙΚΑ! ΗΔΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΣΑΛΑΜΙΟΥ ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ: ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ, ΚΑΛΑΘΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ ΚΤΛ.)
Δεν λέω πως αυτή είναι η λύση. Απλά την εξερευνώ επειδή πολλοί ειδικοί την συζητούν. Το πραγματικό πρόβλημα αφορά στην 1η λέξη. Στο ‘’Παγκόσμιο’’ (καθολικό, για όλους). Οι περισσότεροι όταν το ακούν αυτό σκέφτονται με εθνικούς όρους. Θα φορολογήσω τους πλούσιους στη χώρα μου και θα τα δώσω σε ανέργους. Τι θα συμβεί όμως με τις άλλες χώρες; Η τεχνολογική επανάσταση θα επηρεάσει πολύ διαφορετικά τις διάφορες χώρες και τις διάφορες οικονομίες. Κάποιες οικονομίες θα ανθήσουν επειδή θα ‘ναι το επίκεντρο της επανάστασης του αυτοματισμού και πολλές βιομηχανίες που έφυγαν στο εξωτερικό θα επιστρέψουν. Άλλες χώρες όμως ίσως χάσουν τα πάντα!!! Οι οικονομίες τους ίσως να καταρρεύσουν εντελώς!!!! Άρα το ερώτημα δεν είναι αν θα φορολογήσω επιχειρήσεις στην Καλιφόρνια για να τα δώσω σε ανέργους στην Πενσυλβάνια αλλά επιχειρήσεις στην Καλιφόρνια για να τα δώσω στο Μπαγκλαντές ή στον Ονδούρα.. Αν λοιπόν μιλάμε για παγκόσμιο βασικό εισόδημα, πρέπει οπωσδήποτε να καταλάβουμε τι σημαίνει ο όρος Παγκόσμιο!!! Δεν σημαίνει εθνικό!!!!
(Lagarde) Αλλά αυτό απαιτεί μια πλήρη αλλαγή διακυβέρνησης ή μοντέλου!!!! Επειδή αυτό θα απαιτεί παγκόσμιο φορολογικό σύστημα και αναδιανομή προκειμένου να αποφευχθεί το χάος!!!! (σ.σ. ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΑΓΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ, ΑΛΛΑΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ – ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ, ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ)
(Χαράρι) Ναι, θα ‘ναι εξαιρετικά δύσκολο. Κάνω αυτό το σχόλιο επειδή ακούμε πολλά για παγκόσμιο εγγυημένο εισόδημα ή βοήθημα ως την λύση αν αποτύχει η επανάσταση του αυτοματισμού. Η ανησυχία μου είναι ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς που τη συζητούν ως λύση σκέφτονται εθνικά (σ.σ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΡΩΤΑ – ΩΣΤΟ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΕΣ, ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ) αλλά η μεγαλύτερη ανισορροπία δεν θα ‘ναι μεταξύ περιοχών της ίδιας χώρας αλλά μεταξύ χωρών. Θα ‘ναι σαν την βιομηχανική επανάσταση του 19ου αιώνα αλλά πολύ χειρότερη.

loading...