Ο Σόιγκου απειλεί το ΝΑΤΟ: «Ο οπλισμός της Ουκρανίας μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτο επίπεδο κλιμάκωσης»

Ο Σόιγκου κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι προσπαθούν να παρατείνουν την κρίση στην Ουκρανία

Οι παραδόσεις δυτικών όπλων στην Ουκρανία θα παρασύρουν το ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα «απρόβλεπτο» επίπεδο κλιμάκωσης, απείλησε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, όπως αναφέρει το το Sky News .

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να παρατείνουν τη σύγκρουση όσο το δυνατόν περισσότερο», δήλωσε ο Σόιγκου, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. «Για να το κάνουν αυτό, άρχισαν να προμηθεύουν βαριά επιθετικά όπλα, προτρέποντας ανοιχτά την Ουκρανία να καταλάβει τα εδάφη μας. Στην πραγματικότητα, τέτοια βήματα οδηγούν τις χώρες του ΝΑΤΟ σε σύγκρουση και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα απρόβλεπτο επίπεδο κλιμάκωσης», είπε επίσης ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Ο Σόιγκου κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι προσπαθούν να παρατείνουν την κρίση στην Ουκρανία.

Απώλειες ρεκόρ για τον ρωσικό στρατό το τελευταίο 24ωρο

Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο αναφέρει στην εκτίμηση της Τρίτης ότι 1.030 Ρώσοι στρατιώτες «εκκαθαρίστηκαν» την προηγούμενη μέρα, κάτι που αποτελεί ισοζύγιο ρεκόρ στον πόλεμο που συνεχίζεται εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Ο ουκρανικός στρατός εκτιμά επίσης ότι κατέστρεψε χθες 28 ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα και 14 άρματα μάχης, που είναι επίσης ένας αξιοσημείωτος απολογισμός. Επιπλέον, οι δυνάμεις του Κιέβου λένε ότι τα στρατεύματα εισβολής του Βλαντιμίρ Πούτιν έχασαν επίσης ένα πυροβολικό, 3 διαφορετικά οχήματα και πέντε ειδικούς εξοπλισμούς τη Δευτέρα.

Η αναφορά που δημοσιεύτηκε από τον ουκρανικό στρατό δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί, γράφει το Reuters και η Μόσχα αρνείται ότι οι δυνάμεις της υπέστησαν απώλειες τέτοιου μεγέθους, ενώ ισχυρίστηκε ότι σκότωσε μεγάλο αριθμό Ουκρανών.

Αλλά η πρωτοφανής κλίμακα των αναφερόμενων απωλειών ταιριάζει με τις αφηγήσεις και από τις δύο πλευρές που περιγράφουν τις μάχες στα χιονισμένα χαρακώματα ως τις πιο δύσκολες μάχες του πολέμου.

Η Ρωσία απειλεί να απελάσει Αμερικανούς διπλωμάτες που εμπλέκονται σε «ανατρεπτικές δραστηριότητες»

Ρωσία ζήτησε από την αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα να σταματήσει να διαδίδει αυτά που η Μόσχα θεωρεί ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τη «στρατιωτική της επιχείρηση» στην Ουκρανία και απείλησε να απελάσει Αμερικανούς διπλωμάτες, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, σύμφωνα με το Sky News .

Επικαλούμενο μια ανώτερη πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, το TASS ανέφερε ότι ένα επίσημο σημείωμα έχει σταλεί στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα, προειδοποιώντας ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες που εμπλέκονται σε αυτό που αποκάλεσε «ανατρεπτικές δραστηριότητες» θα απελαθούν.

Οι σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας βρίσκονται επί του παρόντος σε ιστορικά χαμηλά. Και τον περασμένο μήνα, η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Ρωσία, Λιν Τρέισι, αποδοκιμάστηκε από ένα πλήθος που φώναζε καθώς έμπαινε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα για να παρουσιάσει τα διπλωματικά της διαπιστευτήρια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απάντησαν στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προμηθεύοντας το Κίεβο με όπλα – σύντομα θα περιλαμβάνουν και κύρια άρματα μάχης – και επιβάλλοντας μια σειρά από νέες οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όλα σε συνεργασία με τους δυτικούς συμμάχους.

https://www.pentapostagma.gr

loading...