ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: Τέλος τα χάρτινα εισιτήρια -Με ποιον τρόπο θα πληρώνεις για τις μετακινήσεις σου

Παρελθόν αποτελεί σιγά-σιγά από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις το χάρτινο εισιτήριο, παραδίδοντας τη σκυτάλη στις απευθείας συναλλαγές μέσω κινητού τηλεφώνου.
Ψηφιακή επανάσταση συντελείται σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω της ακατάπαυστης δημιουργίας νέων υπηρεσιών που έχουν ως στόχο τη διευκόλυνση του πολίτη.

Στην ψηφιακή εποχή περνούν και οι αστικές συγκοινωνίες που στο προσεχές μέλλον θα ανασχηματιστούν, αλλάζοντας – μεταξύ άλλων- τον τρόπο που πραγματοποιούνται οι συναλλαγές για την επιβίβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Θεαματικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση έχει κάνει η Μαδρίτη, η οποία βρίσκεται μπροστά στο λανσάρισμα μιας εφαρμογής (app) για κινητά τηλέφωνα, μέσω της οποίας θα γίνεται η καταβολή του προβλεπόμενου αντίτιμου.

Με πολύ απλά λόγια, το επιβατικό κοινό για να περάσει τις μπάρες του Μετρό ή για να εισέλθει νόμιμα σε ένα αστικό λεωφορείο δεν θα «χτυπά» ένα χάρτινο εισιτήριο ή την πλαστική επαναφορτιζόμενη -μέσω κινητού τηλεφώνου- κάρτα.

Αντιθέτως, μέσω του νέου app, οι κάτοικοι και επισκέπτες της ισπανικής πρωτεύουσας θα έχουν το εισιτήριό τους σε ψηφιακή μορφή στο smartphone τους το οποίο θα χρησιμοποιούν για να περάσουν τα «μηχανήματα».

Όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Μεταφορών της Ισπανίας, τα εγκαίνια της εφαρμογής θα γίνουν πριν το τέλος του 2023, αλλά σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του ισπανικού Μέσου Gacetin Madrid, πριν από τον Απρίλιο του 2023 θα πραγματοποιηθεί η πιλοτική λειτουργία του app, αρχής γενομένης με 1.000 χρήστες.

Το εν λόγω σύστημα αναμένεται να έχει αρκετά οφέλη τόσο για τον επιβάτη όσο και για τον οργανισμό διαχείρισης των αστικών συγκοινωνιών της Μαδρίδης, καθώς, περιορίζοντας την ιδιαίτερα κοστοβόρα χρήση των χάρτινων εισιτηρίων θα γλιτώσει αρκετά χρήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα παρόμοιο σύστημα αναμένεται να υιοθετηθεί και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μιας και πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι οι συναλλαγές να γίνονται μέσω τραπεζικών καρτών. – Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Παράλληλα, τα παραδοσιακά «χαρτάκια» που εξασφαλίζουν διαδρομές με τα μέσα μεταφοράς της πόλης έχει εγκαταλείψει πλήρως εδώ και περίπου 10 χρόνια το Λονδίνο.

carandmotor. gr

loading...