Κυκλώνουν από παντού τους Τούρκους-Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία επεκτείνεται στην βρετανική βάση της Κύπρου

Η αμερικανική 1η Μοίρα Αναγνώρισης Εκστρατείας έχει αναπτυχθεί μόνιμα στη βρετανική βάση-Επιβεβαίωση Pentapostagma.gr-Κύπρος και Κρήτη θα ελέγχουν ολόκληρη την Μέση Ανατολή-Τουρκία και Ανατολική Μεσόγειο


ΗΠολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ επεκτείνει την ανάπτυξή της σε βάση της βρετανικής αεροπορίας (RAF) στην Κύπρο με την αποστολή 129 στρατιωτικών ( πιλότων και προσωπικό εδάφους) ενώ κατασκευάζει μια νέα εγκατάσταση 147 χώρων με κόστος 27 εκατομμύρια δολάρια.

 

 

Η κατασκοπευτική δύναμη των ΗΠΑ, δηλαδή η 1η Εκστρατευτική Μοίρα Αναγνώρισης, έχει αναπτυχθεί μόνιμα στη βρετανική βάση, RAF Ακρωτήρι.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει μια βάση σε βρετανικό έδαφος στην Κύπρο για σχεδόν μισό αιώνα, αλλά το μέγεθός της κρατείται μυστικό από το κοινό και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα αποκαλύπτουν την αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο νησί της Μεσογείου.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ επεκτείνει την ανάπτυξή της στη βάση της RAF στην Κύπρο, καταλαμβάνοντας 1,5 στρέμμα της βρετανικής βάσης για να στεγάσει το προσωπικό της με κόστος 27 εκατομμύρια δολάρια.

Η αμερικανική κατασκοπευτική δύναμη, 1η Μοίρα Αναγνώρισης Εκστρατείας, έχει αναπτυχθεί μόνιμα στη βρετανική βάση
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου αρνείται να αποκαλύψει τον αριθμό του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού στο βρετανικό έδαφος, ή εάν οι αμερικανικές αποστολές βομβαρδισμών εκτελούνται από αυτό.

Το Πεντάγωνο ισχυρίζεται ότι έχει μόνο έναν αεροπόρο στην Κύπρο και αγνοεί το αίτημα για διευκρίνιση ως Άκρως απόρρητο σημειώνοντας ότι: «Η Κύπρος φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ».

Κύπριος πολίτης που εργάζεται στην περιοχή βάσης του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε σε ΜΜΕ: «Υπάρχει μεγάλη παρουσία των ΗΠΑ, δεν ξέρω πώς λειτουργεί ή γιατί».

Ο αμερικανικός στρατός σχεδιάζει να αναπτύξει τουλάχιστον 129 αεροπόρους στο βρετανικό έδαφος στην Κύπρο μέχρι το επόμενο έτος, όπως αποκαλύπτει ξένη ιστοσελίδα.

Ο αριθμός των αμερικανικών στρατευμάτων στις αποκαλούμενες Περιοχές των κυρίαρχων Βάσεων (SBAs) του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες αποτελούν το 3% της χερσαίας έκτασης της Κύπρου, ήταν εδώ και καιρό απόρρητος.

«Δεν προτείνουμε να δημοσιοποιήσουμε τον αριθμό του αμερικανικού προσωπικού που συμμετέχει σε τρέχουσες ή μελλοντικές επιχειρησιακές δραστηριότητες [στη Βρετανική Κύπρο]», ανακοίνωσε πρόσφατα το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας (ΥΠ) στο κοινοβούλιο.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, ισχυρίζεται ότι έχει μόνο 14 άτομα προσωπικό που έχει αναπτυχθεί στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων εννέα πεζοναυτών και μόνο ενός αεροπόρου.

Το τμήμα στο Πεντάγωνο δεν απάντησε στο αίτημα της ιστοσελίδας για περισσότερες πληροφορίες και σχόλια.

Ωστόσο, η ίδια αποκαλύπτει ότι έχει στην κατοχή της έγγραφο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF) με λεπτομέρειες ενός κατασκευαστικού έργου στην βάση του Ακρωτηρίου, η οποία είναι μια «εξαιρετικά πολυσύχναστη» αεροπορική βάση του Ηνωμένου Βασιλείου από την οποία πραγματοποιούνται αποστολές βομβαρδισμού σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Το έγγραφο, που συντάχθηκε τον Μάρτιο του 2019, και σημειώνει ότι τότε 87 Αμερικανοί αεροπόροι αναπτύχθηκαν στην βάση της RAF στο Ακρωτήρι το 2018, συμπεριλαμβανομένων 12 αξιωματικών.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αυξήσουν τα επίπεδα του προσωπικού τους κατά 48% τα επόμενα έξι χρόνια.

Μέχρι το 2024, το σχέδιο των ΗΠΑ ήταν να έχουν αναπτυχθεί 129 αεροπόροι στη βάση, 15 από τους οποίους αξιωματικοί.Ο πραγματικός αριθμός για το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ στην Βρετανική Κύπρο είναι πιθανό να είναι υψηλότερος.

Υπάρχουν πολλές άλλες φρουρές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις δύο βρετανικές βάσεις γνωστές ως Δεκέλεια στα ανατολικά του νησιού και Ακρωτήρι στα δυτικά, στις λεγόμενες «διατηρημένες τοποθεσίες» του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο.

Αυτές πιθανότατα φιλοξενούν κάποιο στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ ( ραντάρ στο Τρόοδος).

Επιβεβαίωση PENTAPOSTAGMA.GR για Κύπρο και σχέδια στην περιοχή
Σύμφωνα με άρθρο μας, η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, είχε αναφέρει ότι “η Κύπρος η οποία αποτελεί τουρκικό έδαφος εδώ και 450 χρόνια αντιμετωπίζει ένα τρομερό σχέδιο από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που ανατρέπει τα πάντα στην κυριολεξία.

Οι ΗΠΑ από τη μία πλευρά θέλουν να μειωθεί συστηματικά ο τουρκικός πληθυσμός στο νησί και από την άλλη πλευρά έχουν σχέδια για επέκταση του εδάφους των Ελλήνων.

Ο απώτερος στόχος των ΗΠΑ, οι οποίες εγκαταστάθηκαν στα Βαλκάνια για να επανασχεδιάσουν την περιοχή αυξάνοντας την στρατιωτική τους παρουσία στην Κρήτη, είναι η δημιουργία στρατιωτικών βάσεων τόσο στα Κατεχόμενα, όσο και στην Ελληνοκυπριακή πλευρά.

Στην Ανατολική Μεσόγειο, ΗΠΑ, Γαλλία, Ισραήλ, Ελλάδα, Αίγυπτος και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δημιούργησαν μια συμμαχία που στρέφεται εναντίον της Τουρκίας, έχοντας όμως ως απώτερο στόχο για άλλη μια φορά την Κύπρο.

Οι ΗΠΑ και οι χώρες που ανήκουν στον αμυντικό άξονά τους, θέλουν να αποκτήσουν στρατηγικό έλεγχο στα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή, βλέπουν τα Κατεχόμενα και τον τουρκικό πληθυσμό, ο οποίος ελέγχει το 36,6% του νησιού, ως το μεγαλύτερο εμπόδιο στα σχέδια τους.

Τα τρομερά σχέδια τους για να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο μπαίνουν σταδιακά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αναφέρουν οι τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές.

Ο πρώτος κανόνας που επιβλήθηκε στην ΤΔΒΚ στο όνομα της λεγόμενης «λύσης» του κυπριακού ζητήματος είναι η παραχώρηση γης.

Η ΤΔΒΚ, η οποία ελέγχει επί του παρόντος το 36,6% του νησιού, και πρέπει να περιοριστεί σε μια στενή λωρίδα γης.

Σε χάρτες που κυκλοφόρησαν στον ΟΗΕ, φαίνεται ότι ο τουρκικός πληθυσμός πρέπει να περιοριστεί στο τρίγωνο Κερύνεια-Λευκωσία-Αμμόχωστος.

Σύμφωνα με τους χάρτες, Λεύκα, Μόρφου, Κυθρέα, Αγγαστίνα, Βατυλί και Μαράς προβλέπεται επίσης να παραχωρηθούν στην Ελληνοκυπριακή πλευρά.

Η δημογραφική δομή αποτελεί το άλλο σκέλος του τρομερού σχεδίου που καταρτίστηκε από τους Αμερικανούς.
Στόχος κατά τους Τούρκους πάντα, είναι η μείωση του τουρκικού πληθυσμού, ο οποίος οφείλει να περιοριστεί στο τρίγωνο Κερύνεια-Λευκωσία-Τρίκωρμο ως η μόνη ενδεδειγμένη λύση.

Μερικά από τα σενάρια που στοχεύουν στην ΤΔΒΚ αφορούν ξεκάθαρα στρατιωτικά σχέδια. Τα δικαιώματα εγγυητή της Τουρκίας στο νησί θα χαθούν, αφού οι τουρκικές δυνάμεις θα αποσυρθούν πλήρως όπως και οι ελληνικές βέβαια.

Μετά την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων, οι ΗΠΑ έχουν ως στόχο να μετατρέψουν το νησί της Κύπρου σε μια τεράστια στρατιωτική χερσαία, ναυτική και αεροπορική βάση.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες σταδιακά εγκαταστάθηκαν στα Βαλκάνια για να ελέγξουν την περιοχή και αύξησαν τη στρατιωτική τους παρουσία στην Κρήτη, ένα νησί κλειδί στην Α. Μεσόγειο, αποκαλύπτουν σαφώς αυτήν την πρόθεση τους με τις στρατιωτικές συμφωνίες που έχει συνάψει με την ελληνική πλευρά”, τονίζει το άρθρο , αποκαλύπτοντας τους φόβους της Άγκυρας κατά της δύσης.

https://www.pentapostagma.gr/

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x