ΚΕΔ: «Συγγνώμη στον ΠΑΟΚ, επ’ αόριστον στο περιθώριο οι διαιτητές»!

Το πρωτοφανές περιστατικό με την… αφαίρεση δυο βαθμών από τον ΠΑΟΚ οδήγησε την ΚΕΔ σε ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητούν συγγνώμη οι διαιτητές, θέτοντάς τους επ’ αόριστον εκτός ορισμών.
Απόλυτη δικαίωση για τον ΠΑΟΚ από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας για το ξεκάθαρο λάθος του βοηθού (Σινιοράκη) και των Τζήλου, Καλαμπόκη που βρίσκονταν στο VAR, στερώντας από τον Δικέφαλο τη νίκη επί του Αστέρα.

Η ΚΕΔ παραδέχεται ότι υπήρξε οφσάιντ που κακώς δεν υποδείχθηκε, αναφέρει ότι οι τρεις διαιτητές ζητούν συγγνώμη για το σφάλμα τους και παράλληλα ενημερώνει πως άπαντες τίθεται στο περιθώριο επ’ αόριστον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο VAR manager και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας θεωρούν σκόπιμο και αναγκαίο να διευκρινίσουν το περιστατικό στο 90+3’. Μετά από μια εις βάθος ανάλυση της κατάστασης είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξε λάθος από τον Βοηθό Διαιτητή κατά την κρίση του εάν ένας παίκτης βρισκόταν σε θέση οφσάιντ που είτε παρενέβαινε στο παιχνίδι είτε στον αντίπαλο.

Μετά από σκόπιμη απόκρουση του τερματοφύλακα, η μπάλα έφυγε προς τη σημαία του κόρνερ και το VAR/AVAR ερμήνευσε εσφαλμένα ότι σε αυτό το σημείο η ανάπτυξη επιθετικής προσπάθειας είχε τελειώσει.

Οι Διαιτητές του VAR και ο Βοηθός Διαιτητής ζητούν συγνώμη για τα λάθη τους κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης στιγμής του αγώνα. Ως αποτέλεσμα, η ΚΕΔ έχει αποσύρει τους εμπλεκόμενους διαιτητές του αγώνα από τα επίσημα καθήκοντά τους και θα παραμείνουν στη διάθεση της επιτροπής.

loading...