Η όχι και τόσο αθώα επανεμφάνιση του Καρατζαφέρη – Απεγνωσμένες προσπάθειες να κοπούν οι διαρροές στα δεξιά της ΝΔ

 

Ο κ.Καρατζαφέρης είπε πολλά και για τους πολιτικούς αντιπάλους του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ένα άγνωστο παρασκήνιο υπάρχει γύρω από την επανεμφάνιση του Γιώργου Καρατζαφέρη στο προσκήνιο.
Ο ίδιος είχε αποτραβηχτεί χρόνια από την πολιτική δημοσιότητα, είχε κλείσει το κόμμα και είχε σταματήσει ακόμα και να παρεμβαίνει στο κανάλι του, το ART TV.

Τα γλυκόλογα Καρατζαφέρη για Μητσοτάκη

Μέχρι που λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, επανεμφανίζεται και αρχίζει να μιλάει με πολύ θετικά σχόλια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυρίζεται ότι είναι ο «πολιτικός του αιώνα» και ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα προσπαθούν με την υπόθεση των υποκλοπών να τον κοντύνουν πολιτικά, ώστε να τον ελέγξουν.

Προσπάθεια να κοντύνει τους αντιπάλους της ΝΔ

Ωστόσο, είπε πολλά και για τους αντιπάλους του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης.
Για τον Βελόπουλο, υποστήριξε ότι ήταν πασόκος και κατά λάθος έγινε δεξιός, θέλοντας να δείξει ότι περισσότερο είναι έμπορος παρά πολιτικός της δεξιάς.
Δεν ακούμπησε τους πρώην του ΛΑΟΣ που είναι στην ΝΔ βασικοί υπουργοί (Βορίδης, Άδωνις, Πλεύρης)- που κάποτε έλεγε προδότες- θεωρώντας τώρα τους δεξιούς πολιτικούς.

Θα κόψει πόντους από τη Ελληνική Λύση;

Η επανεμφάνισή του, λένε οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο, έγινε για να βοηθήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τα δεξιά της ΝΔ και, κυρίως, να κόψει τη φόρα στην Ελληνική Λύση.
Για το θέμα Κασιδιάρη, θα φέρει τη γνωστή νομοθετική ρύθμιση.
Το Μαξίμου γνωρίζοντας ότι έχει διαρροές στα δεξιά του από όλα τα κόμματα, θέλησε να αξιοποιήσει τις ευρύτερες συμμαχίες του.
Έτσι πρόσωπα που γνώριζαν τον Γιώργο Καρατζαφέρη μετέφεραν τη θέληση Μητσοτάκη για στήριξη.

Παλιά η ιστορία Μητσοτάκη-Καρατζαφέρη

Θυμίζουμε για τους λάτρεις της πολιτικής ιστορίας, τον Καρατζαφέρη έφερε στην Νέα Δημοκρατία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πατέρας του σημερινού Πρωθυπουργού και τον «έδιωξε» από τη Νέα Δημοκρατία ο Κωσταντίνος Καραμανλής, όταν χαρακτήρισε Σαλώμη τον τότε συνεργάτη του Κ. Καραμανλή, τον Άρη Σπηλιωτόπουλο.
Έφτασε στο σημείο, μάλιστα, να προτείνει το 2004 για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κ. Μητσοτάκη αλλά ο τότε πρωθυπουργός επέλεξε τον στενό συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου, Κάρολο Παπούλια, μία κίνηση που «έστειλε» πολλούς δεξιούς στον Καρατζαφέρη… Και όχι μόνο.

Θα προσεγγιστούν και άλλοι δεξιοί

Το τέλος του ΛΑΟΣ ήρθε όταν συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο όταν ψηφιζόταν το δεύτερο μνημόνιο.
Τότε ήταν που είχαμε και άνοδο της Χρυσής Αυγής, αφού πλέον ο δεξιός κόσμος ήθελε να δώσει τη ψήφο του σε ένα αντισυστημικό κόμμα και όχι στο ΛΑΟΣ που τα είχε βρει με το «σύστημα»…
Δεν είναι ο μόνος «δεξιός» από τους παλιούς που έχει επιστρατευτεί.
Στη ΝΔ έχουν επανέλθει στελέχη που είχαν φύγει εδώ και καιρό, όπως ο Γιώργος Βουλγαράκης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει προσεγγιστεί και ο Βύρωνας Πολύδωρας, ο λεγόμενος «Σαμουράι» της ΝΔ.
Βέβαια, όπως μάθαμε, η επανεμφάνιση Καρατζαφέρη έχει «χαλάσει» τους κεντροαριστερούς που έχει πλέον η Νέα Δημοκρατία. Και δεν είναι και λίγοι. Το μισό ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι είναι μέσα στη ΝΔ, σε θέσεις υπουργών.

Μαξιμιλιανός

https://www.bankingnews.gr/

loading...