ΔΣ Super League: «Μόνο με πιστοποιημένα εργαλεία οι μετρήσεις-Στα γήπεδα οι αγώνες»-Απείχε η ΑΕΚ

Το έκτακτο ΔΣ της Super League αποφάσισε να γίνονται το πρωί των αγώνων και με πιστοποιημένα εργαλεία οι απαραίτητες μετρήσεις. Απείχε η ΑΕΚ.

Το ΔΣ της Stoiximan Super League συνεδρίασε εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης το βράδυ της Τετάρτης. Οι παρόντες, ανάμεσα στους οποίους δεν ήταν η ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως είχε ενημερώσει εξ αρχής με επιστολή, αποφάσισαν να γίνονται το πρωί των αγώνων εφόσον ζητηθεί, μετρήσεις αλλά μόνο με πιστοποιημένα εργαλεία, όπως τα λέιζερ και όχι με μεζούρες.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Μάλιστα, ο συνεταιρισμός με ανακοίνωση σημειώνει πως «… είναι προφανής επιθυμία και προτίμηση όλων πως, για το καλό του ποδοσφαίρου, οι αγώνες θα πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα».
Η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και στην εκδίκαση της υπόθεσης του αγώνα Ατρόμητος-ΑΕΚ, που δεν άρχισε ποτέ, καθώς οι μετρήσεις για το ύψος των δύο εστιών έγιναν με μεζούρα κι όχι με λέιζερ. Υπενθυμίζεται πως Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έκαναν γνωστό πως θα κάνουν πρόσθετη παρέμβαση στον αθλητικό δικαστή.
Η πλευρά της «Ένωσης» θεωρεί πως οι ανταγωνιστές της ήθελαν με τη συγκεκριμένη συνεδρίαση να ενισχύσουν τη θέση των γηπεδούχων απέναντί της και απείχε εξ αρχής από τη διαδικασία εκφράζοντας τη διαφωνία της και διαχωρίζοντας τη θέση της.
Μετά το πέρας της συνεδρίασης, η Stoiximan Super League εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
To Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση (στην οποία παρέστησαν τα 13 από τα 15 μέλη του – απουσίασαν η ΠΑΕ ΑΕΚ και η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1) Ο σωστός τρόπος μέτρησης των goal posts είναι αυτός που ορίζεται στον οικείο κανονισμό της FIFA, δηλαδή συσκευή λέιζερ ή ειδική ράβδος μέτρησης και κανένας άλλος τρόπος
2) Είναι προφανής επιθυμία και προτίμηση όλων πως, για το καλό του ποδοσφαίρου, οι αγώνες θα πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα,
3) Εφεξής θα δoθεί οδηγία σε κάθε παρατηρητή και συντονιστή εγκατάστασης της Super League όπως, επιμελεία τους, στη συνάντηση προετοιμασίας αγώνα (πρωινή σύσκεψη), εφόσον τίθεται θέμα από τη φιλοξενούμενη ομάδα, να λαμβάνει χώρα μέτρηση των διαστάσεων των goal posts με πιστοποιημένη μέθοδο (ειδική ράβδο μέτρησης που θα φέρει πιστοποίηση από τον επίσημο συνεργάτη της Super League για θέματα αγωνιστικών χώρων).

loading...