Έλληνες στην Σουηδία δείχνουν τα ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ που φέρονται να πωλούνται για ΦΑΓΗΤΟ σε ανθρώπους – ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ

Έλληνας στην Σουηδία ισχυρίζεται πως αυτά είναι σκουλήκια προς βρώσιν σε σουπερμάρκετ!!!

Στις 4/01/2023, η ΕΕ επέτρεψε την προσθήκη εντομοειδών σε προϊόντα αρτοποιίας, ζυμαρικά κ.λπ., καθώς πλέον η Μεγάλη Επανεκκίνηση προχωρά (ΕΔΩ) και κανείς δεν παίρνει χαμπάρι, καθώς οι άνθρωποι κανονίζουν ήδη τα τριήμερα για τις Απόκριες!!!

Όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:
Τι εγκρίθηκε από την Επιτροπή τον Ιανουάριο του 2023;
Η Επιτροπή ενέκρινε την διάθεση στην αγορά ενός τέταρτου εντόμου, του Alphitobius diaperionus (λιγότερο αλευροσκουλήκι) , ως τροφή.

Ο όρος «λιγότερο αλευροσκουλήκι» αναφέρεται στην προνυμφική μορφή του Alphitobius diaperinus , ενός είδους εντόμου που ανήκει στην οικογένεια των Tenebrionidae (σκούρα σκαθάρια).

Η νέα τροφή αποτελείται από τις κατεψυγμένες, πάστες, αποξηραμένες και σκόνης μορφές του σπιτικού γρύλλου. Προορίζεται να διατεθεί στην αγορά ως συστατικό τροφίμων σε διάφορα προϊόντα διατροφής για το γενικό πληθυσμό.

Επιπλέον, η Επιτροπή ενέκρινε για πρώτη φορά τη διάθεση στην αγορά μερικώς απολιπασμένης σκόνης που λαμβάνεται από ολόκληρο το Acheta domesticus (οικιακός γρύλος) ως νέα τροφή.

Η έγκριση αυτών των δύο νέων τροφίμων θα επιτρέψει στους αιτούντες να διαθέτουν αυτό το είδος εντόμου στην αγορά της ΕΕ υπό ορισμένες συνθήκες χρήσης.

loading...