Ουκρανική τραγωδία το Soledar με 25.000 νεκρούς – Πανικός στις ΗΠΑ τελειώνουν τα όπλα – Με Gerasimov στο μέτωπο οι Ρώσοι, ετοιμάζουν κλιμάκωση

Στην Δύση επικρατεί πανικός, βλέπουν ότι η Ουκρανία παρ΄ ότι έχει λάβει βοήθεια 150 δισεκ για να χτυπήσει τον ρωσικό στρατό κατατροπώνεται…

Τρία είναι τα σπουδαιότερα γεγονότα στο Ουκρανικό μέτωπο…όπου εξελίσσεται θετικά για τις ρωσικές δυνάμεις…

1)Η δραματική πτώση του Soledar η Ουκρανική άμυνα κατέρρευσε απέναντι στους Wagner που στην κυριολεξία διέλυσαν τον Ουκρανικό στρατό.
Οι αποκαλύψεις σοκάρουν οι Ουκρανοί έχασαν 25.000 στρατιώτες σε νεκρούς και τραυματίες όλο αυτό το διάστημα 3-4 μηνών στην προσπάθεια τους να κρατήσουν το Soledar…
O Zelensky κάποια στιγμή από τους Ουκρανούς θα καταδικαστεί για εσχάτη προδοσία… παίζει το παιχνίδι του ΝΑΤΟ αδιαφορώντας τι συμβαίνει σε Soledar και σε Bakhmut…
Υπολογίζεται ότι σχεδόν 40.000 νεκροί και τραυματίες Ουκρανοί έχουν πέσει σε Soledar και Bakhmut δηλαδή το 5,7% του Ουκρανικού στρατού…
Στα περίχωρα, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να αναπτύσσουν την επίθεσή τους προς τα δυτικά προς τον σιδηροδρομικό σταθμό Sol.
Η ήττα του Blagodatny θα είναι το τελευταίο σημείο ήττας του ουκρανικού στρατού στην περιοχή Soledar.
Με τη σειρά τους, οι Ουκρανοί στρατιωτικοί άργησαν να αποκαλύψουν την κατάσταση στο Soledar στον Ουκρανικό λαό.
Μόνο αφού η ουκρανική ήττα έγινε αναπόφευκτη, ο Ουκρανός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι Ρώσοι φέρεται να ξεκίνησαν την επίθεσή τους στις 9 Ιανουαρίου.
Εκείνη την εποχή, όλοι περίμεναν την απόφαση του ουκρανικού στρατού να αποσύρει τα στρατεύματα και να σώσει τις ζωές εκατοντάδων στρατιωτικών.
Πρόσφατα το CNN δημοσίευσε συνέντευξη με έναν από τους Ουκρανούς στρατιώτες που πολεμούσαν τότε στο Soledar.
Επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση ήταν κρίσιμη και ότι ο αριθμός των ουκρανικών απωλειών ήταν τόσο μεγάλος που κανείς δεν μετρούσε τους νεκρούς.
Ο ανώνυμος στρατιώτης ισχυρίστηκε ότι ήταν σίγουρος ότι οι ουκρανικές αρχές θα εγκατέλειπαν τον αγώνα για το Soledar.
Ωστόσο, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση αποφάσισε να ακολουθήσει την παραδοσιακή της τακτική και να χρησιμοποιήσει στρατιωτικούς ως τροφή για κανόνια.
Στις 9 Ιανουαρίου 2023, ο επίσημος εκπρόσωπος της Ανατολικής Ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές μονάδες δεν θα υποχωρήσουν.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες, που πολεμούν στο Soledar, έχουν καθήκον να εξαντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις δυνάμεις του εχθρού.
Ως αποτέλεσμα, δεν υπήρξε οργανωμένη απόσυρση.
Ορισμένες ουκρανικές μονάδες κατάφεραν να διαφύγουν και τράπηκαν σε φυγή από την πόλη.
Όσοι έμειναν… σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.
Η κατάληψη από τα ρωσικά στρατεύματα ενός από τους σημαντικότερους αμυντικούς κόμβους της ουκρανικής ομάδας στο Donbass αγνοήθηκε εντελώς από τους αξιωματούχους της Ουκρανίας.
Στην πρωινή αναφορά του Ουκρανικού Γενικού Επιτελείου στις 10 Ιανουαρίου 2023, το Soledar δεν αναφέρθηκε καν.
Οι Ουκρανοί προπαγανδιστές προετοιμάζουν ήδη το κοινό, δηλώνοντας ότι οι στρατιωτικές θέσεις στο Soledar «δεν είναι στρατηγικά σημαντικές» και ότι η απώλεια της πόλης δεν θα άλλαζε τίποτα.
Ωστόσο, μετά τη ρωσική νίκη στο Soledar, η ουκρανική άμυνα στο Bakhmut είναι καταδικασμένη.

2)Η Ρωσία αποφάσισε να αλλάξει ξανά την ηγεσία στο Ουκρανικό μέτωπο φέροντας επικεφαλής τον Gerasimov που είναι και αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ρωσίας και με 3 αναπληρωτές μεταξύ των οποίων και ο Sergei Surovikin που αναλαμβάνει επικεφαλής των αεροδιαστημικών δυνάμεων…
Η νέα αλλαγή δεν έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα των στρατηγών στο μέτωπο αλλά με ένα νέο σχέδιο που εκπονούν για ολική αντεπίθεση και κλιμάκωση του πολέμου… η πλήρης κατάληψη του Donbass και ειδικά του Donets δεν είναι μακριά…

3)Στην Δύση επικρατεί πανικός, βλέπουν ότι η Ουκρανία παρ΄ ότι έχει λάβει βοήθεια 150 δισεκ για να χτυπήσει τον ρωσικό στρατό κατατροπώνεται…
Η Ουκρανία ηττάται στο μέτωπο και οι δυτικοί αρχίζουν να βλέπουν αδιέξοδο και για τον λόγο αυτό αυξάνουν τα νέα όπλα που σχεδιάζουν να στείλουν στην Ουκρανία.
Το σχέδιο αποδυνάμωσης της Ρωσίας έχει αποτύχει…
Μάλιστα ειδικά στις ΗΠΑ ανησυχούν ότι σε λίγους μήνες δεν θα διαθέτουν αποθέματα οπλικών συστημάτων… αφού οι συνεχείς προμήθειες στην Ουκρανία δεν έχουν αναπληρωθεί…
Πιέσεις δέχονται και ορισμένα οπλικά συστήματα των ΗΠΑ ειδικά των βλημάτων 125 και 155 mm αλλά οι ρώσοι έχουν την δυνατότητα να αναπληρώσουν μέρος αυτών…
Σε ορισμένες περιοχές του μετώπου έχει καταγραφεί έως και 65% μείωση χρήσης πυροβολικού από τις ρωσικές δυνάμεις…

Γεμάτα τα νοσοκομεία της Ουκρανίας με τραυματίες από το Soledar

Τα νοσοκομεία σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας ξεχειλίζουν από τραυματίες στρατιώτες από την πόλη Soledar.
«Όλα τα νοσοκομεία στις περιοχές Zaporozhye και Dnepropetrovsk είναι πραγματικά γεμάτα με τραυματίες στρατιώτες, κυρίως από το Soledar», o Ουκρανικός στρατός έχει υποστεί καταστροφή.
Ο ουκρανικός στρατός υπέστη τεράστιες απώλειες στο Soledar αν και η ουκρανική διοίκηση είχε «στείλει τις πιο ικανές δυνάμεις».
Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η Ουκρανία έχασε περίπου 25.000 ανθρώπους στις μάχες για το Soledar όλους αυτούς τους μήνες και αυτές οι απώλειες είναι καταστροφικές.
Ο Ρώσος επιχειρηματίας Yevgeny Prigozhin ανέφερε ότι το Soledar, το οποίο ήταν πεδίο εχθροπραξιών τις τελευταίες ημέρες, είχε τεθεί υπό τον έλεγχο των μαχητών της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner.

Στις ΗΠΑ τελειώνουν τα όπλα… ανησυχεί ο στρατός…

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις λόγω των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία, λέει αξιωματούχος
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ συνεργάζεται πολύ στενά με αμυντικές εταιρείες “για να τις παρακινήσει να ανακαλύψουν ποιες είναι οι προκλήσεις ή τα εμπόδια τους, να μπορέσουν να αυξήσουν τους δικούς τους ρυθμούς παραγωγής» ανέφερε κορυφαίος αμερικανός αξιωματούχος.
Οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία μπορεί να δημιουργήσουν προκλήσεις για τις Ηνωμένες Πολιτείες σε έξι μήνες έως ένα χρόνο, εκτός εάν η αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ ενισχύσει την παραγωγή.
«Εάν η σύγκρουση στην Ουκρανία συνεχιστεί για άλλους έξι μήνες έως έναν ακόμη χρόνο, σίγουρα θα ανακύψουν σοβαρά προβλήματα».
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ συνεργάζεται πολύ στενά με αμυντικές εταιρείες «για να τις παρακινήσει να μάθουν ποιες είναι οι προκλήσεις ή τα εμπόδια τους, ώστε να μπορέσουν να αυξήσουν τους δικούς τους ρυθμούς παραγωγής».
Οι δηλώσεις του κορυφαίου αμερικανού αξιωματούχου προκάλεσαν πολυάριθμα σχόλια από τα ΜΜΕ και τους ειδικούς των ΗΠΑ.

Μεγάλες αλλαγές στην στρατιωτική ηγεσία που διοικεί το Ουκρανικό μέτωπο και τι σηματοδοτούν;

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 11 Ιανουαρίου ότι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού στρατηγός Valery Gerasimov θα αναλάβει διοικητής θεάτρου ως μέρος ενός σημαντικού ανασχηματισμού της ρωσικής δομής διοίκησης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσημα τον Gerasimov ως Διοικητή της Κοινής Ομάδας Δυνάμεων και όρισε τρεις αναπληρωτές υπό τη διοίκηση του Gerasimov: προηγούμενος διοικητής θεάτρου στην Ουκρανία από τις 8 Οκτωβρίου έως τις 11 Ιανουαρίου Στρατηγός Στρατού Sergei Surovikin, Ανώτατος Διοικητής των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων. Στρατηγός Oleg Salyukov, Ανώτατος Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων και τον συνταγματάρχη Alexei Kim, Αναπληρωτή Αρχηγό του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου.
Ο Surovikin υπηρέτησε ως διοικητής των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων από τον Οκτώβριο του 2017 και διοικούσε την ομάδα δυνάμεων “Νότια” στην Ουκρανία από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2022, πριν από τον διορισμό του ως γενικός διοικητής του θεάτρου.
Ο Salyukov υπηρέτησε ως γενικός διοικητής των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων από το 2014.

«Με τη διεύρυνση της κλίμακας των καθηκόντων που επιλύθηκαν κατά την εφαρμογή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, την ανάγκη οργάνωσης στενότερης αλληλεπίδρασης μεταξύ των υπηρεσιών και των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η απόφαση του Putin να ανακοινώσει δημόσια τις αλλαγές σε αντίθεση με πολλές προηγούμενες αλλαγές στη δομή της ρωσικής διοίκησης, υποδεικνύουν ότι η Ρωσία σκοπεύει σε επιθετικότερη στρατηγική και κλιμάκωση…

Ο διορισμός του Gerasimov ως διοικητής του θεάτρου πιθανότατα προωθεί δύο προσπάθειες της Ρωσίας: μια προσπάθεια βελτίωσης της ρωσικής διοίκησης και ελέγχου για μια αποφασιστική στρατιωτική προσπάθεια το 2023 και μια πολιτική κίνηση για την ενίσχυση του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας π.χ. έναντι του Ομίλου Wagner που επιδεικνύει μεγάλο στρατιωτικό έργο.

Ο διορισμός του Gerasimov πιθανότατα προορίζεται να υποστηρίξει μια αποφασιστική ρωσική στρατιωτική προσπάθεια το 2023, πιθανότατα επαναλαμβανόμενες ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις.
Ωστόσο υποκρύπτει και ορισμένα ζητήματα πολιτικών ισορροπιών…
Η αναβάθμιση του Gerasimov και του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας έναντι του Surovikin, ενός αγαπημένου του Prigozhin των Wagner είναι επίσης πολύ πιθανό να ήταν εν μέρει μια πολιτική απόφαση για την επαναβεβαίωση της πρωτοκαθεδρίας του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας σε έναν εσωτερικό ρωσικό αγώνα εξουσίας.


www.bankingnews.gr

loading...